Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц-Тема №2

• 78 449
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
  • Русе
Извинете, сигурно съм изпуснала предходната дискусия, но защо междусрочната е на 5.02/вторник/, а не в понеделник?
 Предположенията са
- гледали да календара за миналата година, където е навярно в понеделник тази дата
- много понеделници са свободни, щот изборите миналата година изяли много понеделници и съответно едни и същи часове
- просто ни мразят

# 226
- много понеделници са свободни, щот изборите миналата година изяли много понеделници и съответно едни и същи часове

Ми да бяха я сложили товага в петък. Ненормалници.

Останалите предположения ми оправиха вечерта. Joy

# 227
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Пропуснала съм дискусията за ваканцията от един ден, но сега вече знам.
Благодаря!
а на мозъчния тръст, измислил това... вие си знаете.

# 228
  • European Union
Лиляна, входното ниво е оценка от писмено изпитване, но не е контролно.

Истинското обяснение за ваканцията във вторник е, че са броили учебните дни за първи срок. Не съм точна, защото не ми се рови да проверя, а пиша по спомен. Според закона първият срок е ХХ седмици, което е УУ учебни дни, а те стават толкова с понеделника - 5 февруари. Според МОН родителите са виновни, защото са настояли 2 януари да не е учебен ден.

# 229
  • Майничка
Това за английски в осми клас ли? Защото за 36 часа на срок както е при втори чужд език ми се виждат много.
Да, за ЧЕ интензивно 8 клас.

# 230
Аз пък съм се объркала явно, че тази година ще има много почивни понеделници, а то било за миналата.
Междусрочната ваканция няма да я коментирам. Ясно е, че ще се взема и понеделника почивен.

# 231
  • София
Колко деца носят тестовете вкъщи след приемане на Наредба 11? При нас и преди, и сега, тестовете не се носят.

Винаги носи за подпис и после връща.

# 232
Миналата година не ги даваха. Трябваше да търсиш учителката, за да разбереш какви са грешките.
Тази година ги дават, но искат да се връщат, въпреки наредбата.

# 233
При нас е обратното - миналата година (1клас) ги даваха да подпис, тази - не. Когато поисках да ги видя, за да работим по грешките - госпожата ни снима едното и ми го прати - отдолу родител: си седи не подписано (като не е стигнало до мен?), а отговорът - "Ами тя нищо не е направила, само е драскала".

# 234
Миналата година подписвах и връщахме. Тази година Мат и Бел върнати у нас, но с указание който не ги пази и представи в края на срока, няма да бъде оформен...ок, 6 клас е , ако не приложат драстична заплаха, ушите им нищо не чуват, но по-интересно- по другите предмети се връщат...както винаги някои учители следят новостите, други си карат както си знаят.

# 235
Аз не искам да отговарям цяла година или Срок за писмениъе работи. И откъде-накъде ще ме товарят с ангажимент?!

# 236
Да си ги вземат обратно. В нашето училище пращат за подпис и някои си ги прибираха досеага, други, не.

# 237
Не схващам за какво му е на училището да пази всички контролни? Учителите да си разпалват печките на село?
При нас всяка седмица правят по БЕЛ, математика и английски. Понякога и по две, примерно диктовка и тест, преразказ и тест и т.н. Всичко ни връщат. Това са тонове хартия до края на годината, ако решат да ги събират.
Да съхраняват входно и изходно разбирам, но останалите ooooh!

# 238
оф и ти ... ми за да има, закво

# 239
  • София-Младост
Дъждец, ако ти в един момент решиш да оспориш, че детето са му писали примерно  4 за срок/година...те ще извадят хартията и ще покажат, ето затова сме писали толкоз. Така си го представям аз.
Иначе съм твърдо за да виждам текущото състояние на прогрес или регрес при изпитване на хартия.
До миналата година ги събираха в някакви папки и ни ги раздават на РС...е и какво като видя, че преди 3 месеца е имал 4 по ЧП, като не знам на кое точно му е грешката.

Общи условия

Активация на акаунт