Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално -2

• 51 218
  • 760
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Каква е тази мода с фалшивите обяви? Наскоро разглеждахме имоти с една приятелка в olx, звъняхме на 1-2 - изобщо не вдигат телефона и тя също сподели, че имало много несъществуващи такива. Разбирам, че  е за привличане на внимание, но пък да звъниш и да не ти вдигат, също не го разбирам.
По въпроса на Elimelihubaveli има имоти, които се предлагат от точно определени агенции, т.е. ако работиш с един брокер, няма ли вероятност да пропуснеш нещо, което се предлага от друга агенция (примерно ексклузивно).
Simple Smile

# 76
  • Варна
Те агенциите уж имат връзка помежду си. Вече т.нар. ексклузивни имоти, може да се предлагат само от едн агенция/брокер.
Сигурно е добре да се сподели и какво се търси, нещо вече построено или може да е в строеж, локация, брой стаи, изложение и други такива. И разбира се да сподели, с кое е склонна на компромис, защото всички искаме уж най-прекрасното жилище, но в реалността явно е доста трудно да се покрият всички изисквания и накрая цената да ни устройва. Simple Smile)

# 77
В съседната тема казаха, че компромис само с цената трябвало да се прави, защото след време ще забравиш колко пари на набил, но ако има нещо което ти вади очите в имота, си остава.

Относно набирателните обяви, мисля че запазват номера и след време (до дни) звънят и предлагат техните си оферти.

# 78
  • Варна
Коя е тая съседна тема и кой го каза?
Всеки има глава на раменете си за да прецени, с кое може и кое не може да направи компромис.
Лично аз мисля, че не е само цената, но със сигурност мнението и мислите ми не ангажират никой друг. Wink

# 79
В темата за недвижимите имоти, не мога да намеря цитата сега, но беше нещо в този дух. Там пишат и много "туристи", но това ми направи впечатление. Пък и в София пазара е по динамичен, според мен.

# 80
Търсим тухла, маломерна дори, просто да има две отделни спални и дневна. Нямам никакви високи претенции за квадратура, искам да има функционалност и стени 😁 между помещенията; само да не е северно изложение. Ще ходя да гледам един апартамент утре до ВиК. На теория покрива всичките ни изисквания, да видим на живо как ще е. Аз в съседна тема питах вчера как е района. Като изключим застрояваето и строящия се булевард, се чудех дали има от „братята роми” там, ама ми отговориха, че нямало.

# 81
Роми няма, но ако е от страната на ВиК е откъснато от Цветния реално. И яслата, и градината и училищата идват далеко (и тези в Цветния, и тези в Конфуто и Победа)
Гледайте в Цветния между Подвис и Карамфил, зад канала по Божурите и Кокичетата е много презастроено, едни тесни улички, едни остри завои, без тротоари.. Не че в района над ХЕИ и Роза няма много нови блокове, но поне имаше стара регулирана улична мрежа

# 82
Роми няма, но ако е от страната на ВиК е откъснато от Цветния реално. И яслата, и градината и училищата идват далеко (и тези в Цветния, и тези в Конфуто и Победа)
Гледайте в Цветния между Подвис и Карамфил, зад канала по Божурите и Кокичетата е много презастроено, едни тесни улички, едни остри завои, без тротоари.. Не че в района над ХЕИ и Роза няма много нови блокове, но поне имаше стара регулирана улична мрежа
Откъм Цветния е. До колкото разбрах е в един от два високи стари блока срещу ВиК.
Много ме притеснява инфраструктурата като цяло там. Миналата година гледахме един апартамент в улиците над ХЕИ, то нито тротоари има, нито настилка по пътя, много зле положението...

# 83
  • Варна
Преди доста време вече стана живях в Цветния на квартира около 5 години. Амиии.. нищо общо със сегашното положение. От спокойно кварталче стана презастроено, улица Роза едвам я познах в какво се е превърнала.
Тогава една позната (млади майки с бебета бяхме) тъкмо си бяха купили апартамент в панелен блок близо до ясла Роза, радваше се, че е спокойно, яслата й е наблизо, после като порастне детето и училището ще е на две крачки... сега надали се радва какво се случи с квартала след десетина години.

# 84
За съжаление за 10 г Левски, Цветни, Тракия и др по- централни райони им видяха сметката с безразборно строителство..Лошото е, че вече подкарах по същия начин и Трошево, Младост, Възраждане и др..
Големи градежи се пускат и по пътя за Виница, това злощастно пътче как ще обслужва всички не знам..
Във високите блокове не бих си купила по две причини- стар сграден фонд, много живущи и то предимно с ниски доходи, които едва поддържат апартаментите си, та какво остава за асансьори и тн.. Има и такива с оправни домоуправители, но са единици

# 85
  • In transit
Съгласна съм с горното. Гледали сме апартаменти точно в тези блокове, общите части са пълна скръб. Дори в този санирания в бяло и синьо дето е, вътре е зле. Тези блокове са колкото едно голямо село...дори не си познават съседите по врати, което ми е странно.

# 86
  • Варна
Района на Цветния ми е познат от около 15 години. И още от първите ходения там останах с лошо впечатление, тесни и разбити улички, място за паркиране - йок. А от няколко години с новопостроените сгради, положението си е направо трагично.

# 87
Да ви разкажа за днешното ми посещение на блока до ВиК.
Апартаментът е много голям, хубави прилични стаи, 2 спални, хол, кухня, баня, тоалетна. Има нужда от ремонт, някои стаи повече, други по-малко. НО... общите части наистина бяха покъртителни... и брокерката каза „ може и по-зле да е”, което си е плашещо 😁 За съжаление брокера от другата агенция го беше обявил, че е юг-запад на схемата, а се оказа север-запад, което тотално ме отказа, при положение, че и има две външни стени откъм северната страна.
Както се казва „продължаваме напред”.

# 88
Блоковете, които наричате  високи са ЕПК, ПК. Много бетон, който държи студено. Проектирани са добре, тоест големи квадратури, без общи части в цената, обаче...направено е да имаш парно, или сериозно отопление. Дограмата е предимно стара дървена, инсталациите имат нужда от подмяна, живеят мнооого хора на едно място. Не знам, за мен минусите са повече от едната квадратура и разпределение.

# 89
Трябваше да го видя с очите си, за да съм сигурна вече, че не искам да живея на такова място Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт