НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 124

  • 56 197
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 4 585
Пробвала съм всички шоколади на пазара, но никак не ми харесаха. Даже какаови зърна хрупах - да пробвам Rolling Eyes след една седмица нищо вече не ми се ядеше, а сега даже не ми се и гледат. Нито ми липсват, нито имам нужда от шоколади и сладкиши. Мога да се изкуша само в първия ден от МЦ и то от бонбони Моцарт, които са си марципан и пак с един приключва сладката драма Satisfied А преди можех да се храня само с това! Хващам си шоколада и си го изяждам целия, че и втори, ако съм си купила два, или пък цяла кутия шоколадови бонбони - ей така, без повод и разни пастички, кексчета, тортички... Обаче осъзнах, че от тях не мога да се нахраня и колкото повече ги поглъщам, толкова по- гладна ставам и съответно ги зарязах всичките да си плачат за мен по рафтовете на магазините Joy

# 316
  • София
  • Мнения: 11 767
Шъът трайте, ония ден устоях на 400 take a cake къпкейка, взех един шиш с ягоди и излезнах, че щях да ревна Joy

# 317
  • Мнения: 39 380
обожавам Линд 99 % и какаови зърна.

# 318
  • София
  • Мнения: 1 272
Шоколад не ме изкушава, макар че полседните 2 дни хапнах 2 бонбона линд ( имахме прзник у дома), но в периодите когато реша да спирам кафето дъвча какаови зърна. Накисвам ги от вечрта и на сутринта са готови за дъвчене. Иначе са много твърди.

Днес съм на кюфтета извата със зехтен и домати.
Ох за първи път правя изцяло режимни кюфтета само с лук и яйце и печени на фурната, и са ми едни сухи, макар месото да беше мазничко. Обикновенно слагам пасиран картоф и накиснати овесни ядки и ги пържа Simple Smile

# 319
  • Бургас
  • Мнения: 4 669
Кюфтетата ми стават най-вкусни с лук, без яйце, печени на грил тиган. Страшно сочни. Снощи даже от агнешко месо ги правих, никой не разбра, че не е свинско, плющяха им ушите на моите Simple Smile Във фурната и моите са малко сухи, повече ли ги пека, не знам, ама не ги докарвам.
Вчера сложих първия буркан зеле за дива ферментация. Миналата година си правих разни туршии, но зеле не съм опитвала.
Направих две седмици без млечни. Освен източената вода първите два дни, друга разлика не забелязвам. Знам, че тогава задържах вода от изварата. Вече се убедих напълно, че освен овче сирене, масло и някои сирена като гауда и чедър, другото не ми действа добре.
Апетитът ми определено се повиши, отдавам го на тичането и тренировките. А и времето захладня и вече ми се яде нещо солидно (сиреч месо), друго не ме засища за дълго. Тия дни съм на следобедна закуска от саздърма с печена чушка (и тънка филийка ръжен хляб). За днес и утре имам ребра с прясно зеле, кюфтета от снощи и пилешко бон филе на грил тиган. А, и пилешка супа. За храната поне два дни няма да мисля.
Черен шоколад само от Лидл харесвам. Миналата седмица се мъчих с един Линд, отвратителен ми се видя на вкус.

# 320
  • Варна
  • Мнения: 36 611
Днес на свинска пържола, карфиол на фурна с масло, мъничко сирене и кашкавал и половин авокадо.

# 321
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 20 404
И аз харесвам черния шоколад от Лидл и шоколад Хейди.

Снощи готвих свински ребра с прясно зеле.

# 322
  • Мнения: 630
Хай, би ли споделила как го правиш този карфиол с масло на фурна. Ако не може тук, ще ти пиша на лични.

# 323
  • Варна
  • Мнения: 36 611
Предполагам, че никой няма да се сърди, ако го напиша тук. Завирам вода в една тенджерка на котлона, накъсвам карфиола на розички и пускам вътре. Оставям го 5 мин да уври малко, после изхвърлям водата и го изсипвам в йената. Слагам отгоре няколко резенчета масло, натрошавам малко сирене, затварям с капака и пъхам във фурната. Към двайсетина мин го държа, после отварям и поръсвам с малко настърган кашкавал и запичам без капак колкото искам. Понякога и едно яйце слагам заедно с кашкавала, абе както ти е на сърце. И броколи правя по същия начин. Май това във врящата вода се нарича бланширане ама аз съм малко профан в кухнята и затова обяснявам по този начин. Предполагам и подправки може да се сложат някакви, ако обичаш, също и заквасена сметана или сирена - синьо, чедър и т.н. Общо взето го модифицираш по вкуса си.

Аз имам два въпроса ама не се смейте, ако са глупави.

Първо, ядката на авокадото ползва ли се за нещо?

Второ, задължително ли на всяко хранене трябва да присъстват основните групи? Ако примерно на едното хранене за деня хапна две пържоли, а на второто изям въглехидратите с мазнините, така наред ли е?

# 324
  • Мнения: 630
Хай, много благодаря. Бланширане се казва това с водата, да.
За костилката на авокадото ми казаха да я пукна леко с нож и да я насадя, щяло било да се хване, но не съм го направила все още. Не знам дали се използва за друго.

# 325
  • Мнения: 4 585
Благодаря за рецептата за карфиола, аз така обичам да са подробно обяснени нещата, че да не стават грешки 🌹 Костилката на авокадото се засажда направо и става растение, но плод не дават поне моите - имам две на по 2 години, но бях чела в една група, че след петата година евентуално можело да даде плод, ако оцелее растението. Чела съм и че стържат костилката и си я поръсват на салати и манджи, но не съм пробвала.

# 326
  • София
  • Мнения: 11 767
Ооо High speed да си жива и здрава, така бях гладна и ми се размотаваше един карфиол в хладилника, дано е вкусно че импровизирах, сложих моцарела, бри, масло, пармезан всичко, чесън на прах, риган, абе манджа с грозде Joy

# 327
  • Варна
  • Мнения: 36 611
Дай адреса, идвам!

# 328
  • София
  • Мнения: 11 767

Нема мееее,хахахха много е вкусно, ама нямам кисело мляко да убия мазното малко

# 329
  • Мнения: 14 635
Надявам се да го направя. 2 часа след хапване да изследвам кръвната захар, нали? Правила съм изследване на гладно, после хапвам(тогава 2 варени яйца)  и след  2 часа пак я измервам кръвната захар. Беше по- ниска от първоначалната.
Нормално,яйцата не вдигат КЗ.
В този режим кравето мляко прясно и кисело допустими ли са?

Общи условия

Активация на акаунт