Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 авг. 2012, 09:28 ч.

ВМ-НВХ рецепти

  • 381 214
  • 429
  •   2
Отговори
# 405
  • BG
  • Мнения: 648
Аз вече не се храня по този начин, но миналата година отслабнах с почти 15 кг. с такъв режим. Та, реших да ви споделя моята рецепта за нисковъглехидратен хляб, който на два пъти си правих, когато ми се искаше нещо подобно. Общо взето всичко направих на око, експериментирах си, както винаги, така че не мога да кажа точни мерки. Съставките включват кокосово и ленено брашно, като лененото трябва да преобладава, 2 яйца, хималайска сол, мазнинка (каквато ползвате), бакпулвер и микс от семена (каквито харесвате (само за поръска)). Вкусен и много засищащ!

# 406
  • Мнения: 4 339
Моята рецепта за
Хляб от ленено семе

4 яйца
40 грама мазнина (най-често зехтин или разтопено масло)
около 100 грама кисело мляко (или заквасена сметана)
180- 200 грама мляно ленено семе (или 120 грама мляно ленено семе+ 60-80 грама млян сусам или друго подходящо брашно- от бадеми, конопено и т. н., само с кокосово не съм пробвала)
малко сол
сода, бакпулвер или смес от двете- 10- 15 грама
по желание- 50- 60 грама суров слънчоглед, други ядки или микс...или подправки по избор (или добавки като маслини, сушени домати)

Слагам в купа яйцата, мазнината, солта, киселото мляко, "брашната" , набухвателя. Разбивам с тел всичко заедно Joy и наведнъж и добавям ядките (ако ще слагам). Намирам за ненужно да разбивам продуктите един след друг. Пека в голямата тава на фурната върху кухненска хартия, преди това заравнявам с шпатула или лъжица. 180 градуса за около 15-25 минути- зависи от фурната, дали се пече на загрята фурна или не, колко е гъста сместа, в каква тава се пече....В голямата тава от фурната се получава хляб с дебелина около 1 пръст, при добро изпичане не е влажен отвътре. Може да се дозапече, ако все пак има влага. Съхранявам на стайна температура в кутия вече изстиналия хляб, нарязан на "филийки" и издържа поне няколко дни.

# 407
# 408
  • Sofia
  • Мнения: 13 854
Аз си правя домашна лютеница или айвар със сирене и праз,пресен лук или чесън.

# 409
  • Мнения: 1 998


Целувки, забравени сладки, ореховки.

https://-spam308-/domashni-celuvki/

https://pep-4o.blogspot.com/2014/11/blog-post_6.html

http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2018/03/orehovki-bulga … rless-walnut.html

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 10:47 от ЗлаВещица

# 410
# 411
  • Мнения: 751
Само да предупредя!
Стевията НЕ БИВА да се използва от хора с инсулинова резистентност и диабет тип 2!
Вдига инсулина в небесата и го държи много висок по-дълго и от захарта. Това важи май и за останалите подсладители.
Стевията е дабра само за хора без здравословни проблеми и за диабетици тип 1, които не произвеждат инсулин.

# 412
  • Мнения: 1 338
infiniTy,  коя е стевията,  която няма горчив послевкус?

# 413
  • Мнения: 3 714
infiniTy,  коя е стевията,  която няма горчив послевкус?
Използвам на българска стевия.

Салата с печен пипер

Последна редакция: вт, 14 май 2019, 23:35 от AnMary

# 414
  • в прекрасна къща в уютна градина
  • Мнения: 2 491
infiniTy,  коя е стевията,  която няма горчив послевкус?
Аз ползвам тази и няма послевкус.
https://www.uniexpertbg.com/rusankanacheva/produkt/steviya-suitli/
Например много обичам кисело мляко с нея и плод, може и без.
И ми се струва доста икономична.

# 415
# 416
  • Мнения: 34 245
С тези картофи рецептата не е за тази тема.... Wink
По скоро за някоя от готварските..

# 417
  • Мнения: 3 714
С тези картофи рецептата не е за тази тема.... Wink
По скоро за някоя от готварските..
Определено не е с картофите... но може да се пропуснат и да ги похапне друг член от семейството, които не се храни НВ ВМХ. Както в моят случай. Хапнах си ги с босилеково песто. Yum

# 418
  • Мнения: 751
Не знам дали са точно за тук рецептите, но определено се вписват в режима.
Малко рецепти за домашни колбаси, без Е-та и гадории.
Започвам с най-лесните, които са осъществими от всички без опит или специални уреди.
1. Домашна пастърма. Става от свинско, телешко или пилешко филе.
Взима се парче филе, изчиства се от външни ципи. Кипва се литър вода със 120 гр морска сол и 30 гр захар. Като изстине, в подходящ съд се слага филето, накиснато в изстиналата течност, затиска се с нещо и преседява 48 часа в хладилника ( при по-малко няма да е добре осолено, при повече ще е прекалено солено). Не се стряскайте от захарта - тя е храна за полезните гадинки, които спомагат ферментацията на месото. Когато е готово за ядене, захарта отдавна ще е преработена.
След 48 часа месото се вади, добре се изсушава в домакинска хартия (може и да преседи една нощ в хладилника), по желание се овалва в избрани от нас подправки, каквито харесвате (червен пипер и чимен, сух чесън на прах и чубрица, къри, черен пипер, кимион, кориандър и каквото решите. Може и без подправки). Слага се в хладилника върху решетка и стои там, докато теглото му намалее с 1/3 (това е средно, трябва да се прецени на пипане доколко е изсъхнало и колко сухо го искаме.) В хладилник обикновено отнема около месец, но можем да резнем и да пробваме дали е по нашия вкус.
2. Най-добрата според мене рецепта за нещо шункоподобно без нужда от шунковар.
Месо - свинска флейка от квартален месарски магазин с българско месо (не препоръчвам месо за домашни колбаси от хипермаркети, защото в повечето случаи са вносни боклуци).
Необходими неща - готварски конец или конопен конец (канап), фритюрник с горещ въздух или фурна с вентилатор с терморегулатор, който може да поддържа ниска температура (80 градуса).
Парчето флейка се омазва от двете страни със 22 гр сол и 5-6 гр захар на килограм месо. Може и да се добавят всякакви подправки по желание - сух чесън на прах, ронена чубрица, черен пипер, кимион, кориандър, къри или нещо друго.
Завива се много стегнато на руло, което се омотава много стегнато с конопен конец или такъв за готвене и се оставя за няколко дни до седмица в хладилника.
След това се слага във фритюрник с горещ въздух (НЕ в този, в който се налива мазнина за пържене), или във фурна с вентилатор на 80 градуса (не повече или по-малко!).
Време за термообработка - по 10 минути на сантиметър от диаметъра на най-дебелата част на ролето. (Ако е във фурна, времето се засича след загряване на фурната и изгасване на индикатора на терморегулатора).
След това ударно се охлажда поне за 5-10 минути под течаща студена вода, просушава се, прибира се в хладилника и е готово за ядене.
3. Аналогично на рецептата за ролето може да се приготви и цяло парче свинско, но е добре преди това да се осоли по мокрия начин като пастърмата. В този случай подправките са излишни. Лично на мене това не ми е така вкусно, като ролето, но е въпрос на вкус.

# 419
  • Мнения: 3 734
Аз филето го слагам в морска сол без вода за 10 часа, после мия, овалвам в подправки и суша в хладилника, става за 10-14 дни, зависи колко е дебело

Общи условия

Активация на акаунт