Искам да кажа ... (150) през септември 2018

• 205 255
  • 4 336
  •   1
Отговори
# 4 170
Добро утро!
Наспахме се в осем, но и навън градусите са толкова. Ужас, а уж щяло да е не знам колко си!
Контеса и Сбъдваща са машини!
Те са се настроили и влезли в ритъм, за това не мъркат. Ние, само за ден ако опитаме, ще се скапем.

# 4 171
  • София
О, Али, честито на патерица! Не бях разбрала. Надявам се да си имала един страхотен празник Hug

# 4 172
Добро утро! Едва днес влизам да наваксам преди да подхванем навън.
Али97, честит рожден ден на патерица. Пожелавам ти да си здрава и щастлива  Hug
Колко е голямо момичето ти, може и да си казвала, ама аз съм много разсеяна Blush

Ядосана съм на моя син. Вчера ние излязохме, че имахме среща с едни майстори, после с други и той остана сам. Да вземе да се изкъпе от скука и след това да излезе навън на разходки. Сещате се какво се случва днес. Резултата днес е кашлица, освен хрема. Преди малко ме пита какви са плановете за днес. Казвам му, че отиваме да напазаруваме, той каза, че ще учи. Аз му предложих като се върнем да отидем заедно до мола и той почна - ще дойда, ако идем на тортичка. ОК, ще има и тортичка, ама само къпан ще те взема до мола, тъй че си направи сметката hahaha. Обиди ми се на хумора и изчезна Crazy

Силвия, тия хора са за голямо наказание. Не само веднъж да сготвят, поне месец, даже три месеца bowuu

Вие за кестени си говорите, ние тиква взехме онзи ден, та ще я пека. Печем веднъж на сезон, като половината изяждаме, половината изхвърляме, толкоз ни е любовта към тиквата Laughing

Деси, котето е много красиво, а как си мисли че има компания, много весело ми стана Laughing

# 4 173
Ооо, Али с четенето на верев съм пропуснала да честитя - здраве и късмет ти желая. Лошо няма да смениш парфюма - така за мен и Стейси винаги ще има. Stuck Out Tongue Winking Eye „Майтап бе Уили” - както казвале Алф.

Чак не ми се вярва, че в София пече слънце, а в Пловдив дъжд вали.

# 4 174
Добро утро и от мен. Значи, благодарна съм на ММ, че тази събота и неделя не мръдна от леглото, докато не се събудих и аз. Доволна съм.
Сбъдваща, поздравявам Номер 2. Тъкмо си викам, айде поне един ден може да съчетаят тренировките на номер 1 и 2, и евентуално вие да подишате малко спокойствие и прочетох думичката "паралелно"! Евала!
Рире, и останалите- давам акъл директно от планината на кестените- никога не цепвайте кестените, когато ги варите. За печене- да, цепят се, но сме ги правили само на тенекия.
Мони, а преди новата фурна как са пекли кестените?
Коте, и аз чакам моя син да се събуди, за да го проверя как е. Щерката вчера ми придаваше фасони. Да се изкъпе с главата и да замине на рожден ден на открито. Ей, дудне, та дудне. Накрая стана на моето, ама ми изпили нервичките. Как не се усещат тези деца, думи нямам.

# 4 175
  • ту тук, ту там
Али, и аз съм пропуснала, че празнуваш! Здрава да си и много щастлива! Hug
Ленди, Цварте, благодаря ви! Hug

Контеса, а няма ли някакъв регламент/закон/предписание за колко деца може да се грижи сам човек? Успяваш ли  да подсигуриш надзор и безопасност за всички (останах с впечатление, че имаш повече от едно помещение в градината)? И има ли някакви изисквания за храната, която готвиш - сертификати за продукти, срок на годност, такива неща. Че в България ако някой опита да направи нещо подобно, ще го побъркат от изисквания, затова ми е интересно.

И понеже някой каза "не че не ти вярвам", аз да уточня - не искам да кажа в никакъв случай, че не ти вярвам, просто наистина ми е много трудно да си представя сам човек да свърши всичко това в рамките на едно денонощие, особено съчетано с грижата за собственото ти дете! Ти си машина! 😊🤗

Деси, и аз не се захласвам особено по домашни любимци, обаче котето е голям красавец (или красавица🤔)!

# 4 176
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
Добро утро.
Пия кафе в леглото и не ми се мърда. Coffee
Имам доста работа, но си мисля да я карам по-полека. Докъдето стигна, няма да се напрягам. Blush
Десивалко, страхотно коте и много сладки пантофки! Heart Eyes Animal Cat2

# 4 177
Чак не ми се вярва, че в София пече слънце, а в Пловдив дъжд вали.

Чух, че казаха синоптиците без чадър да не се излиза, тъй че сигурно и тук ще завали. Онзи ден за половин ден се смени времето и от топло, изведнъж задуха студения вятър и докара студа  Sad

Чакам да ми зареди още 10% телефона и изчезвам.

Ооо, Мари, след гърмящите патладжани, мога да се похваля и с гърмящи кестени. Омацаха всичко, стана мазало във фурната, освен това всичко засмърдя след това, ужасен опит имам и с кестени на фурна  Crazy

# 4 178
Коте, виках си да дам съвет за патладжаните и чушките, докато пишех за кестените, ама си казах, че това всички вече го знаят. Ако не опитът им ги е научил!
Контеса, пак си трила, и не успях да прочета, ама и от мен адмирации. Значи, трябва да смениш работата, за да ти дойде желание за още едно дете. Така мисля аз.

# 4 179
Коте, виках си да дам съвет за патладжаните и чушките, докато пишех за кестените, ама си казах, че това всички вече го знаят. Ако не опитът им ги е научил!
Контеса, пак си трила, и не успях да прочета, ама и от мен адмирации. Значи, трябва да смениш работата, за да ти дойде желание за още едно дете. Така мисля аз.

Да ти кажа честно, според мен не пречи да се повтаря. Моите патладжани като гърмяха, капачето на чушкопека отскачаше доста далече от него, като бомби бяха. И проблема не е, че първия гръмна, всички гърмяха, аз дори не се бях усетила, че гърмят, защото не са нацепени.

Кой ни завидя за Слънчицето? Бързо да признава! Скри се и е тъмно Sad

# 4 180
Али, злото да те пропусне! Честит рожден ден, да си жива и здрава!
На моя си режим и аз не издържам, мързеливата ми натура крещи неистово, но няма как, ако искам да се преместя в близките 100 години 😁

Деси, радвам се, че Маги вече е добре. Котаната е разкош 🤗

Мръсен цепак е тук и сигурно ще завали. Добре, че задачите ми са все из вътре

# 4 181
  • София
Мари, я пак за кестените. Защо не се цепят, като се варят? А какво за патладжаните и чушките Rolling Eyes Ще ме уморите, честно...Сега, ако кажете, че дупчите чушките преди печене, ще падна!

# 4 182
Белинда, просто няма смисъл да се цепят, докато се варят. Водата така или иначе си прониква вътре, а ти като ги цепнеш помагаш това да се случи. Кестен, който се вари цял има по- хубав вкус. Опитай. Довери ми се.
За патладжаните и чушките- когато ги пека във фурната цели ги боцвам на няколко места с нож, вилица.... Така, няма да "гръмнат" вътре. А то с свързано с цапане на фурна.

# 4 183
Али, честит рожден ден на патерици, да си здрава ти пожелавам!
Рире, мерси за линковете, ще ги разгледам. Нося 42 и ми е много трудно да си намеря обувки, а не маратонки или кецове.

Тук моя позната има кооператив, храната е задължително от държавната или частната кухня, за децата се грижат 3 жени, които са на смени и се въртят, 1 сутрин, една следобед и една по средата, почти винаги се застъпват по две. Децата са от 1 до 3 години, по 10-12 са. Абсурд е сам човек да се справи, дори без готвенето.
На мнение съм, че децата, когато са без майките си и са в група, гледат едно от друго и се приучават на режим и навици много по-лесно. Не че вкъщи не е възможно, но е много по-трудно. Децата имат различен респект към другите хора, към родителите си някак се усеща любовта, не мога да го обясня, разбирате ме. Simple Smile

Ние също сме в режим спорт всеки ден, но поне имаме свободни уикенди. Иначе тренировките са всеки ден. Идва ми в повече чакането, но тя дума не дава да се продума за спиране или пропускане на тренировка.

Кестени не съм пекла и варила, но много обичам, така че ме поканете като направите. Wink

# 4 184
Контесата е извънземна.  Това нейното аз не го мога.
Снощи ни умря сушилнята и се запали и стопи газовия грил. Едновременно това. Без барбекю можем, ама без сушилня не. Благоверниян щял да я погледне, ама съм скептична да успее да оправи нещо.

Потегляме.

Общи условия

Активация на акаунт