Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално -2

• 53 605
  • 760
  •   1
Отговори
# 735
Масово новото строителство е без мази, предпочитат да правят парко места, там е бъдещето. И аз не бих държала нищо ценно в мазата, ако няма видеонаблюдение.
Добре е, че мислят за повече парко места.. В случая при мен обаче, освен този асансьор няма друг начин да влезеш и излезеш от паркинга... Което мен не ме кефи... При едно спиране на тока, аз ставам затворник на сградата... Не е домислено по мое мнение.. Много ме надъхваше единия инвеститор, но не мисля че е добре да дам 6 бона за нещо такова...
Е, поне стълбички няма ли, да си излезеш без колата?
Иначе по белия свят не е проблем такъв вид паркинг, само дето там е помислено ако тока спре си има агрегат и пак излизаш с леко закъснение.
Стълби има, да. Аз говорех за колата... Все пак всеки бърза за работа, за градината на детето, за училището... 3 пъти да трябва да излезеш с автобуса или с такси, заради този паркинг, и ще се откажеш да спираш там 😁
На мен не ми тежи и да си чистя колата от сняг или нещо такова, от както имам кола, все пред входа съм я спирала... Но всеки сам решава какво иска и плаща за това. Да не говорим че парко мястото струва повече от колата 😂😂😂

# 736
  • Варна
Здравейте отново! Бих помолила да напишете/на лични/ строителни фирми, от които имате добри впечатления, защото търсим апартамент/ако е възможно на зелено/. Предпочитания широк център - Червения, Цветния, Спортна зала, Левски, Чайка, Тракия, Конфуто или около тях. Също така ако имате добри впечатления и от агенции, моля да споделите кои са. Ще Ви бъда много благодарна.

# 737
  • Варна
Да се похваля, имаме си Акт 14 вече за завършен груб строеж, Металекс, Кайсиева градина Simple Smile
Относно парко местата, ние бяхме явно от последните купувачи в тази кооперация и не бяха останали места пред и зад сградата /за всеки апартамент има включено паркомясто/, та си избрахме такова, което е до съседна кооперация, строена пак от същия строител. Ще си прaвим физзарядки сутрин с децата Grinning

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 11:49 от svetl@

# 738
  • Варна
Купувайте паркоместа е моят съвет.
На нашата улица, дето едвам има място да се разминат две коли, новите новодомци от съседните блокове решиха, че са най-умните, не им трябват паркоместа и започнаха да спират на улицата. Насвяткаха им глоби и вече никой не спира. Не знам за дълго ли, но се радвам, че нещо се прави по въпроса, че то иначе настъпва невероятен хаос.

# 739
Масово новото строителство е без мази, предпочитат да правят парко места, там е бъдещето. И аз не бих държала нищо ценно в мазата, ако няма видеонаблюдение.
Добре е, че мислят за повече парко места.. В случая при мен обаче, освен този асансьор няма друг начин да влезеш и излезеш от паркинга... Което мен не ме кефи... При едно спиране на тока, аз ставам затворник на сградата... Не е домислено по мое мнение.. Много ме надъхваше единия инвеститор, но не мисля че е добре да дам 6 бона за нещо такова...
Е, поне стълбички няма ли, да си излезеш без колата?
Иначе по белия свят не е проблем такъв вид паркинг, само дето там е помислено ако тока спре си има агрегат и пак излизаш с леко закъснение.

По белия свят тия платформи са страшно скъп краен вариант, най-вече поддръжката, с която се връзваш за вечни времена. И агрегата не е за без пари. Ако има търсете нормални гаражи из близкия район.

# 740
А мен от тези платформи ме е страх, какво става ако съм в колата между подземния паркинг и кота 0 .. Как се излиза в този случай..
Отделно са разходите по такса за асансьор и то товарен.
При нас е с подход и не го мисля, но все повече кооперации са с асансьори ???

# 741
  • Варна

Вижте каква хубава улица стана. Това е ул. Кап. Рончевски зад Военно-морското. Най ме радват колчетата, вече няма да спират с колите като хамави върху тротоара. Ех, ако можеше повечето улици да ги направят по този начин.

# 742
  • Варна
По тая улица, едното платно винаги беше заето от автомобили, а улицата е двупосочна, тясна е и няма мястомза 3 автомобила, т.е. един паркиран и два, които да се разминат. Винаги ставаха страшни задръствания и скандали, кой с предимство бил и не знам какво. Обаче преди около 3 седмици имаше хайка от общинска полиция и всеки, който беше спрял на пътя отнесе глоба. Май няколко дни подред минаваха и вече не спират толкова много. Друг е въпроса, че за живущите там няма места.
Реда по пътищата зависи и от нас самите. Когато видите нарушител - снимайте го, пратете снимката, където трябва и ще го санкционират. Аз лично така започнах да правя, като освен, че са нарушители са и наглеци, хич не ми е жал. Уловката е, че ще ви извикат за 3-5 мин да напишете едно Сведение в свободен текс, кога и какво се е случило. Т.е. трябва да имате и време и да ви се занимава.
Всеки мрънка, че нямало места, няма паркинги, не им се плаща за синя зона, а то целта е това - да се освободи центъра от автомобили. Тия, които мрънкат, че ги глобяват, за дето спират като страшни дебили, могат да ползват или ГТ или такси и да си оставят барутника пред тях.
Както някой писа - минават и във Вл-вово и там пишат глоби, като чета в една група в бука, доста глобяват по целия град, днес са стугнали и до трошево, някъде на ул радост са писали фишчета.

# 743
  • Варна
И в Чайка да минат. Около Цба до Курортна как спират по зелените площи, т.нар.градинки са се превърнали в някаква смесица от кал и батак.
На по-горната пресечка направиха паркоместа, пък баш до въпросния супермаркет е ужасен ужас.

# 744
Много коли станаха в нашия град, факт. Но и хората не си купуват паркоместа, в нашия блок има свободни паркоместа по 5500евро, а живущите паркират по тротоари и градинки...

# 745
малко извън темата, но в другата тема не получих отговор, тук има повече четящи от Варна.

къде има работещ в момента горещ минерален закрит басейн в Св. Константин и Елена (Дружба), подходящ и за деца? Aqua House и Азалия сме ги пробвали, но не ни харесаха. Някой ходил ли е в Сана, дали има наистина топла минерална вода?

# 746
Крайно време е да включат паркоместата към цените на  апартаментите и да не може да се купи апартамент без паркомясто. Писала съм и друг път на нашата улица има сигурно 15 паркоместа, които не са продадени. Спира се безразборно и всеки счита за свое право да спре на улицата. Съседът със 7 коли си купил и осма, спира ги на малката тревна площ.
Крайно време е да се наложат по-големи данъци за втора, трета .. н-та кола.
В момента тече петиция за намаляване на цената на картите за ГТ на учениците. Голям трафик се генерира при разнос на децата по училища, може поне след 4 клас да си пътуват с ГТ. И аз бих давала 20лв всеки месец и да съм спокойна, че детето може да се предвижи от и до всяка точка на града, както е в София, Пловдив, Русе и Бургас

# 747
По въпроса с пракирането - ако живееш в апаратамент СС и няма как да си купиш парко място или гараж, къде  паркираш? Блокът ни е 50 апартамента, а местата за паркиране пред блока са 20. Като закъснееш вечер трябва да паркираш по страничните улички около блока.

# 748
  • Варна
Понеже тук се обсъжда най-вече НС, затова и посъветвах хората да се погрижат за паркомясто.
СС са в заварено положение, но пък и самото строителство е направено така, че има достатъчно околоблоково пространство за евентуално паркиране.
Ако знаете в големите градове на Русия какво е - все едно да живееш във Възраждане, гаражът с колата да ти се намира някъде в Младост, да пътуваш дотам с метрото, за да се качиш после в колата си. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 749
  • Варна
малко извън темата, но в другата тема не получих отговор, тук има повече четящи от Варна.

къде има работещ в момента горещ минерален закрит басейн в Св. Константин и Елена (Дружба), подходящ и за деца? Aqua House и Азалия сме ги пробвали, но не ни харесаха. Някой ходил ли е в Сана, дали има наистина топла минерална вода?
В Сана няма да ви хареса, щом предното не ви е харесало. Малко и невзрачно е басейнчето, а доколко е минерална водата, не съм сигурна, може бо 80%. Много е приятно в Romance, но там не знам каква е водата, по-скоро е смесена. Може да минете да ги видите и да запитате. Simple Smile
За да не е спам, тези гаражи с асансьорите, които коментирахте, някой ползвал ли е такъв модел, иска ли се такса за подръжка, имат ли гаранция?

Последна редакция: вт, 05 фев 2019, 08:45 от karie

Общи условия

Активация на акаунт