Сама съм си виновна

• 9 276
  • 99
  •   1
Отговори
# 45
  • Канада
Аз не разбрах авторката в кой месец е?
Абсурд е права, с три деца самотен родител ще й е адски трудно.
На твое място ако си до 12 г с  махни бебето от този и си гледай децата. Иначе и АД  няма да ти помогнат. С риск да ме анатемосате, ама как си представяте жената да издържа 3 деца, да изплаща кредит , да плаща сметките си и изобщо да живее?
Аз с едно едва се оправям, нямам заем, работя на две места и пак едва връзвам от заплата до аванс, хем и майка ми ме подкрепя и си делим сметките поне. Това бебе ще иска да яде, памперси, дрешки, ами другите две деца- ученици са, такси, учебници, дрехи, храна. Зарежи наивността, носиш отговорност за двете си деца, съжалявам , че е починал съпруга ти, но животът е гаден, трябва да се стегнеш и да дадеш каквото можеш на децата Ви!

Късно е за аборт в 22 седмица е.

Ще се справи авторката, сигурна съм.
Само трябва да спре да мрънка и да се самообвинява.

# 46
Желая ти успех, друго какво да кажа. По въпроса дали само ти си виновна - да, мисля, че ти си отговорна за ситуацията. Предполагам, че живота заедно е бил разочароващ и за двама ви, не сте се опознали добре и затова се е стигнало до тук.
Правилно ли разбирам, че той е бил против да го напуснеш?

# 47
И против да е бил - не го е показал. Заплахи от рода "ако тръгнеш - не се връщай" са ки грозни и не са признак дори на уважение. Ако е искал да я спре - трябваше да й го каже и да го направи.

# 48
Фактите са, че жената е с голям багаж и ще и трябва помощ, а също и че все пак заедно и целенасочено са го направили това бебе. Очевидно, че не могат да живеят заедно и децата и също не печелят от това съжителство, но въпреки че е лош партньор може да бъде горе долу ангажиран баща на своето дете.
Предполагам че въпреки тези приказки, които е издрънкал като се роди бебето ще иска да участва и може би не само с едни пари.
Аз лично ако се бях накиснала така, щях да се пробвам да се установят някакви прилични отношения. Като не живеят заедно да се дразнят, може и да е възможно. Съмнявам се, целта му изначално  да е била да я забремени и тормози , все пак се е нагърбил с доста сложна конфигурация - две деца, кредит. Предполагам, че се е надценил и му е дошло нанагорно.

За момента най-важното е да си изкараш спокойна и успешна бременност, авторке станалото станало. Пък после ще се види какви са ви отношенията.
Ако ти предложи съдействие - освен да живеете заедно, което явно не става, не отказвай.

# 49
Очевидно е, че той я е използвал, защото на 38 (ерген) няма какво друго да иска освен дете. Трябвала му е някоя да му роди дете, но тази някоя си е имала вече дечица, но той не е мислел, че тя ще го напусне въобще, защото е мислел, че тя е прекалено наивна и точно заради децата и кредита няма да го остави. Нали я е взел след овдовяването. Сега той не само няма да си види детето, но и може да се върне след раждането да се грижи за него, защото е негова кръв, но тя трябва да реши дали въобще ще го пише като баща.

# 50
На 38 години ерген може спокойно да си вземе жена под 30 и дори под 25 без никакви деца и изобщо да си живее живота. Това за мъж никаква възраст не е. Освен ако не е изключително невървежен, и утрепан,  с каквото предположение не искам да обиждам авторката и което не вярвам да отговаря на истината. Пък и даже такъв има шансове.
Така че това е доста нелепо, точно пък жена с двама тийна и дългове да върже с бременност, голям келепир. Явно е имало чувства, но уви, пред реалността са се изпарили.
Не им се е получило, което не е чудно при такова бързо развитие. И глупаво, бих казала. Характерите се разкриват при по-дълго съжителство,  съвместимостта също.

Както и да е, дете има, баща има, да си опичат акъла, контрата е у нея, и компромисите също следва да са И от нея.
От мен толкоз. Мога и още да кажа, но все пак тя си решава.

Отново желая успех.

# 51
Всички правят грешки ,не се самообвинявай. Браво ,че си решила да си тръгнеш. Ще се справиш ,дай си време и виж на къде ще отидат отношенията ви и дано поне поеме отговорност към детето.

# 52
Авторке аз се възхищавам на смелостта и решителността ти. Според мен нямаш вина. Съвсем нормално е било да се подлъжеш в търсене на сигурност и подкрепа. А и той го е раздавал грижовен и отговорен. Но да си тръгнеш в положението в което си наистина трябва много смелост. В тоя форум имаше търпящи много по-големи обиди и то без да са на твоето дередже. Ти си показала достойнство и сила. Възхищавам ти се!

# 53
Ако имаш нужда от дрешки за бебето, пиши ми ЛС. Надявам се да мога да помогна и да ти спестя малко разходи. Горе главата и успех!

# 54
  • ES
Мило момиче, господ не дава повече от това, което можем да понесем! Ще се справиш, колкото и абсурдно и трудно да изглежда ситуацията сега. Страхувам се само, че той няма да те остави на мира заради детето ви, макар сега да е рекъл и отсекъл, че не иска да има нищо общо. Дано да има кой да ти помага с бебето за да се върнеш бързо на работа.

# 55
Авторка, не се обвинявай. Над 15 години си била с човек, с когото си изпитвал сигурност. Нормално в да не си очаквала тава да се случи с новия мъж. Още повече си мисля, че не си си дала изобщо време да изживее загубата си и това ти е попречило на преценката ти. Има и положителни неща в тази ситуация. Ще си имаш бебе. Децата са най-прекрасното нещо. Имаш дъщеря, която е достатъчно голяма, за да вземе пример от теб. Вместо да оставиш да те мачкат, ти си от стояла принципите си и си направила най-доброто за теб и децата. Тежко е да загубиш баща толкова рано. Знам го от личен опит, но вселената наистина има начин да балансира нещата. Децата ти ще станат отговорни и с добрия пример, който им даваш, ще станат добри хора. Единствената ти грешка е, че си се доверил, но все пак всички сме хора и грешим. Няма поне да чакаш на едното майчинство. Децата ти получават пенсия за полусирак (предполагам си отправила документите, ако не отивай в НОИ. Плаща се от деня на смъртта), предполагам като самотна майка ще имаш право поне на детски. Ще можеш да се възползва от еднократна та помощ при раждане и за първолак. Ако осъдиш и бащата за издръжка, няма да ти е толкова трудно. Друг е въпроса, че ако обмисляш да живееш в чужбина, ще имаш проблеми с него най-вероятно. Хората са отглеждали деца и с много по-малко. Все ще се намери някоя приятелка или роднина да ти даде дрешки примерно. Ако ли не продават на символични цени запазени дрехи. Има и евтини и скъпи неща. Ще избираш според възможностите си. Може и да си намериш нещо странично да работиш в Интернет по няколко часа, докато малката спи или краката и батко то си играят с нея. След време може дори да срещнеш правилния мъж. Пожелавам ти всичко добро, лека бременностт и здрави дечица. Не забравяй, че монетата винаги има две страни Simple Smile

# 56
Незнам колко мога още да понеса,незнам как ще се справя с болката коята съдира душата ми.Сигурна съм на 100%,че няма да иска и да направи нищо за детето си.Дори предполагам,че от снощи вече се въргаля с друга.Толкова им е на някои мъже любовта и бащинството!

# 57
Авторка, не се обвинявай. Над 15 години си била с човек, с когото си изпитвал сигурност. Нормално в да не си очаквала тава да се случи с новия мъж. Още повече си мисля, че не си си дала изобщо време да изживее загубата си и това ти е попречило на преценката ти. Има и положителни неща в тази ситуация. Ще си имаш бебе. Децата са най-прекрасното нещо. Имаш дъщеря, която е достатъчно голяма, за да вземе пример от теб. Вместо да оставиш да те мачкат, ти си от стояла принципите си и си направила най-доброто за теб и децата. Тежко е да загубиш баща толкова рано. Знам го от личен опит, но вселената наистина има начин да балансира нещата. Децата ти ще станат отговорни и с добрия пример, който им даваш, ще станат добри хора. Единствената ти грешка е, че си се доверил, но все пак всички сме хора и грешим. Няма поне да чакаш на едното майчинство. Децата ти получават пенсия за полусирак (предполагам си отправила документите, ако не отивай в НОИ. Плаща се от деня на смъртта), предполагам като самотна майка ще имаш право поне на детски. Ще можеш да се възползва от еднократна та помощ при раждане и за първолак. Ако осъдиш и бащата за издръжка, няма да ти е толкова трудно. Друг е въпроса, че ако обмисляш да живееш в чужбина, ще имаш проблеми с него най-вероятно. Хората са отглеждали деца и с много по-малко. Все ще се намери някоя приятелка или роднина да ти даде дрешки примерно. Ако ли не продават на символични цени запазени дрехи. Има и евтини и скъпи неща. Ще избираш според възможностите си. Може и да си намериш нещо странично да работиш в Интернет по няколко часа, докато малката спи или краката и батко то си играят с нея. След време може дори да срещнеш правилния мъж. Пожелавам ти всичко добро, лека бременностт и здрави дечица. Не забравяй, че монетата винаги има две страни Simple Smile
Направила съм каквото е било необходимо,оправила съм тези бюрюкратни въпроси навреме.Както се казва ще разполагм според чергата си.Ще ТРЯБВА да се справя,друг избор нямам.

# 58
Заплетено и трудно е положението ти в момента, но не толкова безнадеждно, колкото изглежда. Мисли за близкото бъдеще, не генерализирай, от хормоните възприемаш нещата прекалено емоционално. Подреди си приоритетите.  Например:
1. Възможно по-малко контакти с тези, които те натоварват, т.е. бащата на нероденото, за да си спестиш излишния стрес. Може би малко дистанция ще ви се отрази добре и след време да се разберете като зрели хора.
2. Финансов разчет - има доста неща втора употреба за децата и бебето, някои дори подаряват.
3. Подготовка на децата за училище
4. Да им обясниш какво предстои и ги включиш в подготовката за бебето, както и да ги подготвиш за хапливи забележки и обиди по повод твоята бременност. Не изключвам доброжелатели, които само това чакат, нови теми за клюкарстване.
5. Да се информираш за припознаване на детето, издръжки и т.н.,
6. Да видиш и положителната страна - детето ще расте в семейство с любящи майка, брат и сестра

Успех и ако може да помогнем някак, кажи!

# 59
Майчинство ще взимаш ли? Едва ли работиш, щом толкова лесно се местиш.

Общи условия

Активация на акаунт