Обсъждане на имотни обяви-5

• 50 837
  • 767
  •   1
Отговори
# 495
Не е вярно, че във вътрешно кварталните улици на София няма къде да хвърлиш игла. А точно в Иван Вазов има достатъчно закътани такива, че ако имаш едни 300 000 евро излишни и намериш хубаво жилище - да ги извадиш и дадеш. Но е факт, че хората имат различни приоритети. За едни е важно да казват, че живеят в ултра скъпа сграда в престижен квартал, а за други е важно като излязат на улицата, да не бързат да си влязат в колата, а да се разходят на спокойствие с децата.

Едното не изключва другото. Скъпите квартали в София стават за разходки и колата не е задължителна.

А всъщност аз коментирам нещо съвсем друго - че едни си дават парите за шум и мръсотия в хубав квартал, а други биха ги дали за тишина и спокойствие пак в хубав квартал.

# 496

Едното не изключва другото. Скъпите квартали в София стават за разходки и колата не е задължителна.

И в по-евтините квартали колата не е задължителна. Ако имаш удобен градски транспорт в близост до дома си спокойно може се придвижваш и без кола. Ето, в моя квартал по Владимир Вазов се строи метро, минават автобуси 79,78, 100,120 и тролеи 1,2 и 4. Който живее в тази по-хубава част на квартала няма нужда от кола. Наблизо има билла, фантастико, пазар. Дондуков и ИСУЛ са точно на две спирки. Не случайно цялото каре на юг от Владимир Вазов се застрои с нови блокове. А за разходки София по принцип не е приятно място където и да живее човек.

# 497
И за мен тръбата на абсорбатора, която на всичкото отгоре е крива, показва колко луксозен е ремонтът. Извинете, но в нито един от апартаментите, които съм ремонтирала, не съм оставяла подобна грозотия. А когато даваш 380 000 евро, последното което би искал е да доправяш кухня.

# 498
Никой не е казал, че колата е задължителна част от живота на някой човек - без значение къде живее. За мен, например, градския транспорт е много важен, още повече, че съм пишман шофьор.

# 499

И в по-евтините квартали колата не е задължителна. Ако имаш удобен градски транспорт в близост до дома си спокойно може се придвижваш и без кола. Ето, в моя квартал по Владимир Вазов се строи метро, минават автобуси 79,78, 100,120 и тролеи 1,2 и 4. Който живее в тази по-хубава част на квартала няма нужда от кола. Наблизо има билла, фантастико, пазар. Дондуков и ИСУЛ са точно на две спирки. Не случайно цялото каре на юг от Владимир Вазов се застрои с нови блокове. А за разходки София по принцип не е приятно място където и да живее човек.

Кво става, ще го бъде ли метрото в Левски Г? Аз купих гарсониера уж до бъдещата спирка, а сега се говори, че нещо се отлагат нещата.

# 500
И за мен тръбата на абсорбатора, която на всичкото отгоре е крива, показва колко луксозен е ремонтът. Извинете, но в нито един от апартаментите, които съм ремонтирала, не съм оставяла подобна грозотия. А когато даваш 380 000 евро, последното което би искал е да доправяш кухня.
да, направо ми извади очите за тия пари ...
да не говорим, че като са направили такава дълга мека връзка, това отнема от дебита на абсорбатора ...

# 501
Не е вярно, че във вътрешно кварталните улици на София няма къде да хвърлиш игла. А точно в Иван Вазов има достатъчно закътани такива, че ако имаш едни 300 000 евро излишни и намериш хубаво жилище - да ги извадиш и дадеш. Но е факт, че хората имат различни приоритети. За едни е важно да казват, че живеят в ултра скъпа сграда в престижен квартал, а за други е важно като излязат на улицата, да не бързат да си влязат в колата, а да се разходят на спокойствие с децата.

Може ли пример за вътрешноквартална улица в Иван Вазов, в която да няма коли, щото аз такава не се сещам. Предимство е че все пак повечето тротоари са пешеходни, там където ги има или не са широки 50 см.
И на мен не ми харесва колко се дигнаха цените на имотите, но това е положението.
По въпроса с ултраскъпата сграда зависи какво е вложено в ремонта и с какви материали е правен, ако вложеното оправдава цената съм ок, ако цената просто си е висока защото се дигнаха имотите вече не ми е по сърце.
От ремонт до ремонт има разлика и то огромна. Качеството и то си има цена, която не всеки може да си позволи.

Понеже пиша и в други теми тук ми прави впечатление, че в единия вариант - ауууууууу колко е скъпо с тоя евтин ремонт, мебели и уреди нисък клас, а пък съветите за ремонт винаги започват с кое е най-евтино и направи го евтинко щом няма да живееш там.

Нищо по-различно от пазарите по света не се случва и у нас, по-различните неща от масовката и новички автоматично качват цената, независимо дали ни харесва или не, дали можем да си го позволим или не -тя ще си остане по-висока

# 502
За съжаление не съм се обхождала целия Иван Вазов и не съм живяла там, че да знам имената на улиците. Но преди седмица бяхме на гости с децата в района (в частта над парка на Земята и хората) и се разходихме по достатъчно широките тротоари, а диванетата си караха скутерите на спокойствие. Улица без коли не вярвам да има в града, което е различно от тротоар за разхождане.

# 503

Кво става, ще го бъде ли метрото в Левски Г? Аз купих гарсониера уж до бъдещата спирка, а сега се говори, че нещо се отлагат нещата.

Ще го бъде, да. Само се надявам да го свържат с другото метро на летището или поне да има някакъв достъп до летището от него. Върховна тъпотия е да живееш почти до пистата, но да трябва да минеш през центъра, мусагеница, младост и дружба, за да имаш достъп до нея.

А Източната тангента и циганската махала всеки ден са тотално задръстени с коли, защото половин София кара от там за летището. Редно е да се помисли за градски транспорт от Ботевградско към летището, най-добре ще е да свържат метрото на линия 3 с летището, както са свързали линия 1 и 2 в Обеля.

# 504
да, направо ми извади очите за тия пари ...
да не говорим, че като са направили такава дълга мека връзка, това отнема от дебита на абсорбатора ...
Само една малка корекция - исканите пари не са 380 000 евро, а цената е БЕЗ ДДС, тоест искат се 456 000 евро

# 505
Цените на м2 в сайтовете за имотни обяви ясно показват единствено желанието на собствениците за колко да продадат даден имот. Нищо повече. Wink
Въобще не е вярно. Ако има някакво надуване то важи за всички квартали. Нали не смяташ, че собственик на имот в манастирси ливади е по-малко лаком от такъв в Изток? При всичката условност на обявите в имот.бг съм сигурен, че средната цена на м2 в Иван Вазов, Изток, Идеален център и др. са много по-високи от тези в  Княжево, Люлин и Надежда.

Както сам виждаш въздуха в София е достатъчно чист. Проблемите се появят когато се запалят печките на твърдо гориво през зимата. А тогава страдат квартали като Княжево и Драгалевци, а не такива с блокове и кооперации като Иван Вазов, Стрелбище и т.н.
Много странно тогава, че като цялото замърсяване е в Княжево и Драгалевци, зимата се ограничава достъпът на коли до централните части на Сф....
Никак не е странно. Управляващите си пазят електората. Както циганския, така и белия. Повечето хора в кварталите с къщи или не желаят, или нямат възможност да се отопляват на ток или газ. За циганската махала не ми се коментира. Там се гори всичко което им попадне включително и стари гуми. Мъчно ми е за хората, които живеят в близките райони. Погледни през зимата https://airsofia.info/ и ще видиш, че това което казвам е самата истина.

# 506
В Бояна и Драгалевци не се горят стари гуми, а повечето вече минаха на газ и ток. В редките случаи, когато се отопляват с твърдо гориво е с пелети, които отделят минимално количество вредни вещества. И причината не е загриженост за околната среда и гражданско съзнание, а това, че като отопляващ хамбар от 233-500 квадрата на дърва, така ти се запича комина с катран, че не успяваш да изкараш до следващата пролет без мини пожарче. Така че...по принуда ставаш природосъобразен и търсиш варианти.

# 507
В коментирания апартамент в Иван Вазов ми прави впечатление, че банята е доста малка. За тези пари би трябвало да е по-голяма, да има вана в нея освен душ. Също така не ми харесва, че в тази сграда всички кухни са в холовете и не са отделени. В наистина скъпите и аристократични имоти кухнята задължително е отделно помещение, защото е вид сервизно помещение. Някак си не ми се връзва да поканиш елитни гости в жилището си, както се предполага че ще правиш, когато имаш 1 милион лева за апартамент, и да ги настаниш в кухнята до фурната и мивката, както на практика се случва, когато кухнята и холът са ти заедно. Скъпите имоти трябва да имат представителни помещения, които са подходящи за малки домашни приеми и посрещане на височайши гости, а кухнята не е такова помещение.
Кухнята е направена така, че ако искаш можеш веднага да я направиш самостоятелна. Както виждаш е в отделно помещение с три стени и прозорец и при желание може да се затвори съвсем със стъклена или нормална четвърта стена.

# 508
Апартамента си е много як, просто е много скъп Simple Smile Изложението му е Юг към парка и запад към Стрелбище. Вижда се от хола, където се вижда и парка и високото ЕПК където съм живял Simple Smile
Кухнята може да се прегради, както каза НикоТ и има място за трапезария. Аз лично не бих я заграждал.
Тръбата се оправя лесно, моята кухня е с високи шкафове до тавана, малоумни са ми кухните с ниските шкавове и това празно пространство над тях, което остава или неизползваемо или редиш кутии и вещи отгоре и се виждат и е мега грозното Simple Smile

# 509
, малоумни са ми кухните с ниските шкавове и това празно пространство над тях, което остава или неизползваемо или редиш кутии и вещи отгоре и се виждат и е мега грозното Simple Smile
+1
Или ако не редиш кутии и боклуци, трябва да се катериш да чистиш прах, което е адски досадно.

Общи условия

Активация на акаунт