Сама съм си виновна

• 9 279
  • 99
  •   1
Отговори
# 30
Авторке , провери си нещата отсега покрай кредита и предстоящото раждане на бебе - дали като майка на три деца, при това вдовица, нямаш някакви облекчения или привилегии. Консултирай се дали не е по-добре бебето да е с баща неизвестен / аз по принцип съм против това/ , но в твоя случай , вместо 126 лева издръжка и бъдещ тормоз , ако е  по-изгодно финансово да е другото, помисли. Консултирай се със специалисти в тази област, за да си знаеш правата. Виж и в банката дали не можеш да предоговориш кредита си при по - облекчени условия.
Просто станалато е станало, след като се успокоиш , помисли над тези неща и действай . Само не изпадай пред децата си в самосъжаление и самообвинения , бъди силна заради тях и си пази авторитета ! Защото ако сега започнат да те покровителстват , или съдят ,  после ще стане страшно. Не го допускай.

# 31
Добре,ти си си тръгнала. А той казвал ли ти е нещо по отношение на детето, което очакваш? Според мен нищо не е приключило между вас. Той едва ли ще те остави намира с бебето,особено щом е било желано и от него....Говори с адвокат задължително.

# 32
А децата какво мислят за него? Харесват ли го? Как при3еха преместването при него? Как приемат връщането? Как приемат, че ще имат ново братче или сестриче? Радват ли се?

# 33
Какче, бракът с починалия съпруг е бил 15 г, децата в най-добрия случай са тийнове по на 12-15 години. Може обаче да са и доста по-малки. Тепърва предстои да се дават повечко пари покрай тях.

ПП Упс, сега прочетох по-надолу, че голямото дете-момиче е на 14, а момченцето на 6. Малки деца, предстои да бъдат отглеждани  и изучени.

Последна редакция: чт, 06 сеп 2018, 22:19 от Ън

# 34
Добре,ти си си тръгнала. А той казвал ли ти е нещо по отношение на детето, което очакваш? Според мен нищо не е приключило между вас. Той едва ли ще те остави намира с бебето,особено щом е било желано и от него....Говори с адвокат задължително.
Да желано и то много от негова страна,но с тръгването си от неговият дом той каза,че това дете става само мое.Не иска да има нищо общо с дъщеричката си.

# 35
  • София
Този явно е някакъв емоционално незрял психо. Изрежи го от живота си, от комуникация с него смисъл няма.

# 36
Къде ги развъждат тези мами наивници? Искам и аз една, за дългосрочен договор официален. Ще опишем всичко както си му е реда. В кой център са записани, как се прави връзка с тях? Каква е таксата за контакт?

# 37
А децата какво мислят за него? Харесват ли го? Как при3еха преместването при него? Как приемат връщането? Как приемат, че ще имат ново братче или сестриче? Радват ли се?
В началото го харесаха,както казах даде вид на човек който се разбира с деца.После той тръгна да ги ограничава,страшно много.Местенето там го приеха с неохота,но се съгласиха сега с връщането назад с доволни.Искат си сестричката нямат ревност или против бебето.14г е момичето на 6г е момчето,ясно ми е,че сега не разбират правилно нещата и след време ще ме обвинят за грешката ми.Но ще трябва да си поема отговорноста си за безумната си постъпка.

# 38
Типичен емоционален насилник, удря те, където най-много боли.....
Казал го е в момент на силен афект,заради това,че го напускаш.Когато родиш обаче,ще настъпи коренна промяна. Затова се подготви с юридическите въпроси.

# 39
  • София
Първо се успокой. Грешна преценка, но това е непоправимо. Дете ще имаш. Бързо си се окопитила. Не си останала да се превърнеш в безличност и да те стъпче. Браво за което ! че си си тръгнала.
Децата ти растат. Много са прежвелли, но ако правилно са възпитани досега , ще ти помагат и за бебето. И те растат. Ще ти е трудно в първите години. Ще се справите , ако сте единнни. Кураж и сила !
Помисли не какво си си причинила , а какво си си спестила. Имаш причина да се уважаваш !

И музиката да засвири!
Да, ама не. Кой ще я издържа, кой ще издържа децата ѝ?
Мама? Що ли пък да не е тя, тя друга работа и без това няма.

Това ръкопляскане на безхаберни изпълнения, не мога да го разбера!

# 40
Стига си се обвинявала. Това е най-голямата грешка, която в момента можеш да допуснеш. Чувството за вина е пагубно и води до много грешни решения впоследствие. В момента ти трябва СИЛА. А чувството за вина ще блокира силата ти. така, че го изхвърли. Кой пък не е правил грешки и по-големи при това. Зарежи това. Мисли само как да се спряваш с належащите битови и всякакви задачи и ангажименти. Радвайте се на бебето. Посрещнете го с радост, а не със самообвинения и съжаления и т.н. Майната му на онзи. Той губи. Ти печелиш. Печелиш нов член на семейството си, а той губи три. Горе главата и смело напред!

# 41
Първо се успокой. Грешна преценка, но това е непоправимо. Дете ще имаш. Бързо си се окопитила. Не си останала да се превърнеш в безличност и да те стъпче. Браво за което ! че си си тръгнала.
Децата ти растат. Много са прежвелли, но ако правилно са възпитани досега , ще ти помагат и за бебето. И те растат. Ще ти е трудно в първите години. Ще се справите , ако сте единнни. Кураж и сила !
Помисли не какво си си причинила , а какво си си спестила. Имаш причина да се уважаваш !

И музиката да засвири!
Да, ама не. Кой ще я издържа, кой ще издържа децата ѝ?
Мама? Що ли пък да не е тя, тя друга работа и без това няма.

Това ръкопляскане на безхаберни изпълнения, не мога да го разбера!
Жената е осъзнала грешката си. Какво според теб трябва да направи форумът -да я подложи на публичен линч ? И какво ще помогне това ? Или е важно да свири музика , независимо за чия сметка. Не, няма да и помага майка и , виж обясненията по-долу .

# 42
Щях и аз да пиша за аборт, но в 22 седмица - ще има бебе, да е живо и здраво! Сега реално - впрягай всички близки и роднини да помагат, децата са ти сравнително самостоятелни. (За първолака да не забравиш, че има помощ от държавата да си я вземеш). С три деца не е края на света - знам го от опит Simple Smile Понякога сякаш и Вселената помага - ще видиш. При мен се случиха много неща, граничещи с чудо, и то все в моя полза, когато бях разведена с три малки деца. Все едно имах ангел хранител - знам, че звучи смешно, но... Успех от мен!

# 43
  • SHOOT ME 10 $
Не се вини! Застигнала те е съвсем не на време зла съдба, да загубиш любимия си, а желанието ти е било да изгледате прекрасните си дечица, да достигнете дълбока старост и да умреш един ден преди него.
Останала сама и съкрушена, лесна плячка за маняци като този, който добре е знаел че доброто отношение към децата е най-сигурния начин да спечели сърцето на всяка жена. И класическата схема от негова страна -
 вързването с дете. Ти си силна! Ще се справиш. Ще ти е трудно, не съжалявай, че си опитала да не бъдеш сама до края на живота си. Не е грешно. Леко прибързано. Не изключвай вероятността да срещнеш подходящия човек. Но не бързай този път. Обща грешка е, че се влюбваме в изначално представеният ни облик на човека срещу нас.  А той  след като ни спечели, показва истинския си облик и характер.
Сигурен съм, че имаш и приятели. Не губи кураж.
_Bianka__ е права. Вселената балансира всичко. Ако една врата се затвори, отваря се друга!!

Последна редакция: чт, 06 сеп 2018, 22:43 от mitkoо

# 44
уф , то било късно за аборт, не съм прочела
Абсурд е права, с три деца като самотен родител ще й е адски трудно.
Аз ако съм на теб , ще го осъдя този за бащинство и ще си плаща издръжка. Няма други деца, ако работи и изкарва добри пари, можеш да го осъдиш поне на 250лв
мисля чисто практично
щом па толкова го е искал това дете, да си понесе финансовата отговорност
сега ще скочат да те съветват как ако носи името му, ще си зависима от него, ама повярвай ми- няма да си
250лв са си 250 лв
аз с едно едва се справям, хем работя на две места, нямам заем, получавам издръжка от бащата -160лв и пак изкарвам от заплата до аванс, хем с майка ми си делим сметките.
Децата растат и имат нужда от много неща- и храна, и дрехи, и лекарства, и такси и забавления.

Последна редакция: чт, 06 сеп 2018, 22:44 от камъчка

Общи условия

Активация на акаунт