Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално -2

• 53 653
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
https://news.lex.bg/липсата-на-общи-устройствени-планове/
С ето това ми обясни строителен техник  бързането за ваденето на разрешителни за строеж
Има ли ОУП се знае къде каква улица трябва да има, зелени площи и тн.. а сега ПУПа е на парче и се гледа само отстоянието, а не като цяло къде в микрорайона ще има улици, паркинги и площи.. Честита свинщина дето се вика
Гастарбайтерите купуват поп родните си места, и евентуално по един апартамент на децата във Варна. Дори турците, които се пенсионират в Турция и се прибират в България, ремонтират бащините си домове по селата

Последна редакция: сб, 26 яну 2019, 09:14 от Mama TAZ

# 631
Скрит текст:
So Lucky не твърдя, че съм прав. Споделям мнение което се надявам да е правилно, а дали е ... Simple Smile
Не виждам защо гастербайтерите последните 2-3 години да купуват повече. Решили са да се завръщат? Това за изгодните ипотечни е ясно. Не виждам причина.
А относно моряците защо да не са константа? Освен, че има една тенденция леко да се намалява общия брой. Сега отделен човек може едната година да работи повече месеци, но това не променя общата картинка. Заплатите не са се променяли, то няма и как да стане общо взето. Това говорим за общата картинка не индивидуално за отделните личности. Да вметна, че с конкретно в тази област съм доста добре запознат Simple Smile
Освен ако не се визира прословутата криза 2008-2010, не че и тогава са спрели корабите. Ама то тогава си беше във всички сфери.
Може естествено да има някакви промени които са в рамките на едноцифрени проценти.

Гастербайтерите започнаха да купуват след спада на лихвите по депозитите. Отделно виждат на къде вървят цените на имотите в държавите където са те в момента (Англия -здраво нагоре). Ниските ипотечни кредити у нас ги стимулират допълнително да си вложат едни пари в хубав имот.
Не знам дали плаваш все още, но заплатите на моряците не са точно константа. Говоря от първо и второ лице. Като "моряци" ползвам за събирателно на всички, които са по танкери, кораби, пасажери, платформи, лодки и платноходки.

# 632
Ниски ипотечни кредити у нас е много относително, защото в еврозоната дори най-необезпечения потребителски кредити са под 3 %. А освен това никак не е просто човек работещ в чужбина да тегли ипотечен в българска банка. Може, ама с много врътки и процента накрая е съвсем друг. Искам да кажа, че тези купувачи не ги вълнуват лихвите и дори те да се вдигнат те пак ще са тук.

# 633
Хубаво би било да се сложат на първа страница линкове на сградите, които се строят в момента или такива, които имат разрешително, че да не се питаме през няколко поста

# 634
# 635
А освен това никак не е просто човек работещ в чужбина да тегли ипотечен в българска банка.
Как го реши? Няма никакви спънки, дори е по лесно за работещ в чужбина, защото си има пари за самоучастие, адвокат, и не се пазари като циганин на доматите. Говорим за леглано работещи на договор, не за автоджамбази и трафиканти.

Хубаво би било да се сложат на първа страница линкове на сградите, които се строят в момента или такива, които имат разрешително, че да не се питаме през няколко поста
Вече писах преди време, че има страшно много сгради и нямам възможност да издиря всички линкове, да ги обновявам по активност. Казвам го защото аз пуснах темата. Ако друг би се наел да слага линкове може да пусне нова тема, заключваме тази и се местим там.
Който наистина се интересува ще ни чете от-до и ще е в час какво е кометирано. Не е лесно, и аз пропускам инфо.
Марти, добро утро и на теб. Mr. Green

# 636
  • Варна
Добро да е, ама аз си лягам тъкмо. Wink Stuck Out Tongue
Успех с линковете за всички сгради, ще ми е интересно. Simple Smile)

# 637
Добро да е, ама аз си лягам тъкмо. Wink Stuck Out Tongue
Успех с линковете за всички сгради, ще ми е интересно. Simple Smile)

Лягай, лягай, линкове няма да има скоро. hahaha

# 638
Скрит текст:
Скрит текст:
So Lucky не твърдя, че съм прав. Споделям мнение което се надявам да е правилно, а дали е ... Simple Smile
Не виждам защо гастербайтерите последните 2-3 години да купуват повече. Решили са да се завръщат? Това за изгодните ипотечни е ясно. Не виждам причина.
А относно моряците защо да не са константа? Освен, че има една тенденция леко да се намалява общия брой. Сега отделен човек може едната година да работи повече месеци, но това не променя общата картинка. Заплатите не са се променяли, то няма и как да стане общо взето. Това говорим за общата картинка не индивидуално за отделните личности. Да вметна, че с конкретно в тази област съм доста добре запознат Simple Smile
Освен ако не се визира прословутата криза 2008-2010, не че и тогава са спрели корабите. Ама то тогава си беше във всички сфери.
Може естествено да има някакви промени които са в рамките на едноцифрени проценти.

Гастербайтерите започнаха да купуват след спада на лихвите по депозитите. Отделно виждат на къде вървят цените на имотите в държавите където са те в момента (Англия -здраво нагоре). Ниските ипотечни кредити у нас ги стимулират допълнително да си вложат едни пари в хубав имот.
Не знам дали плаваш все още, но заплатите на моряците не са точно константа. Говоря от първо и второ лице. Като "моряци" ползвам за събирателно на всички, които са по танкери, кораби, пасажери, платформи, лодки и платноходки.
Идеята ми беше, че всяка година се намират гастербайтери които купуват жилища в България. И повече или по-малко е постоянно събитие. Те кредитите, че стимулират спор няма. Евентуално това може да е повлияло. В тази област обаче имам много малко примери. Една двойка от Англия които си купиха жилище тук, но пък един близък приятел си купи жилище в Лондон. Имам и разни познати които живеят в чужбина и инвестират в скъпи коли ама това е по-скоро за трагикомичните примери.
И моите наблюдения върху моряшкото съсловие са от първо лице - върху мен самия, съвипустници, колеги и т.н. Има наистина някакви малки ралики, но това е от смяна на позиция, компания. Е има разбира се и някакви малки увеличения, но те са пренебрежими и едва ли имат някакво значение върху покупка на жилища. Отделно 2014 с падането на петрола имаше и намаления в обслужващия флот и съкращения. За 2008-2010 да не говорим. Просто не мисля, че това оказва влиание върху цените на имотите. Лично мнение пак да поясня.
Това за линковете е чудесна идея! Само да се намери някой със свободно време.

# 639
  • In transit
Това с линковете и аз не го виждам. Постоянно излизат нови, няма как да ъпдейтваме първа страница нонстоп. А и който търси активно и се интересува би трябвало да ги знае линковете, а не да разчита на форума.

# 640
  • Варна
Някой я карат през просото. Тия до нас, където строят, Русев инженеринг ли бяха не ги знам, до цветята, вчера копаеха, снощи валя цяла нощ дъжд, а днес изливаха основи, как така става това не го знам?!
Иначе бях малко в квартала на гости, те 'моите' верно са изкопали някаква грамадна дупка, а са далеч от края ѝ, не си я представях чак такава. 😀

# 641
  • Варна
Марто, от новия си апартамент накъде ще гледаш - към булеварда или?

# 642
  • Варна
За нашата улица чак „новина” написали Joy
Който си купува апартамент ново строителство, задължително да се погрижи да има и паркомясто.
https://petel.bg/m/index.php?action=view&id=300445&opinion=

# 643
  • Варна
И към него, и в другата посока, с две изложения ще е /югоизток-северозапад/, като изтока и запада са преобладаващи. 😀

# 644
Между Лабиринт и Варна сити парк юг, какво ще изберете?
Имотът ще се ползва между май и октомври, на този етап.

Общи условия

Активация на акаунт