Не искам да ходя на бала,нито на изпращането

• 4 482
  • 46
  •   1
Отговори
# 30
Аз също не отидох на моят бал и до ден днешен не съжалявам за решението си. Всички казваха, че съм луда, обаче аз бях категорична и след това даже бях много доволна, защото половината са били по болници от преписване и т. н.
какво преписване?
Мимс, аз все пак сравнително скоро бях абитуриентка:)

# 31
  • Далече, далече
Сигурно е имала предвид препиване.

# 32
Както вече казах и аз не ходих на бал обаче винаги най-смешно и странно ми е било хвърлянето на луди пари за рокли,  обувки, чанти и костюми и за наеми на лимузини, прически и маникюри за един пиклив бал за 1 вечер.Голяма работа, че сме завършили.За сватба като, че ли малко по бива, но за бал е пълна глупост.И на другия ден продавалника в нета пълен с бални рокли и обувки.Голям смях.Като знам какви пари дават някой...по около 1000 лв че и повече за рокля или костюм при положение че не всеки има пари ама пак дават сякаш света свършва.Чак кредити теглят за този ден.Смешно е някак си.И за кво?Да се напиеш и да блъскаш кючеци в ресторанта като върл селяндур в новата си безбожно скъпа рокля или костюм.Ама тва са келешите в днешно време.Ревнат на баща си и той ако няма пари ааайде кредит за да се фръцка дъщеря му една вечер той ще буха цял месец или два да й изплати роклята.Смешно е.....и глупаво за мен.Аз съм отгледана от баба и дядо с малки възможности.Без баща съм и с болна майка.Имам и брат.Трябва да съм луда да тропам с крак на двама пенсионери да ми купуват рокли и  прически.Дори и аз работих за да им помагам.За мен това са лигавщини с които завършващите келешчета си мислят, че ще впечатлят някой освен себе си с тоалети които даже не им прилягат на лиготията.Представете си една дама в красива скъпа рокля как хвърля гибеци пияна в ресторанта и псува с приятелки мислейки се за ефектна.Грозна картина.И ква файда от скъпата рокля ако пълнежа не струва.Поне да се държаха като дами и кавалери а то....Това ме отвращава от баловете.Не са като едно време.На същите тези лигльовци тежко им в живота след бала....

Последна редакция: нд, 09 сеп 2018, 12:13 от Анонимен

# 33
Аз мисля, че е прекалено рано за това решение, все пак учебната година дори не е започнала. Изчакай, мисля, че решението ти е прибързано и се отпусни, не търси само негативите, всеки ги има, въпроса е да успееш да видиш доброто. Няма нищо лошо в това да не отидеш на бала, няма да си първата ,няма и да си последната, но пък може и да ти хареса , и в крайна сметка можеш да си тръгнеш по всяко време .

# 34
Тази година завърших и аз, също като теб и аз никога не съм се разбирала с класа си и до последно не исках да отида на бала. Така се случи, че половината от класа заминаха на екскурзия до Турция, а за другата половина си имаше бал. Аз не исках нито на едното, нито на другото, защото и на двете щях да се чувствам не на място, игнорирана от всички останали и накрая щях да съм много разочарована от всичко. Накрая реших да си направя кефа и отидох на бала заради себе си. За да се видя един път и аз с дълга официална рокля, токчета и прическа. Друг такъв повод няма да има в скоро време. Взех приятеля ми със себе си и на общата вечеря с класа ми престоях само час, а останалата част от вечерта я прекарах с приятеля ми, набързо хвърлих официалната рокля, смених 10-сантиметровите токчета, които вече мразех, с кецове и отидохме на дискотека, прибрахме се в 7 сутринта и си прекарахме чудесно.
На изпращането отидох, защото трябваше да ме наградят за нещо, но на вечерята след изпращането ми беше толкова скучно, че се прибрах в 10. Плюс че беше шумно, музиката беше кръчмарска, никой не стана да танцува, всички седяха, наливаха се с ракия (!) и дори и да се опитвах да си говоря с някого, не можехме да се чуем от музиката и беше трагично.
Отношенията ти с класа важат само до края на 12 клас. След това спокойно можеш да си сигурна, че повече няма да ги видиш всичките на едно място. Намери начин сама да си изкараш добре, за да не те е яд после, че не си отпразнувала завършването.

Иначе роклята ми беше 200 лв, обувките бяха назаем от съседката, прическата ми падна няколко часа след като ми я направиха, братовчедка ми ме гримира умопомрачително и закъснях за бала, защото трябваше да трия грима си с мокра кърпичка, а колата на баща ми се развали и отидох на бала с такси! за някои хора това можеше да е кошмар, ама аз си се смях, беше ми забавно.

# 35
Ми така се прай.Чиста работа.Забавното не винаги става с много пари.И с малко може и дори понякога е по забавно както в горния пост...
🤗

# 36
  • Бургас
Аз не ходих на моето изпращане. Не исках да ходя и на бала, но бях притисната от приятелите ми (имах няколко такива в класа) и родителите ми. На днешно време бала не може да предостави някаква различна емоция за завършващите, защото всички са ходли на ресторант и на дискотека.
Можеш да се събереш с твои приятели и да се повеселите някъде или пък ако ти се харчат пари можеш да си направиш екскурзия в чужбина. Поне ще ти оставят хубави спомени.

# 37
Аз не исках да ходя на бала си, но ме подкупиха родителите 😂 Не отидох да гледам класа си, а да си направя кефа, защото аз завършвам и се радвам, че отидох. Реално бала ми не струваше повече от 300-400 лева. Роклята ми беше подарък. Прическите ми бяха направени в един салон, където винаги ходя и ми направиха отстъпка. Грима също. Обувки си взех универсални за трите рокли, които носих и си ги нося до днес. Диск от бала не съм получила и не ми пукаше след като разбрах, че съм влязла в университета, в който исках да вляза най-много. За класната не събирахме много - по 10 лева на човек и взехме гривна и колие на Пандора. Самият бал беше комичен и не бих го заменила. До дискотеката не издържах, защото ми отекоха краката и не исках да се насилвам. Тръгнах си към 1 вечерта от хотела, но се забавлявах и не ми пукаше, че не съм ходила.

# 38
  • Варна
Ще ти кажа от собствен опит - отиди иначе ще съжаляваш.
Преди 10 години и аз не исках да ходя на бала си... горе-долу по същите причини - гимназията беше кофти период. Но в последните няколко месеца размислих. Казах си, че няма друг начин да сложа край на този период. И отидох. И се забавлявах и танцувах, защото вярвах че отсега ми предстои да срещна по-интересни хора, да преживея по-вълнуващи моменти, да изпитам по-силни чувства...
Недей да пропускаш това. Изживейте го! Blush

# 39
  • София
Като човек, завършил преди 22 години, мога да кажа, че отношението ми към съучениците си остана същото. Тези, които ми бяха неприятни тогава, са ми неприятни и сега. Сбирките, завършили в чалгаджийски дупки, завършват и сега по същия начин. Хората се запазиха с относително същия манталитет, просто вече сме визуално остарели.
Дали да отидеш е твое решение, за което имаш време да помислиш. Вероятността в дългосрочен план да ти станат по-симпатични е минимална.

# 40
Авторке, мила не слушай съветите на никой това само ще те обърка повече.Повтарям ти: слушай само сърцето си и какво ти диктува то 🤗 това е твоя клас твоя бал твои разходи и твое виждане затова и решението трябва да е само твое
Успех миличко 😉каквото и да решиш нека идва от твоето сърце не от мненията ни.

# 41
  • София
Не се притеснявай, тя не само не слуша другите съвети, ами свари да се издръвчи, че не ѝ трябвали. Joy

# 42
Не се притеснявай, тя не само не слуша другите съвети, ами свари да се издръвчи, че не ѝ трябвали. Joy
Странно, защото тя ги поиска. ...

# 43
  • София
Поиска да потвърдим решението ѝ, всъщност.

# 44
Поиска да потвърдим решението ѝ, всъщност.
Да ясно

Общи условия

Активация на акаунт