Сама съм си виновна

• 9 284
  • 99
  •   1
Отговори
# 75
Бременноста дойде бързо,сега разбирам твърде бързо 5 месеца след като се запознахме.Всичко изглеждаше наред докато не си помисли,че с бебето си е "вързал гащите" и искам не искам ще стоя и слушам.Защото видиш ли ти си зависима от мен,с бебе две деца и кредит трябвало да съм му благодарна,че благоволил да ни вземе.
Според мен, няма защо изобщо да говориш за вина. Не си го преценила, защото той не се е показал в истинската си същност. А и защото си била уязвима и си стърсила отчаяно опора.
Каква вина? Със същото основание може да се попита за неговата вина, че се е възползвал от уязвима жена, отскоро вдовица. Разполагал е с цялата информация, и че имаш деца, и че имаш кредит, така че с нищо не си го подвела.
Дано да намериш някакъв вариант да се издържате и да си изплащаш кредита. Но за детето непременно го осъди, трябва да плаща издръжка. Не съм изчела всичко писано в темата - дано да го е признал поне, за да можеш да го осъдиш по-лесно.

Последна редакция: пт, 07 сеп 2018, 13:19 от Uncommon

# 76

На борсата съм със добро обезщетение!Докато деца учиха ние го посещавахме само събота и неделя и то не всяка.Той също идваше при нас.И да те първа сега есента трябваше да започнат по новите места,но явно няма и остават тук в старите си познати училища и хора!

Прави сте време за самосъжаление и мрънкане отмина,стягам се и продължавам напред.

Аз много светлина в тунела не виждам. Планирано забременяваш, докато си безработна, от някакъв, който почти не познаваш и се виждаш с него 1 ден седмично. Той, че не е невинен, не е, но при условие, че ти си тази, която носи отговорност за толкова хора, е трябвало да помислиш ти. Неговата е лесна - и при най-лошо стечение на обстоятелствата, се отървава с издръжка от стотина лева за детето.

Освен да си потърсиш някъде да взимаш фиктивно майчинство, други варианти за оцеляване нямаш, ако случайно не спечелиш от лотарията или не се покажеш по телевизията да търсиш пари.

# 77
И защо "очевидно", той ще използва жена с 2 деца, пропътувайки по 150 км., за да я вижда?
Дали на 38 години няма възможност да използва някоя без ремаркета?
И откога мъж на 38 стана стар ерген, а жена на 35 може още да избира, по принцип, щото днешните 40 годишни са вчерашните 30 годишни?

Защото се е съгласила да го посреща и приема. Бездетните на нейна възраст искат ресторанти, кръчми, дискотеки, доста подаръци. Ако е по-свит, семеен тип и скръндзав, на всичкото отгоре, с не особено привлекателна външност може и да е чатнал, че с млада, бездетна мома няма шансове.

Годините за мъжа нямат много голямо значение, но финансите и външността да. 38г мъж, под 1.75, леко плешив, с коремче, живееш под наем и работещ за средна заплата няма никакъв шанс пред 45г със собствено жилище в центъра на голям град, проспериращ бизнес и физика на Джордж Клуни.

Жените с деца на по 35 имат голям избор откакто се обърна пирамидата на населението и жените заемигрирахме повече от мъжете. Има все по-малко млади жени. В държава с падащ брой новородени и ниска детска смъртност, нищожен брой млади имигрантски и все по-отворени към смесени връзки и бракове жени липсват все повече жени. За мъжете под 44г просто няма достатъчно жени. За тези около 35 е още по-трудно

https://www.populationpyramid.net/bulgaria/2018/

Авторката писа, че съвсем сама си обслужва кредита и тегли ремаркетата. Такива жени са рядкост в България в момента. В смисъл в тяхното положение да се съгласяват да раждат бебета на сульовци.

АниГаСт, кураж! Ти си силен човек и ще се справиш и без този мъж. Може да го осъдиш да плаща издръжка за бебето, предполагам. Случват се и такива раздели. Хора се разделят след 20г живот заедно.

Абе, това с кредита. Аз имам съмнения, че той се притеснявал, че ако се ожени за нея - ще трябва да го плаща, а вероятно е някакъв скръндза без един лев или на минимална заплата и по тази причина е правел скандалите

# 78
Добре де ти сега си на борсата, след 4 месеца горе долу ще имаш бебе.
Как стои въпроса с майчинството щом не си на работа.Не ми е ясно това.
Иначе наистина единствената ти грешка е бързото развитие на нещата.Трябвало е още щом се е ядосал като е разбрал за кредита да ти светне червена лампа
И интересно  защо си мислиш , че още снощи се е забавлявал с друга.
Давал ли ти е индикации да мислиш че може да има друга жена.

# 79
Майчинство ще си има, щом е осигурена, разбира се.

# 80
Майчинство ще си има, щом е осигурена, разбира се.

Няма да има. Докато е на борсата, ѝ текат само здравни осигуровки.

Трябва да е някъде назначена на работа, преди да излезе в 45-дневния болничен преди раждането.

# 81
От другата седмица,започвам работа на ясно съм за майчинството.

Снощи с друга-От скоро време си криеше телефона,пример за една вечер в която се разсъних а той човъркаше нещо по него.В момента в който се обърнах будна към него той го скри и хукна към банята.

За съпругът ми,ще кажа така където има комин има и пушек.Да кара ли сме се,но сякаш всичко беше поправимо.Най вече,че за него деца бяха всичко най вече момченцето.Беше ревнив,но аз си знаех мъжът и не ми бе нужно друго,имахме разлика в годините 11г.Първа връзка,брак 15г и две деца.Повярвах,че сега пак ще е така....Стягам се,не мрънкам и продължавам,ще е трудно но трябва да се справя.Благодаря на всички за подкрепа,дори за укорите Ви аз съм човек и греша и винаги има нужда някой да ви лисне чаша вода в лицето и да ви отрезви.

# 82
Гнус ме е от такива като тоя, а напоследък ги наблюдавам все повече. Развъждат се като хлебарки. Гледаш го мъж, а всъщност измет някаква!

# 83
Вероятно имаш и наследство от първия мъж, та сигурно ще се справите.

# 84
Ако имаше наследство, нямаше ли да е оправила кредита?

# 85
Е то понеже е невъзможно да имаш и наследство, и кредит...???? Ако наследството е жилище, в което живеят как да изплати с него кредита?

# 86
Тя и преди си е издържала децата, че и кредита си е погасявала. Едва ли и е било лесно, но когато обстоятелствата са такива, не остава много избор. Дололкото разбрах , кредитът е от преди внезапната смърт на мъжа и , та едва ли е теглен за глупости . Очевидно е, че са били в нужда , но какво от това. Жената не звучи изобщо като някаква развейпясък, а и този явно не  е никакъв баровец, че да е разчитала на него за пари. Пууу, толкова ме ядосва този- чакат дете, има тя още две , той ще се циганчосва за средствата за децата. Че и ще я учи как да си гледа децата , като че ли е написал научен труд по темата.

# 87
Е то понеже е невъзможно да имаш и наследство, и кредит...???? Ако наследството е жилище, в което живеят как да изплати с него кредита?

Говорех за парично наследство, нещо, което може да ликвидира достатъчно бързо, ако се наложи, или носи някакви доходи. Иначе не виждам защо изобщо да се намесва наследството в казуса.

# 88
Животът е скъп, колко парично наследство трябва да ти оставят, че да остане нещо от него, като гледаш и деца?

# 89
Ако имаше наследство, нямаше ли да е оправила кредита?
Имахме кола,която продадох и парите стоят непокътнати вече доста време сумата е добра.Друго наследство няма защото къщата в която живеехме,беше на майка му и баща му.Нищо не е прехвърляно на него или децата му.Такива разбирания имат възрастните,в добри отношения сме,най вече те с децата.Което за мен е най важното.Сега сме на символичен наем в квартира нашият град.Наистина символичен сметката за ток е по висока от наема.Но подържам къщата като някои леки козметични ремонти,например.Заема е теглен за ремонти по старият дом,изнесох се от там болеше ме от всеки сантиметър.Стените дори бяха просмукани със спомени.Възможно е да ви се стори глупаво,но докато бях там бях на АД.Сега въпреки това,съм доста по добре,вяврам и знам,че ще се справя!

Общи условия

Активация на акаунт