Сама съм си виновна

• 9 283
  • 99
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Очевидно е, че той я е използвал, защото на 38 (ерген) няма какво друго да иска освен дете. Трябвала му е някоя да му роди дете, но тази някоя си е имала вече дечица, но той не е мислел, че тя ще го напусне въобще, защото е мислел, че тя е прекалено наивна и точно заради децата и кредита няма да го остави. Нали я е взел след овдовяването. Сега той не само няма да си види детето, но и може да се върне след раждането да се грижи за него, защото е негова кръв, но тя трябва да реши дали въобще ще го пише като баща.

И защо "очевидно", той ще използва жена с 2 деца, пропътувайки по 150 км., за да я вижда?
Дали на 38 години няма възможност да използва някоя без ремаркета?
И откога мъж на 38 стана стар ерген, а жена на 35 може още да избира, по принцип, щото днешните 40 годишни са вчерашните 30 годишни?
А, дали има нещо нормално въобще в това, да почнеш да правиш опити за забременяване на 2 месеца от запознанството?
А, дали има нещо нормално и обяснимо да се възмутиш, че другият има кредит?

Да се сещате, че имаме една история на безумно безхаберие, от една страна и силно черен дявол- мъж, при пърхащ с криле женски ангел? newsm78

За мен, истината съвсем не е тази, която ни се представя- има нещо друго, което се премълчава, за да изглежда авторката цялата в бяло.

# 61
Много тъпа ситуация! Вече е късно за съвети, а пък грешките са много...Тази планувана при това бременност при финансови задължения и наличие на две деца, при това без брак е меко казано безотговорна наистина.Авторката има брат и сестра, но те ни най-малко не са длъжни да и помагат, особено когато е за такъв дълъг период. Да не стане само така, че авторката да го остови в дом това бебе, защото аз просто не виждам как с майчинство се гледат три деца и се обслужва кредит.

# 62
Очевидно е, че той я е използвал, защото на 38 (ерген) няма какво друго да иска освен дете. Трябвала му е някоя да му роди дете, но тази някоя си е имала вече дечица, но той не е мислел, че тя ще го напусне въобще, защото е мислел, че тя е прекалено наивна и точно заради децата и кредита няма да го остави. Нали я е взел след овдовяването. Сега той не само няма да си види детето, но и може да се върне след раждането да се грижи за него, защото е негова кръв, но тя трябва да реши дали въобще ще го пише като баща.

И защо "очевидно", той ще използва жена с 2 деца, пропътувайки по 150 км., за да я вижда?
И откога мъж на 38 стана стар ерген, а жена на 35 може още да избира, по принцип, щото днешните 40 годишни са вчерашните 30 годишни?
А, дали има нещо нормално въобще в това, да почнеш да правиш опити за забременяване на 2 месеца от запознанството?
А, дали има нещо нормално и обяснимо да се възмутиш, че другият има кредит?

Да се сещате, че имаме една история на безумно безхаберие, от една страна и силно черен дявол- мъж, при пърхащ с криле женски ангел? newsm78

За мен, истината съвсем не е тази, която ни се представя- има нещо друго, което се премълчава, за да изглежда авторката цялата в бяло.
Нека за вас истината е тази която явно вие знаете а аз дори не знам.От самото начало казвах,че моите "ремаркета"и кредита са си мой проблем.Писала съм по рано,че той пари на нас не е давал,карала съм с моите пари може и малко но МОИ плащам си кредита с МОИ пари.
Никъде не съм писала,че ме е ползвал камо да забременея,вероятно е имал чувства.Но е лесно човек да се уплаши,от две вече поотраснали деца и проблемите идват от раз,не постепнно с израстването им.И от чувствата остава дим в комина.Мен ме боли,че при най малкият скандал ми се натяква какво нищожество съм,че имам кредит.Не е направен докато съм била сама или с него.Не е нещо което мога да променя.Да безхаберие,но дали щеше да се коментира това ако съпругът ми си беше жив,мисля не никой от нас двамата не си е представял,че животът ще поднесе това изпитание и,че ще почине внезапно без да е боледувал от настинка дори!Темата ми е само аз ли съм виновна....а не само той е виновен!!!

# 63
Твоите пари пенсиите и детските на децата ли са?

# 64
Не си виновна, ама ей на, успял е да те убеди, че си.Просто си видяла светлина в тунела и си постъпила така, както биха постъпили и много други хора. И това ще мине, но трябва да спреш да се самоотвиняваш, иначе ще се депресираш още повече и ще ти бъде още по-трудно. За бебето ... незнам дали виждаш постъпката си като грешка, но според мен НЕ е, просто мъжагата не става, както мъжагите/жените и на много други от тук. Нито ще си първата, нито последната, а за времето и 2-6 месеца, тука има разкази за съжителство по 10-15г,че и повече години и им се е случило същото и на мъже и на жени, така, че въобще и тове не е грешка, просто се е случило, било ви е хубаво, искали сте го.За какво съжаляваш, че имаш 3 рамена на които в един момент ще можеш да се опреш, пак зависи как ще ги възпиташ, но както разказваш си оправна и ще се справиш чудесно и с това,да сега ще е трудно докато малкото порасне, но..
И другото, дори най-важното ако ти не си щастлива, децата ти няма как да са, не мисли само за тях, мисли за себе си и за тях

# 65
А тези пари,които работя и изкарвам на кой са?Не са ли за децата ми?Не са ли на децата ми?Не купувам,ли храна дрехи не се ли грижа за тези деца с тези пари,заплата,пенсии помощи....

# 66
Аз имам вяра в това, че авторката ще се справи.
Звучи смислено. Намерила е сили да си тръгне, без да мотае ситуацията много. Не са една и две тези, които са много силни-вилни ама само на приказки и стоят и търпят, а тя е проявила характер и е обърнала страницата.
Вярно бременността е дошла неразумно рано, но всеки прави грешки и малки и големи, през живота си.
Другото което искам да кажа е, че ние знаем много малко за ситуацията на авторката. Не я слагайте директно в мизерстващата категория. Тя може да си има доходи и без да работи. Може да работи от вкъщи. Може да взема наеми или да има бизнес, който да и носи нещо, пък дори не знаем дали живее в България изобщо. Аз като я чета, не ми звучи паникьосана, така че сигурно си е преценила. Не е като да не и е ясно какво изисква едно бебе.

# 67
  • София
Абсурт, повечето пъти те чета с интерес, но в случая наистина звучиш абсурдно ...

Ми явно му има нещо на този 38 годишен ерген, щом е предпочел (или специално е търсил)  вдовица с 2 деца и кредит! И веднага след като я е вързал се променил!!!

Явно му е трябвала точно такава жена, уязвима, в труден момент ... търсеща сигурност! И той като велик спасител да се изживява ... ама не го е огряло!

Кураж момиче!
Няколко трудни години ти предстоят, обаче имаш истинска цел и цели три съкровища с теб в живота!!!

# 68
Незнам колко мога още да понеса,незнам как ще се справя с болката коята съдира душата ми.Сигурна съм на 100%,че няма да иска и да направи нищо за детето си.Дори предполагам,че от снощи вече се въргаля с друга.Толкова им е на някои мъже любовта и бащинството!

Оф,ай не преигравай ся..
Той ако бе толкова оборотен,че одма да натика мома в чаршафите,нямаше да се спре при теб..
Дразниш с мрънкане и самосъжалението си.
Ми не си Геновева Мъченица,а най-обикновена голяма бяла птица.
Разбирам..С първия мъж,първа любов,цветя и рози,всичко е било точно,логично е да се довериш,при липса на житейски опит.
Обаче..
В картинката е и имало две деца,които ти си пренебрегнала,заради фикс идеята за "семейство" в което обезателно присъства и мъжка фигура.
Е,те ти булка Спасов ден..
Ся забърсваш сълзи и сополи,наранените си "чувства" ги натикваш в килера и вадиш калкулатора!!!!
Само чиста математика,без никакви емоции.Дължиш го и ма трите си деца.
Боклука го съдиш за бащинство,утре като гушне букета,детето ще има право на някакво наследство,не иде реч само за издръжката!
Принципно,винаги съветвам тъкмо обратното,но в този случай,мисля ,че мухъла трябва да бъде поеме отговорност..
Излишно е да казвам,ако го приемеш обратно какъв е извода?
Първия път в който някой се подиграе с мен-срам за него.Втори път-срам за мене!
Опичай си акъла ,сядай с химилката и направи план за действие.
Времето за драми и сълзи е отминало със смъртта на съпруга ти.
Сега трябва да си силна,силна и само силна.
Какво ще ти струва това,едва ли на някой му дреме,а и няма никакво значение.
При три деца,нямаш друг избор просто.
Успех желая,и следващия път,не бързай с бебетата.

П.п.Отивай в социалните да видиш кво можеш да вземаш,за кредита са ти казали вече,адвокатът е задължителен,а тук също има юристи,дано някой реши да те консултира безплатно

Още веднъж ти пожелавам успех,леко раждане и горе главата!

Последна редакция: пт, 07 сеп 2018, 11:59 от Какво?

# 69
Абсурт, повечето пъти те чета с интерес, но в случая наистина звучиш абсурдно ...

Ми явно му има нещо на този 38 годишен ерген, щом е предпочел (или специално е търсил)  вдовица с 2 деца и кредит! И веднага след като я е вързал се променил!!!

Явно му е трябвала точно такава жена, уязвима, в труден момент ... търсеща сигурност! И той като велик спасител да се изживява ... ама не го е огряло!

Кураж момиче!
Няколко трудни години ти предстоят, обаче имаш истинска цел и цели три съкровища с теб в живота!!!
Тя забременяла, отишла при него, огряло и още как. Обаче наистина е странно защо не са потръгнали нещата. Ако ергена е 18 годишен, приемливо е да се отметне. Има нещо, което се крие от авторката и то много важно.

# 70
А тези пари,които работя и изкарвам на кой са?Не са ли за децата ми?Не са ли на децата ми?Не купувам,ли храна дрехи не се ли грижа за тези деца с тези пари,заплата,пенсии помощи....

Ама взимаш ли заплата, работиш ли? Как се местиш от един град в друг от днес за утре, ако си на работа?

Кой ти гледаше децата, докато ти беше на Софията, а те училище не са сменяли? От 11 месеца си с този мъж, а децата ти допреди лятната ваканция са учили в старото училище и тепърва есента е трябвало да се запишат в ново?

# 71

Нека за вас истината е тази която явно вие знаете а аз дори не знам.От самото начало казвах,че моите "ремаркета"и кредита са си мой проблем.Писала съм по рано,че той пари на нас не е давал,карала съм с моите пари може и малко но МОИ плащам си кредита с МОИ пари.
Никъде не съм писала,че ме е ползвал камо да забременея,вероятно е имал чувства.Но е лесно човек да се уплаши,от две вече поотраснали деца и проблемите идват от раз,не постепнно с израстването им.И от чувствата остава дим в комина.Мен ме боли,че при най малкият скандал ми се натяква какво нищожество съм,че имам кредит.Не е направен докато съм била сама или с него.Не е нещо което мога да променя.Да безхаберие,но дали щеше да се коментира това ако съпругът ми си беше жив,мисля не никой от нас двамата не си е представял,че животът ще поднесе това изпитание и,че ще почине внезапно без да е боледувал от настинка дори!Темата ми е само аз ли съм виновна....а не само той е виновен!!!

Айде почна и да го оправдава..
Офф..
Само и единствено ти си виновна.
Той вина няма за това,че се е родил кофти човек.
Когато един кърлеж ти смуче кръвта,а ти дебилнп го търпиш,отговорността за преживяването е само и единствено твоя.
П.п.Щом ти изнася да се замозаблуждаваш,че те е обичал,ок.
Ама не набивай подобни лъжи и на децата си,а им посочи примера овреме да попиват.Момиченце имаш,къв пример и даваш?
Да мисли ,че всеки боклук който и сваля звезди няколко месеца,значи че я обича?!?
Любовта е предимно физическа и практическа грижа,а не само това в онова и душата в рая.
Набийте  си го в главите!

# 72

Ама взимаш ли заплата, работиш ли? Как се местиш от един град в друг от днес за утре, ако си на работа?

Кой ти гледаше децата, докато ти беше на Софията, а те училище не са сменяли? От 11 месеца си с този мъж, а децата ти допреди лятната ваканция са учили в старото училище и тепърва есента е трябвало да се запишат в ново?
На борсата съм със добро обезщетение!Докато деца учиха ние го посещавахме само събота и неделя и то не всяка.Той също идваше при нас.И да те първа сега есента трябваше да започнат по новите места,но явно няма и остават тук в старите си познати училища и хора!

Прави сте време за самосъжаление и мрънкане отмина,стягам се и продължавам напред.

# 73
  • Paris, France

Защото се е съгласила да го посреща и приема. Бездетните на нейна възраст искат ресторанти, кръчми, дискотеки, доста подаръци. Ако е по-свит, семеен тип и скръндзав, на всичкото отгоре, с не особено привлекателна външност може и да е чатнал, че с млада, бездетна мома няма шансове.

Годините за мъжа нямат много голямо значение, но финансите и външността да. 38г мъж, под 1.75, леко плешив, с коремче, живееш под наем и работещ за средна заплата няма никакъв шанс пред 45г със собствено жилище в центъра на голям град, проспериращ бизнес и физика на Джордж Клуни.

Жените с деца на по 35 имат голям избор откакто се обърна пирамидата на населението и жените заемигрирахме повече от мъжете. Има все по-малко млади жени. В държава с падащ брой новородени и ниска детска смъртност, нищожен брой млади имигрантски и все по-отворени към смесени връзки и бракове жени липсват все повече жени. За мъжете под 44г просто няма достатъчно жени. За тези около 35 е още по-трудно

https://www.populationpyramid.net/bulgaria/2018/

Авторката писа, че съвсем сама си обслужва кредита и тегли ремаркетата. Такива жени са рядкост в България в момента. В смисъл в тяхното положение да се съгласяват да раждат бебета на сульовци.

АниГаСт, кураж! Ти си силен човек и ще се справиш и без този мъж. Може да го осъдиш да плаща издръжка за бебето, предполагам. Случват се и такива раздели. Хора се разделят след 20г живот заедно.

# 74
AniGaSt не се самообвинявай.
Щом 15г си живяла с един мъж и никъде не се прокрадна дори за момент, че ти е било тежко с него и тн, очевидно си човек, който става за съжителство - и жена и съпруга и майка. В тъгата и мъката си потърсила утеха, но не е проработило... всичко дотук са постъпки на нормална, доверчива жена. Ако има урок, който да научиш, той е, че тая доверчивост не работи в тоя свят, досега си била пожалена, но от сега си като всички нас тук, дето ти "даваме акъл" - поочукана от реалностите на живота.
Събирай се и продължавай - и повече никакви такива глупости и забременявания от практически непознат.

Общи условия

Активация на акаунт