Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 8

• 51 621
  • 758
  •   1
Отговори
# 330
Самт, същата работа. И аз последния месец свалих само 1,5 кг. А всички тениски от миналата година ги използвам за ... домашни рокли Joy Как съм ги издувала, смятай, едва ми покриваха дупето, сега са ми до средата на бедрото.

Ох, реших го вече. Докато има пресни плодове и зеленчуци ще съм на либерален режим, до 50 грама В дневно. Зимата минавам пак в кетоза, докато махна и останалите 10 кг.

Само, както казва Невена, тялото да не вземе да свикне с настоящото тегло... Какво мислиш, Невена?

# 331

Самт, фиброскан има във всяка втора болница. Предлагам информацията за Токуда от Самт да се сложи на 1ва страница за нови хора. Поздравления за това, че си успяла да намериш причината. Само гледай Вит Е да е естествен. Сега забравих коя форма беше. Ако не напредваш с чистенето на мазнини от черния дроб, помниш нискокалоричната ми кето диета, хахаха. Горчиви неща помагат за черен дроб и жлъчка. Омега 3 също. Може да пробваш да спреш наситените мазнини и да замениш с други. Аз минах на обезмаслено кисело мляко и спрях сирене, примерно. Почнах да ям зехтин  вместо масло. На прав път си и скоро ще честитим. Щом нямаш фиброза или начална цироза е лесно. Също, можеш да имаш дни, в които да не ядеш повече от чаена лъжица мазнина. Смисълът е черният дроб да пусне складираното, че да не гранясва, хихи.

Невена, в България фиброскан има само в Токуда. Четох уж, че имало и във Варна, но не открих никъде повече информация. Прегледът не се покрива от Здравната каса и струва 187лв. Не са малко пари, но пък пред перспективата да ти правят биопсия и някой провинциален лекар да се упражнява в поставянето на диагноза за нещо, от което не разбира - са добре инвестирани пари.

Признава, че си купих витамин Е от първата видяна аптека. Дали са ми ето този, на някаква американска топ фирма уж. Ако има нещо по-добро, казвай.

https://remedium.bg/antioxidants/gnc-vitamine-200iu-100caps.html

# 332
  • Paris, France
Естествено, че свиква с теглото. И с високо и с ниско. Преди 25+ години свалих много повече, отколкото исках.  Коремът ми хлътна. С плюскане и тъпчене качвах 2, 3, 5 кила, обаче никога не достигнах  килата, на които бях в гимназията и ай спрях да  ям по много ай слабеех. Дрехи номер 8, най-малкия в нормални магазини в Англия ми хлопаха в талията. Не си намирах дрехи. Колегите ме подиграваха, че ходя  с харизани от някого панталони. Стягах с колан. Пъхах фин, вълнен пуловер в панталона за да на ми пада. Всъщност коремните мазнини и нищо друго ни пречат. А те само с усърдно гладуване се свалят, пущините. Теглото няма значение.

Самт, разбрах. Тук с направление заради лоши ензими е безплатно. Аз бих си платила, защото биопсията не е толкова точна а и след нея остава рана и черният дроб работи още по-зле. Всъщност знаейки това, което сега знам даже не бих ходила на ехография. То си е ясно. Благодаря за подробната информация. Ще е полезна за доста хора. Не разбирам от витЕ. Ще ида да го погледна, но трябва да търся кои форми бяха добри и кои не. Не ги помня, защото моят си беше в норма и не пих. На ВМ с пресни, сурови ядки, Вит Е не е проблем за повечето хора.

# 333

Ох, реших го вече. Докато има пресни плодове и зеленчуци ще съм на либерален режим, до 50 грама В дневно. Зимата минавам пак в кетоза, докато махна и останалите 10 кг.

Само, както казва Невена, тялото да не вземе да свикне с настоящото тегло... Какво мислиш, Невена?

Бледолилава, ти не само ми четеш мислите, но и правиш като мене. Да не си род с баба Ванга? Simple Smile И аз от юли насам си паса плодове, гледам да са докъм 50г максимум. Инак в калкулатора на телефона си съм заложила 40г и като ги премина той почва да свети в червено и ми действа доста възпиращо!

Пусто, нали съм селянка, градината ми пълна с плодове! Трети ден правя чипс от ябълки (режа ги на тънки резени и ги суша), суших дренки, суших грозде, де каквото се сетя. Не че ще ги ям зимата, ама мисля да си правя чай с тях, за аромат. Ще изсуша и нар. Немците са луди по чайчета от запарени изсушени плодове. Ще се пробвам и аз.

Инак наварих толкова много сладка, не ги опитвам даже, всичко отива за подарък. Луд умора нема, да знаете Simple Smile

# 334

Самт, разбрах. Тук с направление заради лоши ензими е безплатно. Аз бих си платила, защото биопсията не е толкова точна а и след нея остава рана и черният дроб работи още по-зле. Всъщност знаейки това, което сега знам даже не бих ходила на ехография. То си е ясно. Благодаря за подробната информация. Ще е полезна за доста хора. Не разбирам от витЕ. Ще ида да го погледна, но трябва да търся кои форми бяха добри и кои не. Не ги помня, защото моят си беше в норма и не пих. На ВМ с пресни, сурови ядки, Вит Е не е проблем за повечето хора.

Тук докато дочакаш за направление, че да ти е безплатно, можеш да си пукнеш...Пък и фибросканът така или иначе не е безплатен. Аз действам като Бледолилава - имам ли проблем, хващам се и си го решавам. Хич не разчитам на нашата здравна система, щото съм й сърбала попарата. Обаче да си похваля новия личен лекар - голяям сладур. Прати ме на мамограф и на кардиолог без да съм искала и без да съм се оплаквала от нещо. Полагало ми се! Та, доживях да видя и читав ЛЛ.

Какви сурови ядки? Аз твърде рядко ям, дали ми се събира по 30-ина грама на седмица. Сега ще берем ореха на село. Дали става и колко да хапвам? Лешници, бадеми?

# 335

Скрит текст:
Невена, в Геритамин има А и Е. Какво мислиш за него?
Нищо добро. ВитА е отровния ретинил палмитат. Не го пий в никакъв случай! Витамин А и Е е лесно да се набавят от храна. Не бих си причинила Геритамина. ВитЕ има в ядките, които гледам, че нагъвате ежедневно. Няма смисъл. Ето някакви лесни начини да набавим тези витамини:

ВитА - масло от дроб на моруна. Там има и малко Вит Д. Пълно е с омега 3. Агнешки дроб и сърце. Пълни са с витамини за разлика от бунтовете и езицитеи друго скелетно месо.

Вит Е - ядки, в които има и други полезност и.

Вит Б12 - сърце, дроб и бъбреци на овен, особено нормално гледан на село а не угоена със смески. Жълтък от яйце, най-добре ровко. В него има Вит Д също.

Вит К1 - магданоз и други зелении. 3 пълни супени лъжици листа от магданоз на ден и готово.

Селен - 2-3 бразилски ореха на ден.

Йод - нормалните орехи, но все още не ми стига.

Цинк - миди и морски дарове. В месото има, но не е много.

Омега 3 - месо от пасани на трева животни, овце и кози, най-вече. Важно е съотношението на омега 3/омега 6. Ако намалим омега 6 много омега 3 не ни трябва.

Идете и вижте какви минерали и витамини има в животинските вътрешности, които са евтини и много полезни! Ако се ядат редовно, особено вместо салам и кренвирши въпросът с Вит А и омега 3 е решен. Повечко лук и чесън и една връзка магданоз вътре и готово. Няма шишета с масла и хапове за гълтане. Чела съм, че ако се прекали става отровен. Веднъж или 2 пъти седмично няма проблем. В Англия, докато разбера, че е отровен ядях по 1-2 кг месечно дроб. Нищо ми нямаше и си седях 46-48кг

Невена, цяла енциклопедия си.

Това ми изглежда добро. И не е скъпо.
https://apteka.framar.bg/30011926/%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B5%D0%BD … D0%B5%D0%BA%D1%81

Иначе си права, много от витамините ги има и в храната.
А за сърце, дроб и бъбреци - не ям тия неща, гади ми се от тях.
Така че май ще купя от В 12 и ще пийвам на първо време.
Магданоз в последно време не ям. А трябва.
Имам и замразен. Според теб замразения губи ли си част от витамините и минералите?  newsm78
Ядки хапвам. Но не чак така като преди.

# 336
Какво е ГТТ?

# 337
Магданоз в последно време не ям. А трябва.
Имам и замразен. Според теб замразения губи ли си част от витамините и минералите?  newsm78
Магданоз последните години си посявам в сандъче на терасата, от тези дето хората си слагат мушкато в тях. Така винаги имам пресен. Иначе купувам връзка и я го изям, я не, пък и знам ли ги дали не го торят с някакви боклуци да расте повече...
Щом в моите ръце оцелява, значи всеки би се справил, аз съм виден уморител на каквито можете и не можете да се сетите цветя, обаче магданозът държи Grinning Последната година даже есента си посях наново и си го гледах вътре и си пасох зимата от него. Не че ям някакви толкова големи количества магзаноз, ама го обичам и като ми е винаги под ръка не ми коства нищо да си нарежа малко към каквото ям в момента и в салатата.
Иначе замразен май нищо не му се губи, щом няма друг вариант. И аз съм замразявала, ако е пораснал повече отколкото мога да опаса, че тая година две сандъчета посях, сакън дане остана без трева Grinning

# 338
  • Милано
Момичета,а по колко калории на ден приемате,защото ми е ясно че всяка от нас разпределя въглехидрати мазнини и протеини според това,как реагира тялото
и?И кои програми за следене на теглото следвате?Моите калории са 1200-1300 на ден.Изсталирала  съм Samsung Health и MyFitnessPall и нанасям и в двете приложения. 

# 339
Момичета,а по колко калории на ден приемате,защото ми е ясно че всяка от нас разпределя въглехидрати мазнини и протеини според това,как реагира тялото
и?И кои програми за следене на теглото следвате?Моите калории са 1200-1300 на ден.Изсталирала  съм Samsung Health и MyFitnessPall и нанасям и в двете приложения. 

Не си броя калориите. Важното за мен е да стана малко гладна от масата.
Няколко пъти ги смятах. Ту 1400, ту 1800. Различно. Даже съм имала дни по 1300.
Тия дни хапвах повече вечерта. Всъщност 3 вечери беше така. И о чудо, корема и талията ми се намалиха доста.
Наистина е вярно, че по-малкото калории и поета храна, може да забави метаболизма.
Мислех си вчера да започвам да пиша какво ям. Ще го направя на един уърдовски файл.
За калорите вече да смятам ми е досадно. Но мога да го направя на няколко менюта.

# 340
Моите са около 1100 ккал дневно. Забелязала съм, че ги поддържам обикновено около тази стойност, като от време на време се разяждам и имам по някой пик до 1500, но след това няколко дни не ми се яде и падам до 700-800. Така че средно са си пак около 1100 в такива периоди с отклонения.

Ето как ми шарят последните седмици, вчера пак се бях разяла за световно Wink :

През повечето дни не се ограничавам и ям, колкото ми се яде, с изключение на такива като вчерашния. В подобни моменти няма как да не внимавам, че ще стане страшно.

Последна редакция: сб, 15 сеп 2018, 15:24 от Бледолилава

# 341
  • Paris, France
Елора, от сърце, дроб и други вътрешности ти се повръща, защото не са били приготвени вкусно. На тях им трябва много чесън и лук и малко лимон. Цял агнешки дроб го нарязваме на миниатюрни кубчета 1 на 1 см, осолявам и слагам много сол и черен пипер и в хладилника. На другия ден смилам 5-6 скилидки чесън и листата на голяма връзка магданоз. Измивам дрона от това, с което съм го омазала и изпържват в студено пресован зехтин. Като се запъти, добавям избелени и нарязан лук, около една голяма глава или 2 малки. Чак когато е готово слагам смелените на ситно чесън и магданоз и сервирам с лимон. Това си е вкуснотия. Често го нося на партита и се омита бързо. Сърцето няма неприятен вкус, извинявай. Хайде, бягай да си дигестивни колко са вкусни и става работата!

В показаното масло дозите са микроскопични. Да гълтане хапчета за такива дози няма да стане. Аз не пия в момента, но ако искаш да пиеш, вземи си в бутилка от айхърб. Или изяш малко дроб с две яйца! Иди да им видиш А-тата и Д-тата за да се убедиш, че са в пъти по-полезни от маслата и хаповете. Аз нямам нерви да ги смятам в момента.

Не ползувам кантар или рядко. Оня ден мерих една чушка за да докладвам. Вчера дъщеря ми ме направи луда за един спанак. Чак теглихме солта, хаха. Отдавна не броя калории.

К.Лера, ако съм кето с неограничени зелени зеленчуци на 2000кал на ден свалям. Ако съм на Цели храни, предимно растителни ям около 1500-2000 на ден. Ако смеся става страшно. Не е само до калории. Ако виждаш, че не си добре, помоли да пробват друго съотношение на Т3/Т4, примерно.

Щом си на високо ВХ може да махнеш добавените мазнини. Така също се подобрява значително ИР. Ти мазнини си имаш.

# 342
Едно уточнение относно калориите. Когато отслабвах калориите не ми бяха по-ниски, единствено въглехидратите съм увеличила сега и почти задържам. Най-вече от тях ми зависи отслабването. Съветвам първо те да се коригират, не се хващайте единствено за калориите, ако не отслабвате. Съответно се коригират и мазнините: по-малко въглехидрати - повече мазнини. И обратното. Така при едни и същи калории може и да има, може и да няма отслабване.

Дева, не гТт, а гГт. Чернодробен ензим.

# 343
  • Милано
Елора, от сърце, дроб и други вътрешности ти се повръща, защото не са били приготвени вкусно. На тях им трябва много чесън и лук и малко лимон. Цял агнешки дроб го нарязваме на миниатюрни кубчета 1 на 1 см, осолявам и слагам много сол и черен пипер и в хладилника. На другия ден смилам 5-6 скилидки чесън и листата на голяма връзка магданоз. Измивам дрона от това, с което съм го омазала и изпържват в студено пресован зехтин. Като се запъти, добавям избелени и нарязан лук, около една голяма глава или 2 малки. Чак когато е готово слагам смелените на ситно чесън и магданоз и сервирам с лимон. Това си е вкуснотия. Често го нося на партита и се омита бързо. Сърцето няма неприятен вкус, извинявай. Хайде, бягай да си дигестивни колко са вкусни и става работата!

В показаното масло дозите са микроскопични. Да гълтане хапчета за такива дози няма да стане. Аз не пия в момента, но ако искаш да пиеш, вземи си в бутилка от айхърб. Или изяш малко дроб с две яйца! Иди да им видиш А-тата и Д-тата за да се убедиш, че са в пъти по-полезни от маслата и хаповете. Аз нямам нерви да ги смятам в момента.

Не ползувам кантар или рядко. Оня ден мерих една чушка за да докладвам. Вчера дъщеря ми ме направи луда за един спанак. Чак теглихме солта, хаха. Отдавна не броя калории.

К.Лера, ако съм кето с неограничени зелени зеленчуци на 2000кал на ден свалям. Ако съм на Цели храни, предимно растителни ям около 1500-2000 на ден. Ако смеся става страшно. Не е само до калории. Ако виждаш, че не си добре, помоли да пробват друго съотношение на Т3/Т4, примерно.

Щом си на високо ВХ може да махнеш добавените мазнини. Така също се подобрява значително ИР. Ти мазнини си имаш.
Не си ме разбрала,Невена.Добре към!За проблеми със щитовидната не е полезна кето диета по принцип или по-точно ниските въглехидрати.Мазнините ми не са много...Индекса ми е 24,3.Въпроса ми е по-скоро всеки да сподели до колко калории на ден приема,колко добавя от физически упражнения,изразходва ли и тях,каква физическа активност има...Мисля че ще е от полза.

# 344
  • Paris, France
К.Лера, разбрано. Само да питам като я няма щитовидната жлеза защо не може кетогенна? В смисъл, че хормоните ти идват отвън и можеш да пиеш повече или по-малко.

Продължавам тогава. Докато пиех Метформин спрях да бягам и ходя дълго. Няма смисъл. Като влязох в кетоза и го спрях започнах ХИИТ и да ходя по 10-15км на ден. По време на много ниско калоричната спрях да ходя и правех статични упражнения. След отслабването продължих с 5-10км на ден и статични упражнения. Насилвам се малко и за двете. Имала съм заседнали периоди без много ходене и упражнения, но гледам да не е задълго.

Приложения за калории не съм ползувала. 10те минути, в които ще вписвам продукти и грамажи и още 20те, в които ще гледам и сравнявам таблици предпочитам да ги оползотворя за друго. Забелязах, че зелении не ме изхвърляха от кетоза и спрях да ги меря. Интересното е, че колкото повече марули и магданоз изяждах толкова повече слабеех при равни други условия. Протеини мерех първите дни. За VLCD мерех месо и гъби. Друго не, защото друго съществено в нея няма. Теглех се през ден.

Тегля се веднъж на 5-6 месеца. Талия меря всяка седмица.

След крайното отслабване си изчистих храненето и спрях да се меря, тегля и да броя калории. Също и да мисля за онова време.

Общи условия

Активация на акаунт