Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 авг. 2012, 09:28 ч.

ВМ-НВХ рецепти

  • 412 586
  • 442
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 20 715
В момента правя туршия само с морска сол и вода.
На 1 л вода се слагат 30-40 гр. морска сол. Водата и солта се кипват, за да се разтопи солта, изчаква се да стане топла(а не вряла) и се заливат бурканите. Няколко дни бурканите се разклащат и може да стоят на слънце, за да стане по- бързо. После се прибира в хладилник. Готовата чорба е пълна с полезни бактерии за червата.

Последна редакция: пн, 15 окт 2018, 22:30 от mariat

# 391
  • Мнения: 12 635
Момичета, има ли вариант за постен кето хляб?
Има, да - ето рецепта. Не съм я пробвала обаче.

# 392
  • Мнения: 87
GrinЕто и моят бульон, зареден със зеленичко, тъй като нямах целина и лапад и прочие, сложих...еми каквото имаше Flushed

3 пилешки скелета
2 моркова
1 глава лук, нямах повече иначе щях да сложа
1 стрък магданоз, беше тръгнал да си отива, та го използвах
2-3 спаначени кубчета, защото ми бяха останали
Сумак, сол, черен, бял пипер, не ми хрумна нещо друго, но може

3-4 часа ще ври сега и после ще стане на вкусна крем супа и кубчета от бульон







Пак съм аз, обядът ми днес:

Яйца по панагюрски с мус

2 домашни яйца
3 лъжици заквасена сметана Олимпус
1 чаена л. ГХИ
50 гр биволско домашно сирене
Червен и чили пиперчета
По желание пол. Скилидка чесън

Забулваме яйцата с оцет
През това време в блендер правим мус от сиреенето, сметаната и чесъна
Запръжката е ясна гхи с пиперчетата и сол

Редим: мус, яйца, запръжка 🙂

Дано не бъркам, тъй като от скоро приготвям кето и ми се иска да съм стриктна.

Получаваме:

47,7 мазнини
8,2 въглехидрат
29,7 протеин

За моите нужди това е един доста силен и подходящ обяд ❤️

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 19:46 от AnMary

# 393
# 394
  • Мнения: 87
Кето хлебчета за сандвичи (с ленено семе!) и домашен кето барбекю сос.
 Всичко е следвано от клипове, за които дам линк.
Мирише супер вкусно и нямам търпение да изпробвам!
Вярвам, че следващият път ще направя хлебчетата по-готини, но и сега са толкова мекички и вкусни!


https://headbangerskitchen.com/recipe/keto-bbq-sauce/?fbclid=IwA … -C51IDc7haGbJtvLs
Барбекю сос

https://youtu.be/0X_8R_DbHLg?fbclid=IwAR1gdByI1ch36zpqnWG10i-znD … Ry_UJdLQDMKrhpyPg

Хлебчета за сандвичи



# 395
  • Мнения: 4 090
Бадемови трюфели със стевия
https://www.gabrielatsulin.com/2019/01/blog-post_19.html


Кето мъфини с моцарела
http://www.gabrielatsulin.com/2018/04/blog-post_25.html


Ниско въглехидратни канелени ореховки с какаова маса
https://www.gabrielatsulin.com/2019/02/blog-post_9.html


Брауни с пресни боровинки
https://www.gabrielatsulin.com/2019/02/blog-post_12.html

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 19:48 от AnMary

# 396
  • Мнения: 133
Включвам се с две мои импровизации, които се оказаха много сполучливи, според моя вкус. А и семейството одобри, значи стават за преглъщане Simple Smile

Лесен крем с маскарпоне, горски плодове и черен шоколад
Съставки:
250 гр. Маскарпоне
1 с..лъжица еритритол (15 гр.) – по избор, тази стъпка може да се прескочи
1 супена лъжица кокосово масло
Горски плодове около 40 грама(може и замразени)
Черен шоколад (мин.60%) - около 40 грама
Кокосови стърготини – 2 супени лъжици
Смилат се с чопър или блендер горските плодове. На водна баня се топи шоколадът.
Маскарпонето се смесва с кокосовото масло и еритритола. Добавят се кокосовите стърготини, пасираните плодове и разтопеният шоколад. Разбърква се хубаво и се сипва в десертни чаши. Украсява се с няколко плодчета и малко настърган черен шоколад. Може да се добавят и орехи.

Бърза "пърленка"
Съставки (правих го „на око“, но горе-долу количествата са следните):
3 яйца
около 200 грама крема сирене
50 гр. настърган кашкавал
60-70 гр бадемово брашно
Щипка сода и щипка сол
Сусам за поръсване
Разбиват се яйцата, добавят се крема сиренето, кашкавалът, брашното, содата, солта. Сместа не става много гъста( малко по-гъста е от кексово тесто).В тавичка, върху леко намазнена хартия за печене се разстила равномерно тънък блат. Ръси се с малко сусам и се пече на около 170 градуса до златист загар (около 10-15 мин.). Когато се извади от фурната, може да се нареже според предпочитанията.Идеално, още топло, да се намаже с масълце. Текстурата е като на пърленка, но не толкова „хлебно“.




# 397
# 398
  • Бургас
  • Мнения: 707
Да ви предложа и аз една рецепта.
Пиле Горещ тиган
/Това е името на ресторанта,не знам дали работи още,от едно списание съм я преписвала преди години./
Пилешко филе-600 гр,
карфиол,броколи,грах,моркови /или пакет замразени зеленчуци от разрешените/
200 мл готварска сметана
200 гр синьо сирене
400 гр кашкавал
Пилето се нарязва на жулиени,запържва се в масло в дълбок тиган.когато побелее добавяме зеленчуците.
Когато омекнат се изсипват в тавичка,в която предварително сме сложили сметаната.Запича се във фурната заедно с кашкавал.

Днес се правих руло от тиквички с крема сирене.
 Не откривам топлата вода, но ако не сте го писали, да го сложа като рецепта.
2-3 тиквички, според размера им, пакетче крема сирене,  подправки на вкус,3 яйца. Тиквичките ги настъргах, посолих и оставих да се изцедят, разбих яйцата с крема сиренето, черен пипер и сол.
На кухненска хартия върху най-голямата тава от фурната го разстелих и пекох на 180 градуса може би 40 мин. Рецептата е на Вили, има  фейсбук страница и наскоро издаде книга за нисковъглехидратно хранене. Мое да се сложи плънка според мен от свинско филе, кисели краставички, пипер. Аз го правя за първи път и ще му надробя филе, че това има в хладилника.

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 19:49 от AnMary

# 399
  • София-Младост
  • Мнения: 17 701
Крема сирене

200г извара
50 г масло
сол
Блендирате и готово...рецептата е на no-sugar, не съм пробвала

Последна редакция: вт, 02 апр 2019, 10:53 от ЗлаВещица

# 400
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 4 328
Уникално крема-сирене става от 1,5 л. домашно пълномаслено прясно мляко, 5 капки мая за сирене и 2 суп.лъжици кисело мляко. Прясното мляко се кипва, охлажда се до температура като за квасене /кутрето да издържа 10 секунди, потопено в млякото - да е по-скоро топло към хладко, а не топло към горещо/, прибавят се капките мая и киселото мляко. Престоява на топло място за 6-7 часа и се изцежда през сиренарско цедило или тензух за още 2-3 часа. Става уникално вкусно. Може да се посоли или да се добавят свежи подправки по избор.

# 401
# 402
  • Мнения: 156
Топено сирене имам предвид, не крема сирене.
Правя го по ето този начин, става наистина чудесно. Без захарта, разбира се Simple Smile
https://youtu.be/GU9itJZaPtY

А за крема сирене съм си харесала тази рецепта, но не съм пробвала още :
http://vsekimojedagotvi.com/5017/domashno-krema-sirene-filadelfi … j6LOUi7eyN2pJVcjo

# 403
  • Пловдив
  • Мнения: 11 977
Момичета, темата е за рецепти, моля да ги обсъждате в темата за режима, а тук да пишете само рецептите. Ако има нужда да се редактира нещо ми пишете на лични, за да го направя.

# 404

Общи условия

Активация на акаунт