Искам да кажа ... (150) през септември 2018

• 205 243
  • 4 336
  •   1
Отговори
# 4 230
  • Пловдив
Мен повече ме притеснява, че печицата ми трябва да стои върху дюшемето. Тя и преди така си беше де. Но мен ме е страх да не хвръкне някоя искра и да стане беля. Та сега се чудя какво да сложа отдолу... Печката няма да се ползва интензивно, за зор заман ако спре тока и гига якото ми парно умре 😁
Аз бих сложила голяма плоча естествен камък. Или бих наредила няколко по-малки плочи.

# 4 231
  • ту тук, ту там
Алечка, няколко плочки, теракот или гранитогрес, може да ги налепиш върху подложка някаква и да направиш нещо като пано, върху което да стъпи печката. Свекърва ми е направила нещо подобно, но е изрязала прекрасното дюшеме и ги е залепила директно на пода, аз това не ти го препоръчвам обаче. 😊

Новинка, радвам се за добрите новини при вас! 😊

Чушки пека цели, не ги дупча. Пека и в чушкопек, и на котлона (ако ми в хубав абсорбаторът). И във фурната съм пекла, но не ми харесаха на вкус, бяха като сварени.  Ще опитам обаче на грил функция.
Ние много обичаме леко пекнати/пукнати чушки върхари. Днес обаче пържих такива, чудесни станаха. Повмириса се къщата, ама веднага излязохме и оставих да се проветри хубаво, сега не се усеща вече.
Днес си накупих зеленчук от неделния пазар, ще слагаме туршия! 😆

# 4 232
Елени, ако ги печеш на нормална функция, стават като варени, на грил функцията са точно като на котлон.

# 4 233
  • ту тук, ту там
Ще опитам задължително, Алинка! 😊

# 4 234
Мерси, момичета, и аз с някакви плочи/плочки си го представям сякаш 😊

# 4 235
Студено е навън, детето си пусна климатика. Промих му носа, капнах капки и го пратих да спи уж да си почива, ама май е на компютъра.

Ние взехме малко чушки и ще пускам чушкопека, за да ги опека. Много ми харесва как стават в него, а и не мирише особено много.

Ще готвя чушки с кайма и ориз, ще измисля някаква супа, може и спаначена, че видях пакет във фризера.
Имам и няколко патладжана, които ще приготвя с домати на фурна.

Идеята за смяна на чаршафи в петък страшно ми допада и ще започна да я прилагам още този петък, има логика Peace

# 4 236
  • Пазете Гор
Мерси, момичета, и аз с някакви плочи/плочки си го представям сякаш 😊

Красиво изпълнение е оформянето на "полуостров" с неправилна форма под печката. Вътрешността на полуострова е от някакъв гладък камък или керамика, а "бреговата линия" преставлява подходяща преходна лайсна между камъка и дървото.

Намират се и чугунени "плочи", които играят същата роля, но са по-скучни. Армейското решение е къс ламарина, която, впрочем, ако е с подходяща дебелина, и е изрязана лазерно и с идея, вапцана в някакъв бакелитено-черен, или патинирано-гранитен цвят  - също изглежда решение в стил сдържан разкош с щипка индъстриал.

Само аз ли пека чушки на дървени въглища? Екстра подход е -и вкус, и скорост, и количество. А пък се опичат и кривите пиперки. А те, както е и при хората, са с най-интересен вкус.

# 4 237
Как смяна на чаршафи в петък, в този форум научих, че чаршафи се сменят всеки ден Naughty

# 4 238
Куркума, за завиждане си за тая възможност. Аз нямам възможност за печене на дървени въглища, но чушкопека екстра се справя. Тая година го пусках заради едни патладжани, обаче пък те не ми харесаха на мирис и оттогава не ги пека в него, а във фурната, даже ги беля преди печене.

Ха-ха, Ая, кефиш Laughing Аз ни моа смогна с гладенето им, та затуй Laughing

# 4 239
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
Армейското решение е къс ламарина, която, впрочем, ако е с подходяща дебелина, и е изрязана лазерно и с идея, вапцана в някакъв бакелитено-черен, или патинирано-гранитен цвят  - също изглежда решение в стил сдържан разкош с щипка индъстриал.

Това съм го виждала и стои изненадващо добре. Решено в черно и не знам дали беше ламарина, доста по-стабилно изглеждаше. Точно под печка тип камина.

# 4 240
Това за чаршафите го открих пролетта. Много ми е демотивиращо в понеделник с мъка да стана от прясно сменените, уханни чаршафи и да отида на работа. Друго е събота сутрин да се разсънваш бавно и спокойно в тях Simple Smile

# 4 241
  • Пловдив
Аз пък чаршафи не гладя и о! ужас, сменям ги на две седмици. Т'ва са ТРИ перални пране.

# 4 242
И аз ги сменям на две седмици, ако ни е нямало уикенда, даже на три. Лягаме си всяка вечер къпани, та не са чак толкоз мръсни. А и да, права е Янтра, три перални са и при мен, добре че имам две тераси с по 5 въжета. Сигурно ако имах сушилня, нямаше да ми е толкова зор. Абсолютно ми е все едно в кой ден ги сменям, никой у нас не се излежава. Събуждаме се и ставаме.
Хора, обувки не си харесах в тия сайтове, или са много скъпи или са спортни, които намирам и тук. Ще си карам с наличните и толкова. Благодаря ви.

# 4 243
  • Пловдив
Аз имам сушилня, ама пак.

# 4 244
  • Варна
Али, перилните им са добри. Одринските кори изкараха страхотна баница. За баклавите няма да споменавам, всички приятелки, на които донесох, ме благославяха, а аз взех май към три кила.

Чаршафи сменям всеки уикенд.

Възмутих се от цените на кларкс. На всичко отгоре не мога да си харесам всекидневни боти, зяпах, зяпах, не. И още махам с летните маратонки ама нещо взе да става хладно...

За колата обаче намерих гуми на промоция, като миналогодишните и тая седмица планирам да я обуя.

Последна редакция: нд, 30 сеп 2018, 18:57 от HighSpeed

Общи условия

Активация на акаунт