Магията на изтока - тема 55

• 52 036
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
  • MJF
Tuon, ще чакам отзиви за пресните неща от  Yimou Zhang и  Apichatpong Weerasethakul.

Да,  има превод на Takane no Hana (Born to be a Flower) но аз започнах Unnatural. Най-интересни са ми японските нюанси/разлики , като дадат от време на време  сравнителна информация за как е там и как е "на запад" с дадени аспекти на съдебната медицина. Интересно.

# 271
  • DE
Ох, давай още, много е хубав с черна коса  Heart Eyes вероятно не я е стригал още от броманса и там му бе дългичка

# 272
Tuon, и аз така мислех, ама ме опровергаха newsm09.
Вече ще ме е страх да гледам корейско.
И ме е страх за Джи.Сега ще трябва само да го мисля.

Шош и двата още не ги намирам,но на Yimou Zhang трябва да преглътнеш историческата тематика.Почти черно бял и се заигравал с ин и ян.Красив,но не и пищен.Много го хвалят.

Дане,само една сцена беше.За малко,няколко кадъра и 2-3 реплики.
Ето от фотосесия
Скрит текст:

За 2019 ще участва пак в 50 епизоден сериал,но няма да е в главна роля - Three Lives, Three Worlds, The Pillow Book
Обаче не ми вдъхва доверие резюмето с тази любовна история траеща 2000г.

# 273
Заинтригува ме този филм и ми се иска да го гледам. Нищо корейско не съм гледала досега.

# 274
100 Days My Prince - епизоди 7 и 8

Скрит текст:
До Джи Хан засега "трайно" убит, но все пак очаквам по някакъв чудодеен начин да се появи отнякъде жив и здрав.
Раниха и Ким Дже Йонг (надявам се да не е умрял и да успеят да го спасят). И не го казват, но е очевидно, че той е бащата на детето на принцесата. Ако е така, то, разбирам я принцесата.
Преполовихме сериала, а още нищо. Тъпчем на едно място около принца и селянката. Много филъри. Излишно запълване и реално нищо кой знае какво не се случва.

Гледам, но не ме кара да тръпна в очакване на епизодите. Само сцените с Ким Дже Йонг продължават да ме радват и добре, че в тези епизоди станаха повече.

Започнах и епизодите на Bad Papa с Чанг Хьок. Стигнах до средата на първи епизод, трябва да го догледам довечера, a и втори. Чанг Хьок си е топ-ноч, много луд герой има. Ролята е точно за него. Умее ги.

# 275
Нищо корейско не съм гледала досега.
Щом не си гледала нищо корейско ще ти дам някои съвети.
Ако за сюжет пише - комедия,драма.Не вярвай,че ще има комедия.Няма начин.Само драма ще е.
Ако пише само комедия - има шанс да е малка драмта,но без нея няма как.
Най-зле е да пише само драма.Лошо.Много лошо.Приготвяш кърпички.Корейците много обичат да си играят с чувствата на зрителя.
Аз принципно си питам дали много ще плача.Да си знам.
Освен това принципно корейката пие,яде неприлично,мърла,крещи,родата е от семейство Адамс,а той е най-секси съществото дишащо на тази планета и се влюбва в нея.
Сериозно.
Корейците правят страхотни филми.Само кажи какъв жанр и ще завалят предложения.

# 276
Нека да видя дали ще издържа този More Than Blue и тогава ще реша да продължавам ли с корейското. Принципно ме заинтригува, но нещо в трейлъра ме накара да изпитам емоции като онези на финала на Love 2000, който не бих си причинила отново (дори и заради Tакеши).

# 277
Бел, корейците имат страхотни филми. Различни са от японските, отразяват техния си бит и манталитет и, както и Тюон е казала обичат да се заиграват с чувствата на зрителя. Пробвай, а ако този не ти допадне ще дадем някое друго заглавие. Но наистина имат филми, които си заслужава да се видят.

# 278
От сън да ме събудят мога да изброя 10 любими корейски филма. Smiley
Обичам корейското кино,мога да мрънкам за драмите им,но киното им е страхотно.
Улавят емоциите и знаят как да впечатлят зрителя,да го поведат по определн път да го накарат да се усмихва,да плаче,да плаче и да се усмихва едновременно.С един могат да те хванат за гърлото и сърцето да те боли,а в другия да ти разкажат лирична история.Да те върнат в миналото на битки,на интриги,на любов или да ти полажат лека фантастика.И всичко това гарнирано с очарователно актьорско присъствие,приятна музика и оригинален сюжет с азиатски вкус.
Край на рекламата.

# 279
  • MJF
E  като рекламираме корейското кино не мога да не добява името Ki-duk Kim. Според мен на корейския фронт е голяма рядкост режисьор да е последователен, да има опознаваем стил, да създаде и пази името си така да се каже с няколко последователни творби. Има и няколко други корейски режисьора отговарящи на тези критерии но не са много. Това на контраст на японските такива да речем. Хем там има на примависка и две дами-режисьори, които снимат последователно на висота и е рядкост да се  получи фал. Това ми е дългогодишното наблюдение на големия екран. Китайските ги оставям защото там е много особено , сложно и с хиляди условности ако вземем да правим разбол. Според мен.

# 280
  • DE
Като казахте китайците от няколко се канех да пусна новината за Фан Бин Бин. Не я харесвам изобщо, а дори не съм я гледала, толкова пласмасова и прехвалена ми стои, че нямам и желание да я гледам на екран.
https://life.dir.bg/zvezdi/kitayskata-aktrisa-fan-binbin-e-izcheznala
Друг е въпроса, че на заглавната снимка дори не е тя де  hahaha

# 281
За Фан Бин Бин някъде ми се мярна, че изчезването й може да е свързано с данъчни и финансови далавери. Дали е истина обаче не съм сигурна.

Ким Ки Док е толкова специфичен, че всеки сам трябва да си прецени харесва ли му или не. Но пък самото му споменаване винаги асоцирам с 3-Iron и Rough Cut, защото това бяха първите негови филми, които гледах.

# 282
  • MJF
Гледам Unnatural с бързи темпове но специално от епизод 7 останах мнооого доволна. Първо имам си проблем с тъй нареченото булене и даването му на източния фронт. Второ сигурно и друг път съм нацелвала, но е толкоз рядко че даже не се сещам кога е било последно  Blush, съвсем адекватно показването му. Мнооого силен епизод. Въобще съм много доволна от този сериал. Не е от жанр който току така сядам да гледам и подходих с големи резерви. А то се оказа съвсем сносно, адекватно и доста интересно. Освен това , не маловажно за мен, започнаха силно и непрекъснато епизодите вървят във възходяща и става все по -интересно. Обаче взех след 7 да се тормозя за финала  Mr. Green. Нали са съседи с корейците пък ей на, тез са се върнали към прочутите "корейски финали".  Wink
rossonera, ако си го гледала и помниш нещо от финала може да ме успокоиш  Praynig  Simple Smile

# 283
Ааа, страшно няма. Това е японски сериал.
Завърши добре, ще ти хареса, а Масатака Кубота остана в екипа им.
Те говориха и за втори сезон, мисля, че догодина ще направят.
Апропо, субтитрите на английски са на subie06. Явно я нацелваш винаги с прекрасните й проекти.

Изгледах и двата излезли епизода на Bad Papa с Чанг Хьок. И тук съм шах и мат. Пак суперсили, само че тук си има обяснение, от сините хапчета, хаха, а Чанг Хьок така се набута, че ако оживее на финал, ще е истинско чудо.
С такива тестове на "лекарства" и то само, за да спечелиш пари... Бааа, убиха ме корейците.

# 284
E  като рекламираме корейското кино не мога да не добява името Ki-duk Kim.
Прочетох малко да се информирам за този режисьор и много ме заинтригува, интересни са темите на филмите му. Задължително ще гледам нещо негово, но бих се радвала да ме насочите с какво да започна.

Общи условия

Активация на акаунт