Обсъждане на имотни обяви-5

• 50 837
  • 767
  •   1
Отговори
# 480
Цените на м2 в сайтовете за имотни обяви ясно показват единствено желанието на собствениците за колко да продадат даден имот. Нищо повече. Wink

# 481
Тези срещу централният вход съм ги заглеждала, на тоя офис едно изриване му трябва, но изглежда екстра като пространства.

Основното е какво търсиш и какво ти дава жилището. Някой иска да се изтъква, друг да е далеч от такива, трети е с конкретен бюджет или желан размер на жилището. Ще е мега странно всички да харесат Ябълката Grinning

# 482
Живял съм във високото ЕПК точно до ЧервенатаЯбълка на 15-тия етаж... не знам млади ли сме били, но с шум и мърсотия не сме имали проблем... даже сме спали на отворени прозорци, а гледката ни беше южната към парка и булеварда Simple Smile

# 483
Цените на м2 в сайтовете за имотни обяви ясно показват единствено желанието на собствениците за колко да продадат даден имот. Нищо повече. Wink
Въобще не е вярно. Ако има някакво надуване то важи за всички квартали. Нали не смяташ, че собственик на имот в манастирси ливади е по-малко лаком от такъв в Изток? При всичката условност на обявите в имот.бг съм сигурен, че средната цена на м2 в Иван Вазов, Изток, Идеален център и др. е много по-висока от тези в  Княжево, Люлин и Надежда.

Последна редакция: ср, 26 сеп 2018, 11:28 от Анонимен

# 484
Въобще не е вярно. Ако има някакво надуване то важи за всички квартали. Нали не смяташ, че собственик на имот в манастирси ливади е по-малко лаком от такъв в Изток? При всичката условност на обявите в имот.бг съм сигурен, че средната цена на м2 в Иван Вазов, Изток, Идеален център и др. са много по-високи от тези в  Княжево, Люлин и Надежда.

Аз пък съм на мнение, че кварталите си имат както хубави части, така и лоши. Мен никой по никакъв начин не може да ме убеди, че е супер готиното да се живее на кръстовището на два булеварда, нито пък да ме убеди, че в панелка или ЕПК е много яко, макар и на ремонтирано основно (примерно). Аз не оспорвам, че да живееш близо до парк е добре, но идеята на този парк не е ли точно тишина, спокойствие и чист въздух? И кел файда, при положение че живееш на място, което изключва и трите?

# 485
Въобще не е вярно. Ако има някакво надуване то важи за всички квартали. Нали не смяташ, че собственик на имот в манастирси ливади е по-малко лаком от такъв в Изток? При всичката условност на обявите в имот.бг съм сигурен, че средната цена на м2 в Иван Вазов, Изток, Идеален център и др. са много по-високи от тези в  Княжево, Люлин и Надежда.

Аз пък съм на мнение, че кварталите си имат както хубави части, така и лоши. Мен никой по никакъв начин не може да ме убеди, че е супер готиното да се живее на кръстовището на два булеварда, нито пък да ме убеди, че в панелка или ЕПК е много яко, макар и на ремонтирано основно (примерно). Аз не оспорвам, че да живееш близо до парк е добре, но идеята на този парк не е ли точно тишина, спокойствие и чист въздух? И кел файда, при положение че живееш на място, което изключва и трите?
Както сам виждаш въздуха в София е достатъчно чист. Проблемите се появят когато се запалят печките на твърдо гориво през зимата. А тогава страдат квартали като Княжево и Драгалевци, а не такива с блокове и кооперации като Иван Вазов, Стрелбище и т.н.

# 486
За мен имот с подобна цена също е несъвместим с шум, прахоляк и липса на голяма тераса.  Съответно за други "елитни" зони, напр. Докторски паметник - не разбирам как хора с подобни възможности правят компромис с гледка към неугледни вътрешни дворове, малки отстояния, неподдържани общи части, липса на асансьор  и гараж,  съседи бедни пенсионери. Въпреки че съм почитател на СС и много харесвам предпочитаните квартали с преобладаващо такова, някакси не разбирам как като можеш да си позволиш 400-500 K, се примиряваш с основни недостатъци.

# 487
  • София
Нали знаете, че триъгълната част с трева пред Ябълката не е част от Южния парк, а е отредена з високо строителство, им собственици и даже май има инвестиционен проект. Гледката на ябълката в далечна перспектива ще е в други блокове. И заключена на това оживено кръстовище с грозния висок стрелбищенски блок отсреща, реално ще остави северозападните високи апартаменти в единствената що-годе прилична гледка

# 488
Нико, известно ти е, че тези сензори следят само нивата на фини прахови частици във въздуха, нали? Фините прахови частици са само 1 от няколкото неща, с които автомобилите замърсяват. Основните са въглероден оксид, въглеводороди и азотни оксиди (даже ако трябва да сме точни само дизелите имат проблем с фините прахови частици и то старите дизели). За тях няма такива измервателни станции и не мисля, че някой в този форум може да каже кое е по-вредно замърсяване на въздуха - дали това с фини прахови частици или с азотни оксиди и въглероден оксид. Плюс това изчакай до зимата, тогава се вижда колко се замърсява въздуха с ФПЧ в София и останалите градове, нека дойде отоплителният сезон. Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 сеп 2018, 09:04 от Fuckforlife

# 489
Нестандартна е сградата, не ми пречи неправилната форма на стаите. Пречи ми дотолкова доколкото това върви с дизайнерски решения, за да се получи нещо хем функционално, хем красиво, което към този момент не ми е по джоба.
По въпроса за балконите и аз много държах преди, докато не осъзнах, че ежедневието ми е такова че всъщност не ми трябва, за което помогна и няколко години ходене до апартамента на майка ми лятно време да и поливам китките.
На работа, събота, неделя вкъщи, прането в сушилнята и в един момент осъзнах, че основното ми излизане на балконите е да ги чистя и мия от прахоляка.
Локацията ми е ок.
Като гледам цените за наем ме съмнява да ги постигнат, разбирам че този наем са си го формирали на база цената на апартамента и ремонтите, но знам за също такива луксозни апартаменти и с двойна квадратура в център за същата цена.

За шума и мръсотията - в София ли си така е, дори и по кварталите вече, не виждате ли вече и във вътрешнокварталните улица няма къде игла да хвърлиш от коли и народ.
Тишина и спокойствие в къщичката в Бояна, ама тя е за хора, които са с лични шофьори и прочие екстри, за да ти е леко ежедневието.

Пълно щастие няма с жилищата освен с адски висок бюджет, с който малцина разполагат, въпроса е компромисите да са по-малко в зависимост от ежедневието на човек.

П.с. А за замърсяването май сега ни наказаха нещо от ЕК, водим се най-мръсната европейска столица - та да говорим че някъде въобще е добър въздуха в рамките на тоя град не го намирам за меродовно, все си е мръсен повече или по-малко.

# 490
Въобще не е вярно. Ако има някакво надуване то важи за всички квартали. Нали не смяташ, че собственик на имот в манастирси ливади е по-малко лаком от такъв в Изток? При всичката условност на обявите в имот.бг съм сигурен, че средната цена на м2 в Иван Вазов, Изток, Идеален център и др. са много по-високи от тези в  Княжево, Люлин и Надежда.

Както сам виждаш въздуха в София е достатъчно чист. Проблемите се появят когато се запалят печките на твърдо гориво през зимата. А тогава страдат квартали като Княжево и Драгалевци, а не такива с блокове и кооперации като Иван Вазов, Стрелбище и т.н.
Много странно тогава, че като цялото замърсяване е в Княжево и Драгалевци, зимата се ограничава достъпът на коли до централните части на Сф....

# 491
 В коментирания апартамент в Иван Вазов ми прави впечатление, че банята е доста малка. За тези пари би трябвало да е по-голяма, да има вана в нея освен душ. Също така не ми харесва, че в тази сграда всички кухни са в холовете и не са отделени. В наистина скъпите и аристократични имоти кухнята задължително е отделно помещение, защото е вид сервизно помещение. Някак си не ми се връзва да поканиш елитни гости в жилището си, както се предполага че ще правиш, когато имаш 1 милион лева за апартамент, и да ги настаниш в кухнята до фурната и мивката, както на практика се случва, когато кухнята и холът са ти заедно. Скъпите имоти трябва да имат представителни помещения, които са подходящи за малки домашни приеми и посрещане на височайши гости, а кухнята не е такова помещение.

# 492
  • София

Ето го в ОУП - горното розово триъгълниче е Ябълката, отсрещното е “гледката към парка”.

# 493
Не е вярно, че във вътрешно кварталните улици на София няма къде да хвърлиш игла. А точно в Иван Вазов има достатъчно закътани такива, че ако имаш едни 300 000 евро излишни и намериш хубаво жилище - да ги извадиш и дадеш. Но е факт, че хората имат различни приоритети. За едни е важно да казват, че живеят в ултра скъпа сграда в престижен квартал, а за други е важно като излязат на улицата, да не бързат да си влязат в колата, а да се разходят на спокойствие с децата.

# 494
Не е вярно, че във вътрешно кварталните улици на София няма къде да хвърлиш игла. А точно в Иван Вазов има достатъчно закътани такива, че ако имаш едни 300 000 евро излишни и намериш хубаво жилище - да ги извадиш и дадеш. Но е факт, че хората имат различни приоритети. За едни е важно да казват, че живеят в ултра скъпа сграда в престижен квартал, а за други е важно като излязат на улицата, да не бързат да си влязат в колата, а да се разходят на спокойствие с децата.

Едното не изключва другото. Скъпите квартали в София стават за разходки и колата не е задължителна.

Общи условия

Активация на акаунт