Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 8

• 51 634
  • 758
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, момичета! Имам проблеми с наднормено тегло и тъй като напоследък срещам все повече информация за ИР започнах да се питам дали и аз нямам такъв проблем..

Искам да ви попитам, тъй като прочетох, че за да се установи заболяването се прави обременяване с глюкоза и във връзка с това имам няколко питания. Предварително еднокринологът прави ли някакво друго изследване на базата, на което може да се осъмни за ИР и да назначи това обременяване с глюкоза.

Тъй като предполагам, че не е толкова безобидно и се чудя дали единствено наднорменото тегло може да бъде  достатъчен симптом  или се проследяват и някакви стойности преди да се прибегне към изследването.

Извинявам се предварително, ако въпросът ми е глупав!

Всеки с наднормено тегло е болен човек. Това означава, че хормоните не са наред.
Освен за ИР, изследвай и хормоните на щитовидната жлеза, гликиран хемоглобин, добър и лош холестерол, пикочна киселина, триглицериди.
Естествено, че наднорменото тегло е симптом на нещо друго.
Но много пълни хора си мислят, че са здрави и казват, че са си просто такива.
Това е от незнание. За пълнотата си има причина.
А талия 70, не ми се струва проблем. Но е факт, че ИР имат и слаби хора.
Но за твоя сигурност може да си направиш изследване.
Колкото до хранителния режим - прочети първия пост.
НВ, Зоната, Палео. Което си харесаш.

Монтесума, ето зехтина

Купих си го от Дружба 1. До рибния магазин. Дали го има другаде, не знам.

Последна редакция: сб, 15 сеп 2018, 11:55 от Елора

# 316
И аз не свалям бързо (х 1кг на седмица максимум).Странното при мен е че имам седмици със нулев спад но със 2-3 см от обиколките,обяснението на моя приятелка фитнес инструктор е,че спортувайки правя мускул(а той тежи,за разлика от "сланинката"и няма нейният обем).Тя препоръчва мерене всяка седмица на обиколки  и избягване на кантара.😀
Не е странно това, напълно нормално си е.

# 317
Всъщност исках да попитам откъде може да се купи този натурален витамин К2, виждам че не си в България, отнякъде може ли да се поръча ?

От iHerb: https://www.iherb.com/pr/Nature-s-Plus-Source-of-Life-Garden-Vit … -Vegan-Caps/24625

Няколко пъти пиша, всички добавки си купувам от там. Сравнявала съм и качество, и цени с това което се предлага тук, е за мен няма по-добър вариант. Знам, че изглежда сложно в началото пазаруването чак от щатите, но затова и писах, имаме тема тук във форума, с която нещата стават много по-лесни. И аз миналата година си казах, да бе, чак от Америка, доставки, чакане, ама като обиколих 5 аптеки и ги питах имате ли друга форма на витамин С, освен аскорбинова киселина и навсякъде ми изнесоха по една лекция, че такова животно нема, и така разбрах, че си струва да пробвам. И съм страшно доволна от сайта, от избора, от цените и постоянните промоции, от качеството на продуктите, от обслужването. Зимата ми изчезнаха три пратки и ми възстановиха парите без проблем. От вече над 100 поръчки това ми е била единствената спънка, и то определено не беше по тяхна вина, а на нашите пощи.

# 318
Ще споделя една информация, може да е полезна за някои от вас. Знаете, че имам проблем с чернодробните ензими (АСАТ, АЛАТ и най-вече ГГТ). В началото почнах ВМНВХ и те почнаха да намаляват, дори АСАТ и АЛАТ влязоха в норма, което не ми се беше случвало от години. Обаче, при изследванията, които си правих през юли и сега, през септември, видях, че пак са тръгнали нагоре. Ето и данните от последното изследване на 5.09.2018
АСАТ 35, АЛАТ 51, ГГТ 244 (от норма до 38). Отидох на лекар в наше село, той рече - аааа, лошо, трябва биопсия на черния дроб. Абе как биопсия, бе?!

Прибрах се в къщи и почнах да чета дали може да се заобиколи тази опасна инвазивна биопсия. И открих, че в Токуда имат апарат Фиброскан, който в 90% от случаите може да замести биопсията на черния дроб. |Оказа се, че с този апарат се мери както затлъстяването на дроба, така и степента на увреждането му (т.нар.фиброза).
[urlhttp://www.tokudabolnica.bg/bg/gastroenterology-and-pulmonology-clinic/fibroscan][/url]

Записах се за преглед, дадоха ми час за следващия ден. Прегледа ме д-р Радин Цонев, шеф на отделението. Самото изследване е много леко и кратко. Просто допират един накрайник в междуребреното пространство вдясно, където е черния дроб. Оказа се, че имам стеатоза (затлъстяване) на ч.д. 2 степен, а фиброза изобщо няма. Въпреки, че вече имам свалени 30кг от февруари насам, докторът ми рече: "нали знаете, че трябва да си отидат поне още 10кг, за да влезе дробът ви в норма?!" Направи ми много добро впечатление това, че ме разпитва надълго и нашироко за начина ми на живот и на хранене. Беше отлично запознат с ВМНВХ и ме поздрави за избора ми на режим. Лошите ми чернодробни ензими обясни с вродено усукване на жлъчните пътища и задържане на жлъчна течност в тях. Сега, когато се топят мазнини от дроба, жлъчката е по-затруднена и затова са се вдигнали.

За тези от вас, които искат да си видят състоянието на дробта - това е човекът! Изписа ми вит.Е по 400 UE за 6 месеца и хепатопротектор Livuron Hepa. Сега като четох вкъщи, установих с голяма изненада, че всъщност вит.Е си е сериозно средство за изчистване на токсини от организма (в моя случай за почистване на черния дроб). Та, който има нужда, ще споделям периодично как вървят нещата. На 5.12. ще си изследвам наново ензимите и ще видим дали са се нормализирали.

# 319
Паричке, била ми е талията доста под 70 см, когато бях много по-слаба.  Просто такава ми е структурата, че талията не ми е толкова проблемна зона, но това не значи, че нямам проблем цялостно.. Мазнините са ми в долната част на тялото и със сигурност трябва да ги сваля излишните килограми, защото въобще не изглеждам добре и не се харесвам. Чувствам се много зле и буквално като затворник в тялото ми. В момента най-голямата ми мечта е да си върна формата до колкото е възможно и надявам да се успея да стана 65 кг.

Ще си извадя всички неща, които ме посъветвахте да изследвам. Не знам дали нещо се покрива от здравната каса,  и не знам къде да търся добър ендокринолог. Някой може ли да ме посъветва? Sad 

# 320
Samt, много се радвам, че си открила най-после причината за това ГГТ и си започнала терапия.  Hug Ех, тези последни 10 кг, значи наистина са важни и сигурно и при мен пречат, но нали ми влезе в норма инсулинът и нещо се демотивирах да ги изчистя и тях с по-сериозен режим.

# 321
  • Paris, France
Привет на всички. Не твърдя, че всички сме в дефицит на магнезий, витД, Б12, инозитол, селен, витК2, фолат, цинк, йод и омега 3, а че на всяка от нас и липсват на клетъчно ниво поне 3-4 неща от гореизброените. Някои от нас имаме нормален магнезий в кръвта, но не и в клетките, примерно. При някои ИР влиза в норма преди магнезия (моят случай), но други влачат ИР години, след като клетъчните им нива се възстановят.

Не всеки има нужда от добавка на К2. Ако ядете достатъчно зелении с К1 вътре и имате в червата 2-3 вида бактерии, които го произвеждат нужда от допълнителен К2 няма. Същото е с Б12 и фолат. Това е връзката между ИР и чревната флора. Установено е, че при диабет 1 чревната флора се променя драстично още година преди разболяването. Ще ида да потърся това с бактериите. Давайте да ги примиряваме, че да не гълтане хапове!

Самт, фиброскан има във всяка втора болница. Предлагам информацията за Токуда от Самт да се сложи на 1ва страница за нови хора. Поздравления за това, че си успяла да намериш причината. Само гледай Вит Е да е естествен. Сега забравих коя форма беше. Ако не напредваш с чистенето на мазнини от черния дроб, помниш нискокалоричната ми кето диета, хахаха. Горчиви неща помагат за черен дроб и жлъчка. Омега 3 също. Може да пробваш да спреш наситените мазнини и да замениш с други. Аз минах на обезмаслено кисело мляко и спрях сирене, примерно. Почнах да ям зехтин  вместо масло. На прав път си и скоро ще честитим. Щом нямаш фиброза или начална цироза е лесно. Също, можеш да имаш дни, в които да не ядеш повече от чаена лъжица мазнина. Смисълът е черният дроб да пусне складираното, че да не гранясва, хихи.

К.Лера, големи перипетии си имала. Радвам се, че сега си добре. А знаеш ли каква е разликата между взет в леглото инсулин и в лабораторията? В смисъл ходенето сутрин до лаборатория го сваля или качва? Мерси и поздрави от мъглива днес Франция.

# 322
Невена, в Геритамин има А и Е. Какво мислиш за него?

# 323
  • Милано

К.Лера, големи перипетии си имала. Радвам се, че сега си добре. А знаеш ли каква е разликата между взет в леглото инсулин и в лабораторията? В смисъл ходенето сутрин до лаборатория го сваля или качва? Мерси и поздрави от мъглива днес Франция.
Инсулина(според ендокринолога ми,свекърва ми и колегите и) се влияе много и от стрес и физическа дейност и съответно при такава нараства,тялото изпраща сигнал,че се нуждае от повече...

# 324
  • На брега на реката
Сребърна паричка, аз имам и Вигантол, а К2 МК7 е ето този:
Скрит текст:

# 325
  • Милано
K.Lera, аз имам и Вигантол, а К2 МК7 е ето този:
Скрит текст:
Съжалявам Буболина,но няма нищо в скритият текст..не виждам нищо.

# 326
  • На брега на реката
Редактирах.
Извинявай, Сребърна паричка беше питала.

# 327
  • Paris, France
К.Лера, благодаря. От стрес се влияе, от лежане се качва, от мазнини седи висок, от въглехидрати скача. Егати хормона! Поне се успокоих, че като е висок е от ходенето до лабораторията.

Сребърна паричка, аз се чувствувам добре от калиев цитрат. Скапва се от Б витамини и затова не ги пия често.
Невена, в Геритамин има А и Е. Какво мислиш за него?
Нищо добро. ВитА е отровния ретинил палмитат. Не го пий в никакъв случай! Витамин А и Е е лесно да се набавят от храна. Не бих си причинила Геритамина. ВитЕ има в ядките, които гледам, че нагъвате ежедневно. Няма смисъл. Ето някакви лесни начини да набавим тези витамини:

ВитА - масло от дроб на моруна. Там има и малко Вит Д. Пълно е с омега 3. Агнешки дроб и сърце. Пълни са с витамини за разлика от бунтовете и езицитеи друго скелетно месо.

Вит Е - ядки, в които има и други полезност и.

Вит Б12 - сърце, дроб и бъбреци на овен, особено нормално гледан на село а не угоена със смески. Жълтък от яйце, най-добре ровко. В него има Вит Д също.

Вит К1 - магданоз и други зелении. 3 пълни супени лъжици листа от магданоз на ден и готово.

Селен - 2-3 бразилски ореха на ден.

Йод - нормалните орехи, но все още не ми стига.

Цинк - миди и морски дарове. В месото има, но не е много.

Омега 3 - месо от пасани на трева животни, овце и кози, най-вече. Важно е съотношението на омега 3/омега 6. Ако намалим омега 6 много омега 3 не ни трябва.

Идете и вижте какви минерали и витамини има в животинските вътрешности, които са евтини и много полезни! Ако се ядат редовно, особено вместо салам и кренвирши въпросът с Вит А и омега 3 е решен. Повечко лук и чесън и една връзка магданоз вътре и готово. Няма шишета с масла и хапове за гълтане. Чела съм, че ако се прекали става отровен. Веднъж или 2 пъти седмично няма проблем. В Англия, докато разбера, че е отровен ядях по 1-2 кг месечно дроб. Нищо ми нямаше и си седях 46-48кг

# 328
Samt, много се радвам, че си открила най-после причината за това ГГТ и си започнала терапия.  Hug Ех, тези последни 10 кг, значи наистина са важни и сигурно и при мен пречат, но нали ми влезе в норма инсулинът и нещо се демотивирах да ги изчистя и тях с по-сериозен режим.

Бледолилава, аз почти спрях да отслабвам. Август свалих само 1,5кг. Сега съм 73кг от първоначални 103. Тайничко се надявах да ми стига вече, още повече, че това си е и разход бе, хора. Изподарих си всички летни дрехи, лятото изкарах лесно - 3 тениски и 3 чифта къси гащи плюс една рокля ако изникне повод. Обаче иде есен и нямам нищо, което да ми става, всичко виси. Днес си извадих едно палтенце, дето ми беше любимо преди години, но ми беше омаляло. С огромна надежда го облякох, обаче... може да влезе в него още половин жена. Та, накратко. Трябват ми поне 2 якета тънки, поне 2 по-дебели, пуловери, дънки, приличен панталон дето не е дънки, барем един. Някакво сакенце, поличка поне една. Инак имам  от всичко изброено, ама размер 48-50-52, че и 54 по немската номерация.

Това в кръга на майтапа. Иначе, на моя ръст от 161см, докторът ме иска 63кг максимум. И контролен преглед след 6 месеца.

# 329
  • Милано
К.Лера, благодаря. От стрес се влияе, от лежане се качва, от мазнини седи висок, от въглехидрати скача. Егати хормона!
30 седнала в лабораторията(докато чакаш) и готово😀

Общи условия

Активация на акаунт