Отговори
# 600
  • Пловдив
Благодаря! Сина ми е с екстрофия, при нас са записли детски уролог (или епикриза) , детски нефролог (или епикриза) . При въпрос към ТЕЛК Варна ни казаха "ами не знам нека ви види уролог, то не се налага операция винаги ". Попитахме защото във Варна няма детски уролог. Това показва, че въобще не знаят какво е .. . Имаме дата за операция и ми се искаше минимално да ходим по доктори заради грипа.

Доколкото ми е известно, специалност "Детска урология" няма - при уролог или (детски) хирург се ходи с тези диагнози.

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 16:14 от sladurka3333

# 601
Благодаря! Сина ми е с екстрофия, при нас са записли детски уролог (или епикриза) , детски нефролог (или епикриза) . При въпрос към ТЕЛК Варна ни казаха "ами не знам нека ви види уролог, то не се налага операция винаги ". Попитахме защото във Варна няма детски уролог. Това показва, че въобще не знаят какво е .. . Имаме дата за операция и ми се искаше минимално да ходим по доктори заради грипа.
Така са ви казали, защото на телефоните отговарят технически секретари (или нещо подобно) - те не са лекарите от комисията и не разбират от диагнозите. Така написано аз разбирам, ако сте били в болница и имате епикриза от такъв специалист. Ако нямате такива епикризи, трябва да отидете на преглед от такъв специалист. Детски уролози има в София на няколко места (Пирогов например - на нашия преглед си пише детски уролог). За Варна дано се включи някой друг, който е запознат там.

# 602
Здравейте!Фнек ходих да подам документи в картотеката и остава да чакам писмото.В София адресът вече е сменен улица Димитър Греков 2 зад театър София.

# 603
  • Добрич
За Варна ходихме в Окръжна при д-р Георгиев.Но той само погледна детето и каза,че не сме за него а за Пирогов

# 604
За подаване на документите в РКМЕ/доколкото разбрах скоро ще е на нов адрес, погледнете в сайта им/ ви трябва само направление от ЛЛ, като обяснявате за какво ви е нужен документа и ще ви го изготвят. Аз ходих януари месец да си заверя полученото експертно решение, което ми дадоха след  премината комисия и 90% от хората дошли да подават документи или да презаверяват телк, бяха върнати, защото от 2020 имало нова бланка, но не знаеха защо ЛЛ не я е използвал и  дадените направления от ЛЛ са на старата. Разбрах, че  на пръв поглед дори нямат разлика., но има издадена заповед да се приема само новата бланка. проблемът е станал явно заради лоша комуникация и информираност на Личните лекари. Имайте го предвид и питайте личния си лекар за новата бланка. успех!

Здравейте!Имам въпрос:на сина ми му предстои операция от хипоспадия на 4 март и ще подавам документи за ТЕЛК,освен направление от ЛЛ какво друго ми трябва? Много ви благодаря предварително,от вас научих повече отколкото от лекарката на сина ми.

# 605
Не е трудно, защото вие вече сте се Информирала и знаете стъпките и винаги можете да попитате тук, какво следва. Не се отказвайте. И аз мислех, че е трудно, но вече е факт, имаме решение и очакваме да ни бъде изпратено обезщетение за 1 година назад 50% от сумата и след това за 1 година от датата на Телк за цялата сума. Парите не са малко и със сигурност ще помогнат за операцията. Успех!

Много ви благодаря за съдействието.Дано се оправя,защото всички и личната и семейството ме разубеждават.Но аз ще направя всичко възможно да им докажа,че не е толкова трудно, колкото си мислят.Стискайте палци и операцията да мине успешно.

# 606
За операцията ни искат ехограф  на коремните органи, бихте ли ми препоръчали лекар, при който да заведа бебето? От Дружба сме,но не е от такова значение да е от района.

# 607
Здравей. Операцията в Пирогов ли ще я правите? Там искат ехограф. Принципно всеки един уролог гледа и на ехограф и може да направи разпечатка на снимка. Всеки един ренгенолог също гледа и на ехограф. Аз водя Михаил в Детско здраве при Минова.

# 608
Да там,при доктор Минова ще отидем,записах час, операцията също тя ще ни я прави.Само,че в Овча купел ще ни прегледа този път.

# 609
# 610
Много благодаря

# 611
Здравейте, при нас също искаха детски уролог, от Варна сме. Аз нямах време физически да ходя до София, тъй като всичко се случи в последния момент преди тръгването ни за Сърбия. Заведохме детето при доктор Косев, 2019та беше в Терапия. Напълно достатъчно е неговото мнение като уролог. Всичко става много бързо, преглежда и бъбреците с видеозон, нашето дете много мърдаше и снимките бяха размазани, но въпреки всичко приеха документите. Само проверете дали още е в Терапия или се е изместил. Доколкото помня има изкарано и педиатрично направление.

# 612
Някой продължавал ли си е текла? Какви документи се подават за продължаване? Нашата лична каза че не трябва ее пак. За херния дали ще дадат процент?

# 613
Да Михаил е с ТЕЛК от 2 годишен. За продължение на ТЕЛК не се изисква отново протокол. Отиваш на място с лична карта, попълва се молба(заявление), носи се копие от старото решение, получаваш входящ номер. Това е.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 17:50 от marychery

# 614
Да Михаил е с ТЕЛК от 2 годишен. За продължение на ТЕЛК не се изисква отново протокол. Отиваш на място с лична карта, попълва се молба(заявление), носи се копие от старото решение, получаваш входящ номер. Тово е.
Благодаря ти! А, колко време преди изтичането на срока на стария да подам молбата?

Общи условия

Активация на акаунт