Перилни препарати и омекотители – 55

• 68 565
  • 733
  •   1
Отговори
# 390
Майката на приятеля ми маха всякакви петна с най-обикновения Тест и все ми го хвали, но аз не съм пробвала. Само със Спот съм махала петна.

# 391
  • Враца
Омекотител Силан или Семана по си заслужава?  newsm78

# 392
Омекотител Силан или Семана по си заслужава?  newsm78
Аз ползвам само Силан. Семена ни бяха подарили едно малко синьо шишенце за реклама, но не миришеше толкова, колкото Силан след сушилнята.
Взех да пробвам новия Силан с кокос, тъй като много обичам кокос, но почти не се усеща след сушилнята.. след пералнята много мирише, амаа аз много обичам да ми мирише на омекотител и няма да взема повече от него.
Любимият ми е червеният Heart Eyes

# 393
  • Велико Търново
Черният Силан също е много хубав.

# 394
Черният Силан също е много хубав.
Той май също е нов - миналата седмица за пръв път го видях и съм взела един литър. Чакам да свърши кокосът, че взех два литра Rolling Eyes и е негов ред.

# 395
  • на Мелмак
Гес, съболезнования!

Донесоха ми 3 Ленора от Германия, аромат имам и след сушилня.
Взех за първи път прах окси от Лидъл за петна, маха ми червено вино, мазно, шоколад, кръв. Бях скептична, но ще започна да го следя.

# 396
  • София
аз все пак взех от тази новата Semana, дето беше на акция в Lidl - бяла със синьо цвете ми хареса най-много от бутилката. има аромат след сушилня. златната също ми допадна, но ще е някой друг път Simple Smile

Последна редакция: пн, 15 окт 2018, 10:27 от mimsko

# 397
  • have faith and be patient ..
Аз да попитам пак за онези петна, които се получават след пране, такива сивкави. Колко детски дрешки и то хубави съсипах, скоро една нова мъжка тениска, беше ѝ първо пране.
Спот много го харесвам, дори пак си купих, да не би стария да е изветрял, но нищо. От вчера поливам едни петна, утре ще пера, но нямат мърдане.
Четох и теми тук, никой не е намерил причина и решение на проблема, дори нова пералня да е. Почистих даже пералнята с препарат (никога не съм го правила), но файда никаква.

Пиша го това хем да се оплача, хем да питам дали да не купя от горекоментирания спрей на ДМ?

Много странно, веднага разбрах за какво говориш, тъй като много често ми се случва и само на бебешките дрешки го забелязвам - малки, по-тъмни петънца, като напръскано с кална вода... Тъмно сиви, като мръсни, а преди пране не ги е имало.. Не пера бебешките с отделен прах, вече сменям трета пералня, явно и от нея не е.. Много са ми странни и със нищо не излизат..

# 398
Според мем се опират някъде по барабана, ама знам ли. Надявам се Гес да  сподели мнението си. Тя беше писала веднъж, но не го откривам.

# 399
  • София
Вече съм към финала на реновирането на едни нортфейси от набук и плат. След като ми ги залепиха доста добре, реших след изпирането да ги освежа с този реноватор на Tarrago:
 Пише че и за микрофибър ставал, дано не отпусне към краката през текстила (памук или лен предполагам)
Първото пръскане го направих на студено и то по няколко минавания докато е мокро и се получи пресищане и се получи петно. Трябваше поетапно.
В Contains пише само това: Propan-2 ol.
Пробвах със стар спирт и памук, отпускаше донякъде, но не избледня достатъчно. Чудя се с кислородна вода (3%) ли да пробвам или някакъв разтворител?
Краен вариант е да го покрия с нещо "петното" и да пръскам още 2-3 слоя, което е доста трудно за напасване и нацелване (идеята е да направя около 4 слоя макс), та по-добре първо да го изсветля.
Това е снимка преди напръскването.
Скрит текст:

След една - две "ръце" със спрея:
Скрит текст:

ПП: Каква четка за почистване на набук/велур бихте препоръчали. Тази от снимка 1 е някаква антика и е доста груба.

# 400
  • Тра-ла-ла
Не знам дали това е правилната тема....

Забелязвам, че пералнята ми не изпира добре някои дрехи. Например при тениски и блузи - има неприятна миризма по шевовете под мишниците. Налага се да ги кисна и да търкам местата на ръка. Преди 6 месеца почистих пералнята с Heitman както си е описано в инструкциите. Уж леко се подобриха нещата в началото. В последните 3 месеца въобще не е ползвана пералнята. Сега пускам тениските - пак същият проблем. Едни светли чорапи, които изцапах с нещо, което би трябвало да излезе бързо - не излезе и остана едно бледо петно. Пера с течен Первол, ако има значение.

# 401
Защо переш с течен Первол,  а не с нормален прах - един обикновен Ариел или Персил или Омо за цветно и един за бяло - това е което ти трябва. Нито е скъпо, нито е дефицитно. Не разбирам защо си правите експерименти с някакви измислени гелове.
Пералните по принцип се почиствали на 6 месеца, (казват учените). Щом переш с гел, е време пак да го направиш.

# 402
Аууу...с Первол. Ужас.
Джулс, сестро...трябва ти прахообразен препарат. Прах.
Като за начало врътни тениските с прах за бяло на високи градуси, ако материята позволява. После си ги пери с прах за цветно.
Праховете за бяло съдържат кислородни избелители....те и дезинфекцират, освен че избелват.
При пускането им с прах за бяло ги сортирай цветово -черно, червено, тъмно синьо в една пералня. Светлите в друга. Белите може отделно.
И по-дълга програма...над 2 чАса.

И аз бях като теб преди да открия темата...мъжовите и не само дрехи си миришеха доволно на пот след пране.

# 403
  • Тра-ла-ла
teta75, сестро  Hug  Фри, благодаря и на теб.

Уж съм доволна от течния Первол. Съживи ми доста цветовете на дрехите, особено на дънките. Преди години перях с прах Ариел, не ме кефеше нещо и остатъчният аромат ме дразнеше. Имам някакъв спомен, че взимаше превес над омекотителя. newsm78 И дънките бързо се обезцветяваха.

С течен Первол съм си прала тениските в пералнята на майка - над 15 годишно Беко. Нямах такъв проблем Crossing Arms Моята е Индезит на около 4 години.

Ариел, Персил, Омо? Това ли са най-добрите прахове?

# 404
Италианците наблягат на дизайна...това четох когато избирах пералня и индезит ми отпадна 😆

Ариел е все така смърдящ силно.
Персил има лек деликатен аромат.

Денкмит прах за бяло от ДМ е много много добър. Но той си избелва. Все пак за едно пускане с него цветните дрехи няма да избелеят..

Дълга програма. Висока температура....прах качествен...са предпоставките за добро изпиране основно. С някои вариации...

Избеляват цветните дрехи и от хлора във водата. За неутрализирането му може да се добавя по малко вениш...но аз все забравям.

Общи условия

Активация на акаунт