ТРОМБОФИЛИЯ -ТЕМА 7

• 63 947
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря за отговора Simple Smile
Изпитвам безумен страх да спра поставянето на фраксипарин ,а не мога да пия аспирин ,тъй като кърмя.

# 91
Dannaiy според мен не трябва да спираш нмх  и е хубаво да направиш консултация дали тази доза ти е достатъчна. При мен след тромбозата след раждането - антикоагулантната терапия ми я следеше проф. Паскалева в НКБ и бях на синтром и 2 пъти по 0.4 фраксипарин ( терапевтична доза) . Само 0.4 нмх е профилактична доза , която не знам дали е достатъчна при вече образувал се тромб. В момента не ти е важно кърменето , а да се разгради тромбът. Бебето може да живее на АМ , но ако тромбът има шанс ( зависи къде е разположен ) да се откъсне и да отиде в бял дроб , сърце или мозък - без майка не е хубаво да бъде.  Тромбозата е изключително сериозно състояние и се фокусирай най-вече върху себе си , а не само върху бебето.

# 92
Dannaiy според мен не трябва да спираш нмх  и е хубаво да направиш консултация дали тази доза ти е достатъчна. При мен след тромбозата след раждането - антикоагулантната терапия ми я следеше проф. Паскалева в НКБ и бях на синтром и 2 пъти по 0.4 фраксипарин ( терапевтична доза) . Само 0.4 нмх е профилактична доза , която не знам дали е достатъчна при вече образувал се тромб. В момента не ти е важно кърменето , а да се разгради тромбът. Бебето може да живее на АМ , но ако тромбът има шанс ( зависи къде е разположен ) да се откъсне и да отиде в бял дроб , сърце или мозък - без майка не е хубаво да бъде.  Тромбозата е изключително сериозно състояние и се фокусирай най-вече върху себе си , а не само върху бебето.
Аз живея във Варна и в момента няма как да потърся лекар в София
Твоята тромбоза по повърхностна вена ли беше ? От снощи доста ме боли крака ,където е разширената вена и с тромб
А и от раждането насам имам болща в гърдите и задух. Ходих два пъти на кардиолог ,правиха ми два пъти и рентген
Седмица след секциото Д димера ми беше силно завишен 2700 ,а след още две седмици спадна на 1400. Мн лекари гледаха резултатите и не ми повишиха дозата на фраксипарина. Мн се страхувам да не се случи най -лошото

# 93
Според мен отивай в София при специалист . Понякога си мисля да се преселя в столицата заради нали4ие на 4итави доктори , 4е във Варна положението е пла4евно .

# 94
  • Варна
Аз живея във Варна и в момента няма как да потърся лекар в София
Твоята тромбоза по повърхностна вена ли беше ? От снощи доста ме боли крака ,където е разширената вена и с тромб
А и от раждането насам имам болща в гърдите и задух. Ходих два пъти на кардиолог ,правиха ми два пъти и рентген
Седмица след секциото Д димера ми беше силно завишен 2700 ,а след още две седмици спадна на 1400. Мн лекари гледаха резултатите и не ми повишиха дозата на фраксипарина. Мн се страхувам да не се случи най -лошото

Във Варна един от малкото АГ-та, наясно с терапия с нмх, е Е. Георгиева - може да си направиш консултация с нея. Иначе аз съм ходила в Св. Марина при Д. Константинова (доц. или проф. , ще те излъжа, генетик е) за изследване и последваща терапия за тромбофилия.

# 95
Здравейте!
Има ли някой, който приема Еликвис?
Съпругът ми е с наскоро установена тромбофилия. Беше на Ксарелто, но нямаше добро насищане с лекарството. Предписаха му да мине на Еликвис. От няколко дни го приема и се оплаква от болки в стомаха и корема. А не виждам да ги пише в листовката като нежелани реакции....

# 96
Назад в темата или в темата с Фраксипарина една бременна беше писала за това лекарство, но май беше в чужбина.

# 97
Здравейте! Моля за съвет от някой,който е наясно с тези неща. Наскоро преживях спонтанен аборт. Бяха ми препоръчани да си направя изследвания-основен пакет за тромбофилии,който трябва да включва:
 Фактор V leiden( R506Q)
Протромбини(20210
PAI(4G\5G)
MTHFR(677)

От Варна съм. Поразрових се в нета и видях,че лаборатории Кандиларов,предлагат пакет изследвания за тромбофилии.  Пакетът включва:
Фактор V (Leiden 1691 G>A)
Фактор V (Liverpool  1250 T>C )
Фактор V (Cambrige 1091 G>C)
Фактор V (Hong Kong 1090 A>G)
Фактор II /протромбин/ (20210 G>A)
PAI - инхибитор на плазминогенния активатор (4G/5G)
MTHFR (677 C>T)
MTHFR (1298 A>C)..

Всички съвпадат с изследванията,които трябва да направя,само с тези фактори  незнам как стоят нещата,защото са няколко,а faktor V leiden, не съвпада с моя.
Та ако някой е наясно дали има разлика или е едно и също ,моля за съвет.  Благодаря ви!

# 98
  • София
За мен най- добре в генетична лаборатория - Геника или МД София - НГЛ .  Те са специализирани генетични лаборатории, не вярвам на другите.

# 99
Здравейте ! Ще се радвам да получа мнения по моя казус . Бременна съм в 11 г.с на терапия фраксипарин 0,4 от 6г.с заради високи тромбоцити ,1 мисед и генетични тромбофилии:
-хетерозиготен генотип R506Q
-хетерозиготен генотип 4G/5G
-хетерозиготен генотип за677С>Т
От която терапия обаче, прокървих . Според Аг кървя от хепарина , тъй като няма отлепяне и бременността се развива нормално към този момент .След като спря кървенето намалих дозата на половина ,но отново прокървих .
Имам една здрава бременност през която бях на Клексан 0,4  и не съм имала проблеми ..
И сега съм в дилема заради противоречивите мнения на специалистите с които се консултирах ...
някой може ли да ми обясни Какво са
FXIII, FvW?

# 100
Не мисля, че е възможно да прокървиш от 0,4 хепарин. Дори от 0,45. От аспирин - със сигурност е възможно, но от хепарин трудна работа. По-вероятно да е с механичен произход, или инфекция. Често жените с конкретен проблем се фиксират върху него и не обръщат достатъчно внимание на другите възможни причини.

# 101
Благодаря за мнението , но кървенето започва до няколко часа след поставяне на нмх ...
няма отлепяне , няма хематом ...
не знам вече
Не мисля, че е възможно да прокървиш от 0,4 хепарин. Дори от 0,45. От аспирин - със сигурност е възможно, но от хепарин трудна работа. По-вероятно да е с механичен произход, или инфекция. Често жените с конкретен проблем се фиксират върху него и не обръщат достатъчно внимание на другите възможни причини.

# 102
Няма логика обаче, да е така. Какво ти е кървенето - ярко, тъмно? Защото ако си има кръв, нормално е да започне да се "изчиства" по-бързо след НМХ, но да почва тепърва да кърви, никога не съм чувала.

Понякога си кърви, от самото място, където се дооформя плацентата, без да има отлепяния и хематоми. Всъщност винаги си кърви там, но не винаги изтича. Ако не се е резорбирало, започва да изтича, когато нараства плода и няма място за тая киша в маточната кухина вече.

# 103
 Ярка кръв , не кафеникаво както при мисед , но всичко написано горе вече не е актуално , защото преди малко прокървих отново , а не съм слагала нмх от преди седмица (тогава беше предното кървене ) ...
Явно си е нещо геникологно ... тотално се обърках вече !

Няма логика обаче, да е така. Какво ти е кървенето - ярко, тъмно?
Защото ако си има кръв, нормално е да започне да се "изчиства" по-бързо след НМХ, но да почва тепърва да кърви, никога не съм чувала.

Понякога си кърви, от самото място, където се дооформя плацентата, без да има отлепяния и хематоми. Всъщност винаги си кърви там, но не винаги изтича. Ако не се е резорбирало, започва да изтича, когато нараства плода и няма място за тая киша в маточната кухина вече.

# 104
Ами, каквото такова, не го мисли особено, от какво е. Взимай мерки, доколкото зависи от тебе.
Върви на лекар, да ти провери шийката, дай урина за инфекции, да ти направи един доплер, повече витамин Ц, прогестерон. И най-вече - почивка.

11 седмица си е ранна бременност, причината може и да е в самия плод, това ще се види на първата и втората ФМ. Но не се притеснявай излишно толкова рано.

Общи условия

Активация на акаунт