Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално -2

• 53 817
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
Elimelihubaveli , търсите ли все още жилище? Ако да, ние скоро взехме решение да продаваме наш апартамент- тристаен, тухла, източно изложение, в много добро състояние е, има изолации, с нова дограма е и е без външни стени. Всъщност блокът така е ориентиран, че не е чист изток, а отива лекичко към югоизток. Предпочитаме да си търсим директно купувач, без посредници. Извинявам се, ако нарушавам някакви правила, предлагайки имота си тук, ако е така, ще премахна коментара си.
Здравей, опитах се да пиша на лични за повече подробности, но са ти забранени.

# 106
Скрит текст:
Този новостроящ се парк в Младост не е новият парк "Възраждане". Доколкото ми е известно в дерето в Младост също е предвидено да се прави парк. Първоначално трябваше да е по-голям, но постепенно го орязаха и, така като гледам, ще си е подобие на парк в дерето. Само че кога ще стане е съвсем друг въпрос. Парка във Възраждане си го чакахме от 2014 г., има-няма 4 години им отне. Освен това е с европейски пари, не знам за Младост откъде ще намерят финансиране. Относно сграда Армада точно над Дом Младост ще е, заградили са вече и май-май ще унищожат детската площадка и спортното игрище, отделно има и мъничка горичка там... И да, минават далекопроводи, не е хубаво това. 
Много лошо впечатление ми направи брокер от Нов дом, който не пожела да ми отговори на елементарни въпроси относно проекта. Все още нямаха сайт и най-нормалното нещо е да задам няколко въпроса. Много некоректно и глупаво се държа, направо неадекватно на ситуацията  бих казала.
Специално за новострояща се сграда не виждам смисъл да плащате на брокер.  Знае се кой ще строи, отивате при него и се договаряте.  Peace
В кой район продавате? Възраждане?

# 107
  • Варна
Mamche81,
Ако не сте се споразумели с Elimelihubaveli и имотът, който продавате е все още на пазара, моля пишете ми подробности на ЛС. Поздрави!

# 108
  • Варна
От скоро съм в темата, благодаря на всики, които се включват Simple Smile
По повод последните постове искам да попитам:
1. Разрешава ли се в темата да пускаме лични обяви за продажба на имоти?
2. Можем ли да дискутираме обяви на имоти във  Варна? - видях, че има такава тема - "Обсъждане на имотни обяви", но в нея пишат основно софиянци, така, че ако искам да споделя мнение, за нещо, което съм видяла, едва ли ще получа отговор. А искам да споделя Wink

# 109
Нов дом 1 са безобразни брокери, а колко бяха смешни като се бяха наредили след изложителите на ИТ конференция Simple Smile

# 110
От скоро съм в темата, благодаря на всики, които се включват Simple Smile
По повод последните постове искам да попитам:
1. Разрешава ли се в темата да пускаме лични обяви за продажба на имоти?
2. Можем ли да дискутираме обяви на имоти във  Варна? - видях, че има такава тема - "Обсъждане на имотни обяви", но в нея пишат основно софиянци, така, че ако искам да споделя мнение, за нещо, което съм видяла, едва ли ще получа отговор. А искам да споделя Wink
Тозно заради софиянци си пуснахме наша тема.
Не виждам проблем да се пускат лични обяви, без да са от брокер обаче!

# 111
Апартаментът, който продаваме е в Трошево. Всъщност е близо до МОЛ Варна и до бул. Владислав, горе-долу в него район. И въпреки това е доста тих и спокоен, тъй като е с изглед към вътрешен двор. Има градини и училище в близост и разни магазини, хипермаркети, зеленчуковата борса и т.н., районът е доста комуникативен, но там живеят родителите ми, а те вече искат да отиват извън града. Ние пък искаме да си вземем нещо друго във Възраждане, та затова решихме да продадем този. Момичета, аз малко съм скарана с функциите в сайта, не знам защо са ми блокирани личните съобщения, затова направо ви предлагам да ви оставя тел. на мъжа ми и ако имате желание му звъннете- 0898/711 794- Кирил. Ако искате оставете ваш тел. тук, стига да не ви е проблем. Довечера ще поразровя настройките и ще видя дали мога да ви пиша на лични. А, да добавя- има и гараж, който засега все още не сме решили дали ще продаваме, но обмисляме и такъв вариант.

# 112
Скрит текст:
Този новостроящ се парк в Младост не е новият парк "Възраждане". Доколкото ми е известно в дерето в Младост също е предвидено да се прави парк. Първоначално трябваше да е по-голям, но постепенно го орязаха и, така като гледам, ще си е подобие на парк в дерето. Само че кога ще стане е съвсем друг въпрос. Парка във Възраждане си го чакахме от 2014 г., има-няма 4 години им отне. Освен това е с европейски пари, не знам за Младост откъде ще намерят финансиране. Относно сграда Армада точно над Дом Младост ще е, заградили са вече и май-май ще унищожат детската площадка и спортното игрище, отделно има и мъничка горичка там... И да, минават далекопроводи, не е хубаво това.
Много лошо впечатление ми направи брокер от Нов дом, който не пожела да ми отговори на елементарни въпроси относно проекта. Все още нямаха сайт и най-нормалното нещо е да задам няколко въпроса. Много некоректно и глупаво се държа, направо неадекватно на ситуацията  бих казала.
Специално за новострояща се сграда не виждам смисъл да плащате на брокер.  Знае се кой ще строи, отивате при него и се договаряте.  Peace
В кой район продавате? Възраждане?

Обърнах се към тях, тъй като в нета нямаше абсолютно никаква информация кой е инвеститорът и т.н., нямаше сайт все още. А Нов дом се водиха, ако не се лъжа, оторизирани единствено само те да продават, едва ли не строителят няма намерение да прави директни продажби, което ми се вижда странно.

П.П.: Оправих си съобщенията, вече не са блокирани. Ако някой има интерес към апартамента, оставете ми на лични телефон, ще ви звъннем.

# 113
  • Варна
Досега четох първата тема и има много полезни за мен неща. Още се чудя за идеята на т.нар. фалшиви обяви.
Ето например попаднах на този мним брокер в олх, всичките му предложения са все нови (до към 10 годишни), все добре изглеждащи, даже луксозни имоти, повечето на 3 от 6 етаж. Звънях за една обява преди седмица пробно, не е върнал обаждане. Та се чудя реални ли са или не, и ако не са - какъв е смисълът на обявите?
https://www.olx.bg/ads/user/k9Xy/
Ако ми каже, че въпросният имот е продаден, примерно, ще ме зарибява да ми предлага други подобни .?!...
До къде може да стигне човешката алчност и некоректност?
Някой сблъсквал ли се е с този брокер?

# 114
  • Варна
Обявата е написана в стил Премиер имоти, където лъжата е голяма. И аз не виждам смисъл, ще ми каже, че е продаден и ще го отрежа. Ще ми звъни - ще го блокирам и край. Не виждам смисъл. Някой от двустайните го докарват на цени, над 60к евро. Откачена работа.
Съвсем са се издухали. Едно приятелче имам, брокерка, поства обява /реална/,2 стаен, дневна 18, спалня 11 м2, тераса, килер б+т, пчелина, 58500. Обзаведен, но нищо впечатляващо, даже изглеждаше евтино. Чак се чудех дали да не ѝ пиша да питам дали продавача си взима редовно хапчетата, но се въздържах.
В олх по-скоро може да се гледа за обяви от частни лица, на читава /ако има такива де/ агенция за недвижими имоти не ѝ е там мястото, според мен.

# 115
  • Варна
Обявата е написана в стил Премиер имоти, където лъжата е голяма. И аз не виждам смисъл, ще ми каже, че е продаден и ще го отрежа. Ще ми звъни - ще го блокирам и край. Не виждам смисъл. Някой от двустайните го докарват на цени, над 60к евро. Откачена работа.
Съвсем са се издухали. Едно приятелче имам, брокерка, поства обява /реална/,2 стаен, дневна 18, спалня 11 м2, тераса, килер б+т, пчелина, 58500. Обзаведен, но нищо впечатляващо, даже изглеждаше евтино. Чак се чудех дали да не ѝ пиша да питам дали продавача си взима редовно хапчетата, но се въздържах.
В олх по-скоро може да се гледа за обяви от частни лица, на читава /ако има такива де/ агенция за недвижими имоти не ѝ е там мястото, според мен.
Ха ха, благодаря за отговора.
60 к бих дала за двустаен около Винса примерно с цел инвестиция,  но само за ново строителство. 

# 116

60 к бих дала за двустаен около Винса примерно с цел инвестиция,  но само за ново строителство. 
Беше. Сега цените са други.

# 117
  • Варна

Беше. Сега цените са други.

По-високи предполагам? В района мисля тръгват от 1200 евро за ново?
Иначе изказването ми беше по повод думите на Марто за двустайни жилища над 60 к. 😀🤗

# 118
То ново около ВИНС няма кой знае колко, и цените са над посочената от теб цена.

# 119
Обява: 100 квадрата за 62000 евро. Знам си, че не е възможно, предполагам, че е поне 70 реални квадрати. А какво се оказа: 2 спални по 9 кв. и дневна 18 кв.
Да се смея ли, да плача ли 😁

Общи условия

Активация на акаунт