Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 8

  • 51 659
  • 758
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 5 459
Примерно оризовото масло е много леко и приятно, гроздовото също, кокосово масло, какаово масло, сусамово масло и други. От животинските чисто масло, сметана...

# 271
  • Мнения: 40 814


Елорааааа, написах ти дълъг отговор и ми се изтри. Не съм врачка да знам колко Вит Ц ти трябва. Ако пиеш йод е доста. После ще ти пиша за Вит Ц какво установих. Аз пия като ми стане сухо гърлото. Редовно не. Редовно гледам на тортите да наблегна, че да не изпусна полезност и, хах.

Пека обожавам. В Англия си купувах Пекан Даниш и го топлех в микровълновата. Ох, спирам, че осрахме темата с тия торти. Ама признай, че са по-полезни от кроасан, примерно!

Не пия йод. Ако ми влезе нещо, ще е от ядките.
Пиши ми после какво си установила.
Суха ми беше устата като пиех голямата доза глюкофаж. Като намалих на 2 по 500, сухотата намаля.
А сега съм на едно хапче и вече устата не ми е суха.
Естествено, че са по-полезни от кроасан или вафла. И много вкусниии. И най-добре човек сам да си я направи. Така ще знае какво има. Даже и захар да сложи. По-добре отколкото незнайните Е-та в купешките глупости.


И аз обичам пекан, но не намирам голяма разлика между него и орехите.
Последно време започнах да готвя със сусамено олио. Много приятно миришат ястията от него. Ама защо ми е толкова слаб  ангелът. В главата ми все сладкиши.

Време трябва, време. Някои като Бледолилава могат от раз да ги разкарат. А аз и ти, ни трябва време.
Осъзнаването е едно, ама навика трудно се изкоренява. Ама като има желание човек и бавно да става, пак става.


Монтесума, ти от София ли си? Аз си намерих зехтин, който грам не е гаден.
За съжаление с олио готвя, но в салатите слагам зехтин.
Довечера пак ще го снимам. Веднъж го постнах, ама дали си го видяла не знам.

# 272
  • Мнения: 4 058
Вчера правих сладко от сини сливи за домашните, без захар, разбира се. Просто сливите с малко вода във фурната и воала. Значи опитах го, ами тоооолкова сладко ми се видя, че още се чудя защо преди като варяхме сладка изобщо им слагахме захар? newsm78 Накарах и ММ да го опита, той консумира захар всеки ден с кафето, също каза, че му е ок на сладост. Е кажете ми защо така сме се тровили с излишна захар с години? От редовната консумация се е притъпявал може би вкуса? И сме искали още, и още, и още...

Тази година не се сетих, но догодина ще пробвам и компоти без захар да направя. Или по-скоро не като компот си го представям, а като много плод в буркан с малко вода и варене за капачката. Замразих иначе малко ягоди, боровинки и малини, ама то колко ще събереш в един фризер...

# 273
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
Бледолилава, захарта в сладката освен за вкус, служи и като консервант. Не знам дали няма да ти се развали без захар.  newsm78

Аз в салати слагам зехтин, за готвене ползвам или зехтин или краве масло, но ги слагам накрая, след като съм дръпнала тенджерата от котлона. Не пържа. Но готвенето ми вече не е онова готвене, което беше. С този режим (особено откакто минахме цялото семейство на него) основно пека разни видове месо на скара или на фурна, пилешка супа и супа топчета (режимни) и някоя модифицирана манджа с кайма. Нещо хич не измислям какво друго да готвя. И най-лошото е, че не измислям манджа, която като я сготвя да стигне поне за два дни.  Laughing Тази седмица съм готвила всеки ден, което ми е изключително досадно.  ooooh!

# 274
  • Пловдив
  • Мнения: 1 158
Аз пък от дете изпитвам погнуса от свинска мас и така не можах и да я обикна. Но чистото масло от малка си го гризкам направо от пакетчето. И зехтин обичам. Сега има голям избор-растителни масла има много. На мен това от черен кимион ми е много отвратително, обаче продължавам да "закусвам" с него.

и аз така за свинската мас
Обаче харесвам патешка такава - продават я в Метро в студената стая с месата

# 275
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
Аааа да, и свинска мас ползвам. Не ми мирише, не я усещам изобщо. Някои манджи (например зеле) задължително ги готвя с мас. Щом ММ (който се потриса до дъното на душата си от всичко родствено на сланина  Joy) не я усеща, значи не мирише. Ако знае, горкия, колко мас е изял...  Joy

# 276
  • София
  • Мнения: 16 566
Nevena, аз още не съм си купила //бедният човек в мен все още не може да преглътне цена от 400 лв за четка за зъби//, както написаха по-горе, Филипс Соникеър се смята за най-доброто, потвърдено от две български канадки от форума: https://www.amazon.de/dp/B074D21MTQ?aaxitk=AYL4I-QVcqsUanaEH9lN3 … b-ci-a=B074D21MTQ

Бащата на момчето "с кроасаните" е казал: "Добре, ще го заведем на лекар някъде наблизо", което в превод значи "Нищо няма да направим". Едно време се дразнех на отговор "няма проблеми", сега като чуя някой да каже "добре" и настръхвам...

Елора, имаме "пробив" с терапията на стъпалата, мъртвата кожа (люспите) започнаха да падат и да не излизат наново при ползване на ето това: https://int.hansaplast.com/products/Foot-Care/Creme-and-Ointment … ti-callus-peeling, който крем бях купила от обикновен супермаркет в Гърция. Прилага се на морка кожа, след изкисване на стъпалата в топла солена вода.

Последна редакция: пт, 14 сеп 2018, 10:13 от Sharky*

# 277
  • Мнения: X


Елорааааа, написах ти дълъг отговор и ми се изтри. Не съм врачка да знам колко Вит Ц ти трябва. Ако пиеш йод е доста. После ще ти пиша за Вит Ц какво установих. Аз пия като ми стане сухо гърлото. Редовно не. Редовно гледам на тортите да наблегна, че да не изпусна полезност и, хах.

Пека обожавам. В Англия си купувах Пекан Даниш и го топлех в микровълновата. Ох, спирам, че осрахме темата с тия торти. Ама признай, че са по-полезни от кроасан, примерно!

Не пия йод. Ако ми влезе нещо, ще е от ядките.
Пиши ми после какво си установила.
Суха ми беше устата като пиех голямата доза глюкофаж. Като намалих на 2 по 500, сухотата намаля.
А сега съм на едно хапче и вече устата не ми е суха.
Естествено, че са по-полезни от кроасан или вафла. И много вкусниии. И най-добре човек сам да си я направи. Така ще знае какво има. Даже и захар да сложи. По-добре отколкото незнайните Е-та в купешките глупости.


И аз обичам пекан, но не намирам голяма разлика между него и орехите.
Последно време започнах да готвя със сусамено олио. Много приятно миришат ястията от него. Ама защо ми е толкова слаб  ангелът. В главата ми все сладкиши.

Време трябва, време. Някои като Бледолилава могат от раз да ги разкарат. А аз и ти, ни трябва време.
Осъзнаването е едно, ама навика трудно се изкоренява. Ама като има желание човек и бавно да става, пак става.


Монтесума, ти от София ли си? Аз си намерих зехтин, който грам не е гаден.
За съжаление с олио готвя, но в салатите слагам зехтин.
Довечера пак ще го снимам. Веднъж го постнах, ама дали си го видяла не знам.



Елора
Не мила несъм го видяла.От Стара Загора съм.И аз готвя с олио макар и по малко, защото незнам с какво друго.Едва ли ще преглътна манджа направена с масло някакво.Зехтин слагам на всички салати.

# 278
  • На брега на реката
  • Мнения: 8 689
В последните страници, доста се пише за добавките.
Имам предложение, ако и Елора се съгласи, разбира се:
В следващата тема, да се сложи в първия пост, информация за това, кои добавки е добре да се приемат за хора с нашата диагноза, в каква дозировка, по кое време на деня /или отстояние/несъвместимост с други лекарства/ и евентуално линкове към такива, защото много хора, които не са запознати, могат да си купят неползотворна форма на даден препарат.

# 279
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
Определено ми прилошава 2-3 ч след ядене на плодове. Онзи ден ми прилоша след диня, кз ми беше 5 (което е ниско за мен). Днес закусих 2 варени яйца и 1 малка ябълка и 3ч по-късно ми прилоша по същия начин. Нямам глюкомер в момента, но ми е страшно отпаднало, все едно всеки момент ще заспя или ще припадна. Изядох 1 ч.л. мед и като че ли живнах малко. Май ще спра съвсем плодовете.  newsm78

# 280
  • Пловдив
  • Мнения: 1 158
savina_33 -искаш да кажеш че от Плодовете ти пада КЗ?

Аз след грозде един път си мерих -беше над 10

# 281
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
Да, точно това искам да кажа. Първоначално се покачва, после инсулина се вдига и кз рязко пада. Което принципно е нормално. Просто явно ми се е подобрила инсулиновата чувствителност, а инсулинът още не е намалял адекватно на нея и кз пада повечко. Не че ми е кой знае колко ниска, но не съм свикнала на тези нива и ми прилошава.

# 282
  • Мнения: 7 856
По повод на патешката мас - аз имам още малко в хладилника, мое производство. През зимата и пролетта в Лидъл периодично продават охладени унгарски патици. Пече се патицата, с леко надупчена кожа. Като се опече, в тавата остава много мазнина. Прибира се в хладилника и става за готвене на яденета с месо.
Какво постно сготвих вчера за гарнитурата към кюфтетата - една голяма глава лук на филии, два големи моркови на филии и два по-малки патладжани на парчета. Като се сготвиха бочти до края добавих смлени половин кило домати. Всичко това със зехтин и във фурната.
Сега купих 5 кг дребни корнишони и започвам първата партида кисели краставички сурови, ферментирали. Не само чеса много вкусни за зимата и режимни, а и съдържат така нужния ни вит. К2.
Ако някой се интересува от рецептата,  да казва и я пускам в темата.

# 283
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
Казвай рецепта, ако не се стерилизират, че нямам къде. Не е ли много рано още за сурови туршии?  newsm78

# 284
  • Мнения: 7 856
Казвай рецепта, ако не се стерилизират, че нямам къде. Не е ли много рано още за сурови туршии?  newsm78
Естествено, че не се стерилизират. Аз не ям варени краставици. Специално за корнишоните няма проблеми с топлото време - правила съм и през август. Ето линк към рецептата. Със същата марината през есента правя и смесена сурова турщия. Написала съм и рецептата на един експериментален режимен кетчуп - става за ядене.
http://www.bg-mamma.com/?topic=675266.390

Общи условия

Активация на акаунт