Отговори
# 435
Здравейте , някое детенце явявало се на ТЕЛК във Варна ? Интересува ме документа който са ви изисквали от уролог само от детски такъв ли е ? До колкото знам детски уролог има само в София .

По принцип да...на мен ми бяха подчертали детски уролог/хирург...., т.е можеше и от детски хирург...най-добре питайте в ТЕЛК..

# 436
Ние го заведохме при Д-р Косев в Света Марина, абсолютно достатъчно е. Ходихме пролетта, ако мога с нещо да съм Ви полезна, пишете☺️

При нас изрично пишеше само детски уролог, но за всеки случай ходихме и при хирург, абсолютно излишно беше. Не ни поискаха документа и казаха, че Косев е достатъчен, но наистина попитайте, много зависи на кого ще попаднете, доста са заядливи, аз лично поне се напрегнах доста за кратката ни среща:)

Последна редакция: ср, 20 ное 2019, 15:54 от AnMary

# 437
Здравейте! Първо благодаря на всички за споделената информация, която е безценна. Чета от начало темите, но ми отнема време. Грижа се за 6-месечно бебе и за по-голямото ни детенце. А и често пъти съпреживявам заедно с останалите майчици историите и ми трябва глътка въздух (по принцип не съм много емоционална, но тук се пречупвам и лея сълзи, а нашето тепърва предстои). Имам много въпроси, на които все още не намирам точни отговори, до където съм стигнала. На свой ред обещавам да разкажа и нашата история, когато има какво да разказвам. Научавам много от тук, вкл. и че имаме право на ТЕЛК. Ето и въпросите: С пеноскротална хипоспадия и изкривяване на пениса – какви изследвания искаха за ТЕЛК и какви % дадоха? Къде оперирахте в чужбина и с колко операции? Пироговският лекар каза минимум 2 операции в БГ и Сърбия, в други държави с една. При първата – изправяне на пениса, при втората изграждане на канала. При кой уролог да отида, за да напише документа, както трябва за пред ТЕЛК-а? Препоръчайте ми и добър нефролог за София? Извинявайте за многото въпроси. Simple Smile
Здравейте, моето момченце е с пеноскротална хипоспадия и сега е на 1г. и 7 мес. На 16.10 му беше първата операция при д-р Джинович. За нефролог сме ходили в Детско здраве на Ами Буе. За ТЕЛК взехме документ от уролог, епикризата от раждането където е вписано и че детето е с хипоспадия и документ от личния лекар. Това, което ни дадоха като процент го дават на всяко дете независимо от хипоспадията, а именно 50%. "Комисията" ни беше от един лекар и поиска да погледне детето и по точно пениса му, но не го докосна, а ми каза да му сваля памперса и буквално един поглед и каза готови сме. Даде ми дата и място за получаването на решението. След като взели вече телка се чака 14 дни и се отива за заверката му. Ако сте от София пишете ми на лични мога да обясня по подробно.

Здравейте, знаете ли какво се случва ако са подадени документи за Телк, но преди комисията се направи операцията?

# 438
TDimova271 Специално при нас ще са необходими 2 операций. Ако вашия случай е по лек и детето се възстанови напълно с една операция и тя е направена преди да сте подали документите за ТЕЛК и сте минали на комисията може би ТЕЛК-а ще отпадне.

# 439
Аз съм в началото на пътя като теб. Мога за сега само за Телк да кажа. Личната лекарка изготви пусмо за подаване на документи за Телк. Имам амбулаторен лист от детски уролог, в който пише диагнозата, него ще нося пред лекарската комисия на ТЕЛК. Трябва ти документ от лекар, в който е вписана диагнозата. С писмото от личната лекарка отидох в РКМЕ и сега чакам писмо за комисия.

И аз съм подала документи в картотека та на 16.10 и ходих за справка, след която ме пратиха в 5 градска. Там ми казаха, че не са разглеждали документите все още и могат да се бавят до 3 месеца... Нашата операция при джинович ще е януари 2020 и не знам ако комисията се забави какво ще стане с Телка... Чакам и се надявам да имам скоро писмо и дата

# 440
  • София
Аз съм в началото на пътя като теб. Мога за сега само за Телк да кажа. Личната лекарка изготви пусмо за подаване на документи за Телк. Имам амбулаторен лист от детски уролог, в който пише диагнозата, него ще нося пред лекарската комисия на ТЕЛК. Трябва ти документ от лекар, в който е вписана диагнозата. С писмото от личната лекарка отидох в РКМЕ и сега чакам писмо за комисия.

И аз съм подала документи в картотека та на 16.10 и ходих за справка, след която ме пратиха в 5 градска. Там ми казаха, че не са разглеждали документите все още и могат да се бавят до 3 месеца... Нашата операция при джинович ще е януари 2020 и не знам ако комисията се забави какво ще стане с Телка... Чакам и се надявам да имам скоро писмо и дата
Аз получих писмо за ТЕЛК комисия, даже не знам как го получих, такава мешавица в адреса на плика не бях виждала. Датата беше за 11.12,но преди 3дни ми звънаха, че са ми пратили ново писмо и сменят датата за 29.11.
От Картотеката ми казаха, че ако не получа писмо до месец, при тях на място да проверявам дали имам дата за комисия.
След няколко дни и аз започвам с писмата към Джинович, вече ще е на 6 месеца.
Сега погледнах на 29.10 съм подавала в картотеката. Почвай да ги тормозиш, ти си подала преди това. Нищо чудно да не си получила писмото, я сбъркан адрес, я изгубено.

# 441
Аз две писма не получих така! Накрая 2-то го намерих в пощата, но въобще нямах бележка че ме чака писмо там...И за имената и адресите също беше мазало, писано името на детето...мойто и то...кой знае пощальона се е видял в чудо ако е идвал въобще...Най-добре ходете през няколко дни да проверявате! Отделно те дават писмо и датата е след седмица, поне при нас беше така...и почти нямаш време за реакция, ако не си получиш писмото на време...

# 442
Здравейте, скъпи родители! И моето дете се роди с пеносктротална хипоспадия и имаме 2 неуспешни операции в Токуда, предстои ни операция при др Джинович.
Та въпроса ми е, имате ли случайно кремче Андрактим хатрисало (срещу заплащане дори)? Благодаря ви предварително.

# 443
Здравейте,  искам да попитам дали някой си е правил генетични тестове във връзка с установена на детето хипоспадия с цел при евентуална последваща бременност да се констатира дали има риск детето отново да има вроден дефект или някакво друго заболяване? Изключвам биохимичния скрининг и феталната морфология.

# 444
  • Добрич
Може ли да се пусне анкета кой кога е разбрал за хипоспадията?
Ние разбрахме веднага след раждането.Следях се от 8г.с. Не съм пропускала консултация.Даже на 4Д аг-то беше сигурен,че всичко е ок...

# 445
  • София
Мисля, че това няма как да се разбере преди раждането. При него единствено имаше проблем с уголемени бъбреци, което говореше за проблем с пишкането. Сега след диагнозата мисля, че хипоспадията при него го е предизвиквала. Мисля, така защото нашия канал свършва при върха на главичката, рибешка уста се казва още, а препуциумът го скрива това. Аз забелвах от рано, това ми ежвторо момче и не вървеше изобщо. На 5 месеца изведнъж се оголи много и аз видях проблем. Започнах да ровя и разбрах, после доктор потвърди.

# 446
Здравейте , водим кореспонденция с доктор Джинович и стигнахме до запазване на дата и нямаме отговор от 2 седмици , препратихме емайла и нищо . Колко време ви отне да си запазите дата ?

# 447
  • Пловдив
Здравейте , водим кореспонденция с доктор Джинович и стигнахме до запазване на дата и нямаме отговор от 2 седмици , препратихме емайла и нищо . Колко време ви отне да си запазите дата ?
Потвърдих дататата, но докторът ми отговори след около 25 дни.

# 448
На нас въобще не ни потвърди, отидохме 1 ден по-рано и нямаше проблем.

# 449
Не знам дали може да се пусне анкета, но определено може да се разбере вътреутробно. Моето момче го диагностицираха с хипоспадия в 31 г.с.

Мисля, че това няма как да се разбере преди раждането. При него единствено имаше проблем с уголемени бъбреци, което говореше за проблем с пишкането. Сега след диагнозата мисля, че хипоспадията при него го е предизвиквала. Мисля, така защото нашия канал свършва при върха на главичката, рибешка уста се казва още, а препуциумът го скрива това. Аз забелвах от рано, това ми ежвторо момче и не вървеше изобщо. На 5 месеца изведнъж се оголи много и аз видях проблем. Започнах да ровя и разбрах, после доктор потвърди.
Може ли да се пусне анкета кой кога е разбрал за хипоспадията?
Ние разбрахме веднага след раждането.Следях се от 8г.с. Не съм пропускала консултация.Даже на 4Д аг-то беше сигурен,че всичко е ок...

Общи условия

Активация на акаунт