ТРОМБОФИЛИЯ -ТЕМА 7

• 64 582
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
Ниски нива - така пишат по генетичните, като пуснеш MTRR. Ако не ме домързи ще ги потърся и ще ги снимам.

# 466
Ще съм ти много благодарна ако успееш да го снимаш. Аз съм точно хетерозигот по MTRR.  И аз знам че приемът при бременност се допуска с изключително внимание и само в случаите когато нивата са застрашително ниски.  Ама различни организми, различни мутации, не може да се каже е едно е правилно за всички.
      Някое момиче знае ли през колко време трябва да се следят нивата  при бременност?

# 467
При Сигридов преди ги следих - при започване на опити, след това на всеки 2 месеца, след положителен тест и след това на всеки 4 седмици, но най-добре да реши АГ-то ти.

# 468
Благодаря ти много. Hug

# 469
Аз лично спрямо този доктор съм резервирана, че по новините даваха за катастрофата му,  и  казаха, че употребил забранени субстанции.

Последна редакция: вт, 29 яну 2019, 00:11 от Анонимен

# 470
Спокойно Герда, всички са алкохолици и/или наркомани, като съблекат престилката. И тяхната не е лесна. Simple Smile

Той не че е чудо невиждано Сигридов, но така се случи, че при него ме изпратиха.

# 471
То защото пък знаете другите в живота какви са....

# 472
  • Варна
Здравейте,  момичета!
Някоя от вас приемала ли е Натаспин?
Докато бях бременна бях на Фраксипарин 0,3 всеки ден,  но се наложи бременността да бъде прекъсната в 13 г. с. +2 д., поради тежки малформации на плода. Проблемът е,  че бях с кървене и бях спряла Фраксипарин-а,  казаха ми да не слагам след кюретажа -  нямало нужда.  6-7 дни след аборта ме заболя ръката под мишницата и при изпъване нагоре болката е пареща.  Прегледа ме съдов хирург,  нямало тромбози,  кръвотокът е нормален,  но за всеки случай ми изписа Натаспин,  понеже развих и алергична реакция към Фраксипарин,  а Клексан не мога да намеря.

Това са мутациите ми,  уж леки.
През бременността със синът ми не беше установена все още тромбофилията и изкарах 8 кошмарни месеца.  Бях на легло през цялото време със силни контракции,  20 седмици на системи по 12 часа всеки ден -  вените ми се възпаляваха,  но никой не обръщаше внимание,  мъчех се с компреси с риванол,  мажех с Лиотон и Хепароид... Вдигах на няколко пъти високи температури,  стигна се до там да тече гной от вените ми,  ръцете ми бяха червени и подути,  нооо никой не се сети да ме насочи към изследвания.  В 35 г. с. +1д. се отлепи плацентата и се наложи спешно секцио,  Слава Богу имам жив и здрав,  прекрасен син!  3 дни ме държаха на АП след операцията и си ме изписаха. Като се прибрах започнах да се задушавам,  имах болки в стомаха,  след консултация с Кардиолог ми беше назначен Клексан 2х 0,6  на ден за една седмица,  после намалиха дозата на 0,4  за 2-3  седмици още и това беше. 
Сега уж не се вижда проблем с вените,  но ми изписват терапия за всеки случай. Още не сме разбрали причината за болката в ръката.

# 473
Здравейте момичета. Влизам да се отчета за В12.
       Когато слагах инжекции всеки месец по 1000мгр го бях докарала до 614 при референтни 200-1000.
Последните 2 пъти ги слагах на около 1.5м  и резултата днеска, 50 дена след последната инжекция е 426 при референтни 200-1000. т.е. е паднал с 200 единици.
       Ами не ми се получава само с хранене и това е  Tired
Уффф, и Д-то пак е под 30.

# 474
  • Живее на Луната
Здравейте момичета, имам въпрос към вас относно преекламсията. Вчера говорих с моя лекар и той ми каза че това се получава или заради проблем при майката - някой от органите не функционира добре, или проблем с плацентата който възниква още при образуването й. При мен през първата бременност започна подуване още от 6 месец, което прогресивно се увеличаваше и в началото на 8-ми месец вдигнах кръвно. Проблем с кръвотока към бебето не са ми казвали да имам, а и тя се развиваше добре. Това ме навежда на мисълта че при мен най-вероятно причината са били бъбреците и задържането на вода, но никой лекар не ми обърна внимание на това тогава и не ме посъветва да се прегледам при специалист. Според вас с какъв специалист трябва да се консултирам - предполагам с нефролог или уролог, но кой? Има ли някой който да е бил с подобен проблем и да препоръча...

# 475
Сега бременна ли си?

# 476
Здравейте момичета.Предварително се извинявам,че постът ми ще бъде дълъг.До преди година и аз пишех тук-имам високорискова мутация-фактор пет Лайден,4G/5G .Две нормални бременности, година след последната -мисед.Тогава установих мутациите и при третата успешна бременност биех фраксипарин 0,4.При Сигридов съм ходила два пъти,той ме гледа с доплер (незнам така ли е правилно да се напише израза). Нормално протекла бременност,не съм правила анти-Ха изследването.В момента съм бременна в 6 г.с ,според видеозона-5+2 г.с.,от два дни имам леко кафеникаво зацапване и болки,не съм била фраксипарин.Гинеколог ми изписа 2 по 3 утрогестан,с което ме хвърли в тъч,защото знам,че сгъстява кръвта и каза че има сърдечна дейност.Днес не издържах и отидох при друг гинеколог-има жълто тяло,плоден сак,още няма ембрион,камо ли сърдечна дейност,имам отлепване.Остави ми утрогестана,през ден фраксипарин 0,3 и през ден синтривал,дори не го бях чувала.
И аз ще се побъркам, толкова безхаберно гинеколози.Мисля да бия фраксипарин всеки ден и дозата да е 0,4, защото съм 90 кг.Няма къде да отида в Русе на специалист и понеже е четвърта бременност,дори и родителите ми не ме взимат насериозно,а мъжът ми пътува.Знам че не сте лекари,но предната бременност благодарение на изчетено то тук вземах правилните решения.

# 477
Зависи от ехографите.
Аз също съм с високорискови мутации.
При прокървяване праф. Паскалева и АГ-то ми каза да спра инжекциите до два чисти дни.
Утрогестанът е локален и няма повод за притеснение.
Прокйрвяването в тези седмици, може да се дължи на нисък прогестерон. Колко и къде е отлепянето казаха ли ти?
И аз имах. Лягаш и лежиш 3 дни. Приемай някакъв лек лаксатив, да няма запек.
На мен ми изписаха и нош-па, за да е спокойна матката че от зацапването се образуват контракции.
Ако се пазиш до седмица ще си чисто нова.

# 478
Тази вечер за първи път сложих фраксипарин.Отлепянето не ми каза колко е и къде,пия и магнерод.Като ме заболи много аз на своя глава пия ношпа.За съжаление няма как да лежа,защото две от децата ми са малки- 3 и 1 година, баткото-12 г.го карам да ми помага,но....А по отношение на ехографите,този който не видя ембрион е с много добър видеозон.

# 479
Моми4ета , препоръ4айте ми лаборатория за изследване на В12 и D в Пловдив.

Общи условия

Активация на акаунт