Не искам да ходя на бала,нито на изпращането

• 4 471
  • 46
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Здравейте. Аз съм момиче на 18г, тази година ми предстои да завършвам училище. Пиша тук, защото искам да взема съвет от някой по-зрял, минал през тези работи. Та имам проблеми с класа ми, въпросът е,че всички са интриганти, грубияни и само се радват на нещастието на хората. Въобще не се харесвам с тях и не мисля, че е проблем, ако дори кажа, че ги ненавиждам. Наскоро стигнах до заключението, че няма да ходя на бала. Не искам да ходя при хора, които по никакъв начин не харесвам, не намирам смисъл да се забавлявам с такива хора. Дори мисля да не ходя на изпращането. Въпросът ми беше, дали е грешно, ако не отида , дори и на изпращането на класа ми? Ще се радвам, ако ми дадете съвет и изразите своето мнение. Благодаря предварително.

Единственото, което ме притеснява в поста ти е, че от цял клас, ти не си намерила поне един, който да не е гаден, грубиян и интригант.
Нали разбираш, че всички да са черни, а само ти бяла, не е реалистично?
дали не трябва да се вгледаш малко в себе си и да разбереш защо си до такава степен критична към тях?

А, да не отидеш на изпращането и на бала, тъкмо ще улесниш родителите ти финансово, но пък никога повече няма да си абитуриентка през живота си.
Има неща, които не се повтарят и да не дойде момент да си спомниш с тъга, че нещо не си изживяла заради моментно настроение.
Имаш време, помисли, поогледай се, каквото и да решиш- за теб ще е, никой друг няма да го преживее.

# 16
Така е, аз честно казано на бала със семейството и приятелите се забавлявах много повече отколкото на този с класа

# 17
Имаш още цяла година да премислиш.Може да отидеш само на изпращането в училище.Постъпи както сърцето ти подсказва.Ходенето на бала не е задължително.Много абитуриенти го заменят с една хубава екскурзия с близки приятели.

# 18
Здравейте. Аз съм момиче на 18г, тази година ми предстои да завършвам училище. Пиша тук, защото искам да взема съвет от някой по-зрял, минал през тези работи. Та имам проблеми с класа ми, въпросът е,че всички са интриганти, грубияни и само се радват на нещастието на хората. Въобще не се харесвам с тях и не мисля, че е проблем, ако дори кажа, че ги ненавиждам. Наскоро стигнах до заключението, че няма да ходя на бала. Не искам да ходя при хора, които по никакъв начин не харесвам, не намирам смисъл да се забавлявам с такива хора. Дори мисля да не ходя на изпращането. Въпросът ми беше, дали е грешно, ако не отида , дори и на изпращането на класа ми? Ще се радвам, ако ми дадете съвет и изразите своето мнение. Благодаря предварително.

Единственото, което ме притеснява в поста ти е, че от цял клас, ти не си намерила поне един, който да не е гаден, грубиян и интригант.
Нали разбираш, че всички да са черни, а само ти бяла, не е реалистично?
дали не трябва да се вгледаш малко в себе си и да разбереш защо си до такава степен критична към тях?

А, да не отидеш на изпращането и на бала, тъкмо ще улесниш родителите ти финансово, но пък никога повече няма да си абитуриентка през живота си.
Има неща, които не се повтарят и да не дойде момент да си спомниш с тъга, че нещо не си изживяла заради моментно настроение.
Имаш време, помисли, поогледай се, каквото и да решиш- за теб ще е, никой друг няма да го преживее.
Радвам се, че изразяваш мнението си, но мисля, че никой от тук не знае в какво положение съм и кой е черен, кой е бял в цялата картинка, не съм казала, че съм перфектна и , че съм безгрешна. Все пак мисля, че след като имам проблеми с тези хора, няма начин да се забавлявам с тях. И междудругого има 1,2 човека, с които се разбирам, но решението си е мое. Отново благодаря за изразеното мнение
Hug

# 19
Тъкмо да ударя контрата..и мернах, че някой се е опитал да те отрезви!
Да не отидеш- нито ще е грубо, нито грозно, нито някой ще го оцени!
Избора е твой и имаш право на него, но не можеш да си "бяла оФца" цял живот!
От 25-26...само ти не си интригантка???

# 20
  • Велико Търново
И на бала и на изпращането да не отидеш няма да е пропуск в живота ти. Доста по-смислени неща ти предстоят в бъдеще.
Изпращането е по-скоро със символичен характер - това че си приключила с училището.... въпреки че според мен тепърва след 12 клас започва истинското училище.

# 21
Но ти не отиваш на бала на класа, а на ТВОЯ БАЛ.
В крайна сметка на класа няма да му пука, че те няма, а ти ще си с едно изживяване по-малко. Не виждам кого по-точно ще накажеш с неходенето си и кой освен теб ще загуби от това.
Заведи човек, с когото ще ти е приятно, забавлявай се истински и се наслади на този момент. Товва е краят на един период от твоя живот и си заслужава да си го изживееш. Никой не те кара да си в колектива и да правиш нещо със съучениците си.

# 22
Аз също не отидох. И не съжалявам за това.
Гледах видиото после - то едни сълзи, то едни прегръщания на песента " Един неразделен клас".... Момичета и момчета, които до вчера се обиждаха в очи и зад гърба. Пълна пародия, както писа една съфорумка по-горе. Много бяха 'неразделни'. До последно кракът ми няма да стъпи на тяхна сбирка.
И няма да съжалявам, и никой не ми липсва.
Така, че авторката я разбирам. Разбирам, и че почти всички са интриганти. Защото съм минала по този път и знам какво е. Класовете не са като едно време. Леля ми с умиление си спомня всяка учебна година и с удоволствие ходи на сбирките им.
Аз не ходих никъде, но ако твоите приятели ще организират парти, няма лошо да отидеш.
Знам за момче, което мин.година не отишло на всичката тази патардия за абитуриенти и спестените пари плюс подаръка на роднини и плюс малко допълнително  от семейството му, си купи кола.
А ти можеш да спестиш пари за поне първите разходи по кандидатстване и т.н.
И само да те успокоя - в университета седят нещата по различен начин. Там ще ти хареса и със сигурност ще си изкараш страхотно на абсолвенската. Успех в живота! Flowers Hibiscus
П.С. след като не  харесваш съучениците, няма защо да губиш от времето си и финансите  си за да си в тяхната компания. И вярвай ми, това важи за всеки човек, който ще мине през живота ти. Не случайно се казва - "По-добре сам/сама, отколкото в лоша компания".
А лоша компания е всяка, в която не се чувстваш приета,  или щастлива или просто добре Simple Smile

Последна редакция: нд, 09 сеп 2018, 00:01 от Анонимен

# 23
Гледах видиото после - то едни сълзи, то едни прегръщания на песента " Един неразделен клас".... Момичета и момчета, които до вчера се обиждаха в очи и зад гърба. Пълна пародия, както писа една съфорумка по-горе. Много бяха 'неразделни'. До последно кракът ми няма да стъпи на тяхна сбирка.
Така, че авторката я разбирам. Разбирам, и че почти всички са интриганти. Защото съм минала по този път и знам какво е. Класовете не са като едно време. Леля ми с умиление си спомня всяка учебна година и с удоволствие ходи на сбирките им.
Аз не ходих никъде, но ако твоите приятели ще организират парти, няма лошо да отидеш.
Знам за момче, което мин.година не отишло на всичката тази патардия за абитуриенти и спестените пари плюс подаръка на роднини и плюс малко допълнително  от семейството му, си купи кола.
И само да те успокоя - в университета седят нещата по различен начин. Там ще ти хареса и със сигурност ще си изкараш страхотно на абсолвенската. Успех в живота! Flowers Hibiscus
П.С. след като не  харесваш съучениците, няма защо да губиш от времето си и финансите  си за да си в тяхната компания. И вярвай ми, това важи за всеки човек, който ще мине през живота ти. Не случайно се казва - "По-добре сам/сама, отколкото в лоша компания".
А лоша компания е всяка, в която не се чувстваш приета,  или щастлива или просто добре Simple Smile

Право в десятката!Всяка дума е вярна!

# 24
И аз не изкарах бала си. Отидох, изкарах една цигара време и се изнесох. Изкарах си вечерта с гаджето и компанията ни много весело. 25 години по-късно все още не съм съжалила, че не останах.

# 25
  • София
Но ти не отиваш на бала на класа, а на ТВОЯ БАЛ.
В крайна сметка на класа няма да му пука, че те няма, а ти ще си с едно изживяване по-малко.

То пък едно изживяване - вечеря в ресторант и после най-често на чалга или друг клуб.
Кой 19 годишен до този момент не е влизал в подобни заведения?

# 26
П.с. забравих да спомена, ако твърдо е решила авторката да не ходи - то резервациите за дата и бал стават от рано, така, че ще е малко трудно да се скрие...
Но не се оставай да ти променят мнението.
Крий докато можеш, пък после... Малко остана. Flowers Hibiscus

# 27
Много благодаря за подкрепата ! Hug

# 28
  • Gorni Bogrov
Аз също не отидох на моят бал и до ден днешен не съжалявам за решението си. Всички казваха, че съм луда, обаче аз бях категорична и след това даже бях много доволна, защото половината са били по болници от преписване и т. н.

# 29
  • Далече, далече
Аз също не отидох на моят бал и до ден днешен не съжалявам за решението си. Всички казваха, че съм луда, обаче аз бях категорична и след това даже бях много доволна, защото половината са били по болници от преписване и т. н.

Много зле е завършил този бал.
Аз също не отидох на моя. Беше ме страх да не умра от скука.
Цяла година ме притискаха съученички и роднини, но аз устоях на натиска.
После се оказа, че наистина е било скучно.

Общи условия

Активация на акаунт