Искам да кажа ... (150) през септември 2018

• 205 242
  • 4 336
  •   1
Отговори
# 4 245
Привет, банда!

Много тежка седмица имах, даже не помня изобщо разписах ли се или не. Всичко със зор и в последния момент – и в офиса, и извън. Дано следващата е по-спокойна.

Честата да е Али на патерица!

Тоя уикенд ми е малко променен графика, от 16ч вчера до 16ч днес съм без дете. Ми той не е лош и тоя вариант. Наспортих се много яко вчера и днес, и през СПА-то в спортния център минах, снощи ходих на кино (отдавна ми се ходеше), че и маникюр успях да си направя. За първи път правя гел, не съм сигурна дали ми харесва, едно такова наслоено и дебело седи.

Графика на Контесата и Сбъдваща и аз не бих си го причинила доброволно. Конкретно на мястото на Сбъдваща бих накарала децата да си изберат по един отбор. Не харесвам чак такъв ентусиазъм, за мен граничи с мания. Моят син има определени залитания на тема футбол – ми гледам да го приземявам от време на време, не целия живот е футбол. Не харесвам и постоянното гонене на нови и нови предизвикателства – смятам, че е предпоставка, в постоянния стремеж за още и още, човек в крайна сметка никога да не се почувства удовлетворен. Имам такива познати, не смеят да спрат за секунда от страх, че си губят времето. А човек трябва да умее от време на време да поспре и да са наслади на мига. Иначе разбирам напълно „сърце не ми дава“.

Ланд, крем супа от тиква правя по следния начин. Задушават в малко зехтин тиква, морков и праз лук. Ако има нужда (обикновено има, заради моркова) добавям водичка, но по мъничко, точно да се задушава, не да се вари. Пасирам и добавям пилешки бульон до получаване на желаната гъстота. Тук всъщност крем супите ги ядат по-гъсти, пюре си им викат.

На мен ми артиса снощи тиква и я метнах във фурната, пълнена с плодове, сушени плодове, орехи, захар и канела. Мляс!

Тъй, аз за разлика от повечето тука, съм в спестовен режим. Пренаситих се вече на многото дрехи. Определила съм си месечен бюджет, ще си го тегля в брой и спирам да плащам с карта, че така хич не се усеща как заминават парите. Ако остане нещо за парцали – тогаз. Обаче, хора, сметнах си простоянните разходи и направо се шашардисах! Flushed 

# 4 246
Хай, много е пораснала малката  Simple Smile

Рекламата за Карузо ме изкарва извън релси. Може да не разбирам от такива реклами, но тая е гняс, поне за мен Crazy

# 4 247
Хай, прекрасна е 😍

Флорче, мерси Simple Smile. Тъкмо се захванах с тиквата, ще кажа после как е станала. Лещата много добре я докарах, само за кекса няма да имам време, то по-скоро желание нямам за него.

# 4 248
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
Ах, колко е сладко малкото Хайче! Heart Eyes

Али97, сега покрай корите и баклавите се сетих, че за почерпка също много се харесва "Пишмание". Локумите им са също популярни, но аз не харесвам. Тоест харесвам само един с нар и шам фъстък, нарязан на съвсем малки кубчета, направо се топи в устата и не накъртва от сладост. Но трябва да е прясно. Нещо такова:
Скрит текст:

# 4 249
  • Варна
Минава метър и трийсет вече, вчера купувах пижами и разни други дреболии, бая изненадана останах от номера, който ни беше нужен.

Аз днес дремнах около час на обяд. Много сладко бе, хора, голям кеф. Сега преживям едно кафе и се приготвям да я натиря в банята, взела съм две нови маски за коса, една ухае страхотно.

# 4 250
Ох, успокоих се. Обикновено седмично сменям чаршафите, ама се случва и по-дълго.

Всеки ден съм сменяла, само ако някой се напикае е тях.

# 4 251
От години практикувам смяна на чаршафи всеки петък. Понякога (с причина) го оставям до понеделника. Определено гледам събота и неделя да не са отдавам на пепеляшество.
Чушки и аз пека като Алина на грил функцията във фурната. Признавам си, че не съм пекла в тиган на котлон.
Новинка, още малко остана. Стисни зъби. За добро е.

# 4 252
  • София
Моите чистници, ако ги питаш и на месец ще им е много Laughing Тъкмо вчера ги карах да си свалят спалното бельо, и те и двамата - пак ли бееее, нали миналата седмица го сваляхме Joy Къпани си лягали, защо било нужно толкова често да ги сменят тези чаршафи, тооолкова било трудно! Лятото не протестират, защото няма чаршафосване, обаче сега им извадих пухенките, че е студ и се почна с пазарлъците. Чудя се, ако ги оставя един път ей тъй, без да ги подсещам, колко седмици ще минат преди да се усетят, че спят в мизерия?

Това пишмание голяма хвалба му хвърляте, а аз не съм го опитвала и вече не се трае. Къде в София, мога да хапна хубаво? В турския ресторант на Бъкстон има ли и оригинално ли е?

# 4 253
  • Canada
Мн сладко малко Хайче  Heart Eyes!

Новинка, радвам се за хубавия напредък  Hug

Али, честита да си! От здраве, радост и любов да не се отървеш!

Деси, мн хубава котана  Flutter

Нашият вчера ей така беше цял ден:
Скрит текст:

Даунче, една ензимна пудра против плака взех за Дивчо, има ефект и по рядко го гоня с четката вече  Peace

Детето и ММ ръмжат като мечки, някакъв вирус ги застигна явно  Tired  

# 4 254
Къде в София, мога да хапна хубаво?
Ей, не наяла се, значи! Спри ламята Спаска докато е време!

Флорче, как е шкембето/диастазата?

# 4 255
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
Белинда, аз не го харесвам, като пресован захарен памук е, но около мен много го харесват. Особено съм забелязала, че комбинацията бяло и шоколадово е много вървежна. Също е много важно пишманието да е прясно.  
Фонсе, ама и твоето куче си го бива. Хубавец! Animal Dog2 Heart Eyes
Да оздравяват домашните. Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: нд, 30 сеп 2018, 17:10 от zwarte tulp

# 4 256
  • София
Хай,за първи път виждам малката,страхотна е.
Това за чаршафите сме го комрнтирали и преди мисля.

# 4 257
Белинда, в района на бул. Витоша 85 имаше турски магазин - локуми, баклави, все сладости, когато детето ходеше на уроци съм го посещавала няколко пъти, хубави им бяха нещата.

https://www.google.com/maps/@42.6843292,23.3160526,3a,67.6y,111.73h,78.71t/data=!3m6!1e1!3m4!1sXBgNxa6U1ot2r-ixKUkYpw!2e0!7i13312!8i6656

# 4 258
  • София
Аз май нещо се бъркам. Мислех, че това пишмание е нещо със сирене.

Мари Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 4 259
Изхарчих маса пари и накрая нямаме кой знае какво насреща. Не знам как става това.
Исках да си взема обувки някакви ежедневни дето не пропускат, ами няма и това е. Или са до глезена или са някакви бабешки модели дето смятам ми е още рано за тях. Simple Smile
Пишманието ми е много гадно на мен, едно такова неопределено, блудкаво. Свекървата като ходеше преди в Турция все такова ми носеше и аз всеки път и казвах, че не го харесвам и на следващото ходене пак ми носи  Laughing
Аз сменям чаршафи когато ми падне, но в неделя са децата че на голямата и мия косата.

А в Пловдив откриваха нов Лидл на мястото на Карфур до Баумакс и там бяха Манчев и Шишков да раздават автографи за ноавта им книга, която може да си закупиш с точки от Лидл. Симпатяги са и двамата.

Общи условия

Активация на акаунт