Магията на изтока - тема 55

• 52 019
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
Моето първо на Ки Дук е Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring и него бих препоръчала за начало.
Друг обаче ми е любим негов филм.

За  Фан Бин Бин днес се е появила в Weibo - китайския еквивалент на Туитър и признала,че дължи сумата от 129 милиона долара за данъци.Поднесла извиненията си на феновете и обещала да изплати всичко.

# 286
  • MJF
Ммм, браво,браво на subie06, чете се ...гладко  Simple Smile.
Значи да си гледкам спокойно. Ок,  Hug
Скрит текст:
Въпросния герой Rokuro Kube или по -точно  превода , преди епизод-два в такава почуда ме хвърли  Whistling. Аджеба има ли въобще общо с медицината тоз младеж, ама после объркването ми мина де. Превода бе виновен. Както и да е . Дерзаем с японския английски. Хванали сме им всички локус минорис  Mr. Green та като и слушаме компенсираме.  Laughing
bell_87 , за мен от гледаните му не малко филми този режисьор до тук има три творчески периода.  От втория му съм гледала много малко защото задълба в чисти зверства, така да го кажа и мина в моето "не гледам" горкия Ким а той не заслужава такава участ .Сега съм го прихванала в третия му период - върнал се е послушно  към дълбаене в психологията но този път общосоциална  Mr. Green  и периодично проверявам за наличност на нещо след The Net 2016. Заради липси на наличности като за мен , още не съм му хванала кога е минал в третия период, разследването ми макар и бавно  продължава  Laughing
Според мен е удачно с него да се пробва първия му период -  класиките му както им казвам - Spring, Summer, Autumn, Winter... and Spring (2003) - добре помня че този бе първия му филм който видях, после 3-Iron (2004), Bad Guy (2001).......
Rough Cut (2008) който спомена 2в1 е от втория му период и не съм го гледала.
От трития му период тази година гледах Stop (2015) и The Net (2016)  - гол реализъм но без ексцесии за разлика от втория му период. А и сега малко е минал на по -социално и по -общочовешко и така го одобрявам пак наш Ким  Mr. Green
Та ако пробваш препоръчвам с нещо класическо от него и ако ти хареса може да пробваш на посоки и нещо от по -новите му, които ти вдъхнат доверие за проба........
Аха ето  , значи с Tuon сме почнали Ким с един и същи филм.

Последна редакция: ср, 03 окт 2018, 22:06 от Шошулчо

# 287
Бел, хващай едно от споменатите заглавия и виж до къде ще я докараш. Ако не се споразумеете с г-н Ким Ки Док, което ме съмнява, ще предложим нещо друго Wink.

# 288
Всеки път, когато гледам сцените в Devilish Joy с Джин Хьок и докторчето (актьорът Ким Мин Санг), имам чувството, че гледам отново Tunnel, само Юн Хьон Мин липсва. Полицаят от миналото и злият сериен убиец.
Хубав сериал беше Tunnel, макар че и там имаше големи фантасмагории (ама много големи), но успяха да поддържат интригата до самия финал.

Днешният 9-ти епизод на Devilish Joy ми хареса. На главната героиня й светна лампичката. Само не знам с финалната драма как ще разнищят всичко, но все пак се надявам на добър финал, без труп.

# 289
More Than Blue се оказа различен от очакванията ми и не ме впечатли. Имаше и хубави моменти, но като цяло ме остави с усещането за мелодрама с предвидим сюжет и емоции, които са по-скоро преиграни, отколкото искрени. Никой от актьорите не ме грабна. Лицата им ми се сториха неизразителни, сякаш се опитват нещо да покажат, но не им се получава. Разбира се, това няма да ме откаже да направя поне още един опит с корейски филм и да гледам препоръчания от вас Spring, Summer, Autumn, Winter ...and Spring.

Изгледах го. По-скоро го изтърпях (с малко превъртане). Идеята ми хареса, но не и изпълнението. Скучен и муден според мен, уморих се да гледам все едно и също място, на което се развива действието (доколкото изобщо имаше действие).

Последна редакция: чт, 04 окт 2018, 14:02 от bell_87

# 290
Хаха, предполагах, че точно такава ще е реакцията ти. И аз съм изпитвала същото, познато ми е, а съм гледала няколко негови филми. Заспиваш и не можеш да разбереш какво иска да ти каже "творецът".

Моята сладка фея и нейният любим принц. Още месец... Месец до 5 ноември.
Нo и не страдам много, имам много корейско за гледане, а и японското започва другата седмица.

# 291
Гост,тук ли си?
Ти ли гледаше неща с въмпири,че се чудя за един сериал на тематиката?

# 292
Хаха, предполагах, че точно такава ще е реакцията ти. И аз съм изпитвала същото, познато ми е, а съм гледала няколко негови филми. Заспиваш и не можеш да разбереш какво иска да ти каже "творецът".

Ако е за разбиране, разбрах какво иска да каже, обаче не разбрах защо трябваше да го каже по такъв скучен начин. Може просто да не съм попаднала на точния за мен филм. Може някой друг от неговите да ми хареса, не се знае. Обаче след такова "запознанство" съм малко с резерви дали изобщо да му давам друг шанс.

# 293
  • MJF
Поздрав от мен с прясно изпълнение в Любляна на Haein Lee

# 294
Бел, пробвай Rough Cut. По-различен е, има повече действие, а пък и двамата главни са от сърцеразбивачите на корейския фронт.

# 295
  • MJF
Я да ви предложа направо сутришна физ-зарядка с Younghyun Cha

# 296
Бел, пробвай Rough Cut. По-различен е, има повече действие, а пък и двамата главни са от сърцеразбивачите на корейския фронт.
Благодаря за препоръката, но мисля да пропусна. Прочетох резюмето, не ми се стори интересно. Въобще за момента мисля да направя пауза от този режисьор и след време да пробвам пак дали ще се разберем с него и изобщо с корейското кино.

# 297
  • MJF
Имам идея и предложение за bell_87 , след като с Kim  "ударихме на камък". Seducing Mr. Perfect
На прима виста се сещам и за още един кор-филм , който е някак си лесен за гледане, особено ако човек не е гледал "корейско". Обаче за сега само конкретни картини/кадри от него се сещам  Embarassed. Като му открия името ще го предложа.
Аз напоследък корейско кино , освен двата филма на Ким от 2015 и 2016  и "розовия Джи " не съм гледала.  Thinking пробвах няколко които ми попаднаха но нацелих "класически корейски битови свръхдрами" и просто ги прекратих. В търсене съм на нещо свежо и гледаемо на кор-кино фронта.

# 298
Ки Док не е за всеки.

Obsessed, No Breathing, Fly,Daddy Fly, Taegukgi (действиети се развива по време на война и е много,много тъжен,но огромния бонус е Won Bin ) A Wonderful
Moment/My Little Hero

Петъчно тайландче,но не Тик
Скрит текст:

# 299
Завърнах се към японското, че с корейското взех да прекалям последния месец, а не е добре.

Изгледах тв филма Ranhansha. Поредният урок по човечност от самураите с един прекрасен Сатоши Цумабуки и Мао Иноуе. Такива истории ме зареждат винаги много положително, въпреки преживяната трагедия. За пореден път си дадох сметка каква огромна пропаст има между японските и корейските продукции, независимо дали са филми или сериали. Нямат база за сравнение, на никакво ниво. Коренно различно разбиране/ виждане за живота и смъртта, ценностите.
Корейците винаги черногледи, драматизират, натоварват, а японецът ти показва как въпреки преживяната трагедия трябва да намираш сили да продължиш. Да се изправиш, защото животът е един и трябва да се живее. Стремят се и показват положителната страна, заради която трябва да живеем.

Освен петте японски заглавия, които ще следя от японците през есенния сезон, добавих и Sakanoue Animal Clinic Story с Масаки Айба и Рьоко Хиросуе.
Гледа ми се история във ветеринарна клиника - котки, кучета, какви ли не животинки. Японците са ненадминати в този жанр. За животните с любов.

Тая работа с high speed-линията и заглавието на новото парче хич не го усещам добре от вчера, след като излязоха с новината.
На 2 ноември ще видя и чуя всичко. Засега не смея още да се зарадвам на завръщането, че и като пълно ЕХО9.

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 11:44 от rossonera

Общи условия

Активация на акаунт