Косопад - тема 13

• 109 466
  • 1 015
  •   1
Отговори
# 945
  • София
Когато ще дойде чудото някой да напише че му е намлял или приполовил този пусти косопад. И при мен е нещо подобно 80-90 на ден. +130при  къпане до пълно изсушаване на косата.

Аз ще се похваля, но това е до следващия път с период на косопад ..... при мен борбата е  на периоди.
Единствените неща, които съм вземала този път са витамините на Макси Хеър и едни ампули с коприва. При положение, че Макси съм го пила по 2 капсули, а не 4, както е в упътването. Косопадът ми е намалял до нормалното /разбирайте, че нямам нужда да броя космите при къпане, а почна ли да ги броя, значи са много и се свлича с шепи/ през деня сигурно ми падат до 30-40 косъма, а при къпане до около 150, аз съм доволна, защото никога не са ми падали по 5 косъма.

# 946
Аз имах такова петно от ляво до слепоочието с големина на монета от 2лв.
Обиколих няколко дерматолога, назначиха ми сума изследвания, ходих и на ендокринолог, всичко беше наред. Мазах през това време ( 6 месеца) с какво ли не. Излезе накрая хеликобактер пилори в стомаха, но не знаеха дали е от него.
В отчаянието си започнах да се мажа с ектракт от чесън, купих го от Биофетиш, само това не бях пробвала. И започна да расте коса.

# 947
А като сте имала хеликобактер, как е било желязото и феритина ви?Излекувахте ли хелокобактерията?Защото хеликобактер, не позволява правилното усвояване на желязо и от там човек с такава бактерия е с недостиг на желязо в организма.

# 948
Ами не помня, но след като нищо не са ми казали...
Пих 2 вида антибиотик по схема и се оправи. Година по късно пак го изследвах, по друг повод и нямаше нищо.

# 949
Ендокринолог- Соня Галева, много хвалена лекарка, но и много се чака при нея

# 950
   Момичета, здравейте! Включвам се с ъпдейт на ситуацията ми.
Положението е почти същото. За 4 години не ми е поникнала косата и съм приела, че съм твърдо андрогенна алопеция. В годината поне веднъж ми капе по-обилно, в продължение на два-три месеца. Тази година ме повтори два пъти...
 Преди две години приемах противозачатъчни, за да нормализирам DHEAS. В това време забелязах, че косопад нямах. След време по препоръка на друг гинеколог приемах и Сиофор, който прочетох, че го изписват за поликистоза и нормализиране на DHEAS, тестостерон. Повече изследвания не съм правила. Общо взето се чудя дали проблемът е от хормоните, защото и преди косопада може да са били извън нормата, а да не е имало никакви последствия. Чета периодично един английски форум, който е за различните видове алопеция: heralopecia. И там се лутат в различни диагнози и лекове.
 Нещото, което ми спира косопада сравнително бързо са ампулите на Loreal - Loreal Professionnel Aminexil. Доволна съм и от тези на Керастаз
 Посетих преди няколко месеца една фризьорка. Посъветва ме да започна тази есен черните ампули за мъже на Керастаз за сгъстяване на косата + шампоана. Доволна съм и виждам нови растежи, които ще нормализират положението. И от спрейчето за косопад на Керастаз също съм доволна. Ефекта не е голям, но е по-добре от нищо, защото след всеки косопад се нуждая от нови косички, за да не е плачевно положението. Според мен, веднъж отключена андрогенната алопеция, няма връщане на старата коса или подобие на нея поне. Затова гледам да използвам правилните продукти за мен, да пия витамини и да поддържам здравословна психика. Защото при мен причината беше именно стрес, стрес и пак стрес.

# 951
Болейн, благодаря ти, че се включи /емотикон гуш, защото не виждам такъв/
Извини ме, ако съм бръкнала в рана с поста си, тъй като аз качих по-горе твои стари мнения, но е полезно да разберем какво е развитието на ситуацията. Съжалявам да чуя, че не си намерила лек. Disappointed
Към днешна дата има ли някакво запълване на оределите места, от новите растежи?

# 952
  • София
Здравей, Болейн, искрено благодаря, че се включи! Дано не съм те притеснила, искайки да се вкючиш!

Моят ДХЕАС е 16 Sad
Но съм и с много висок инсулин.

Впрочем, ДХЕА, като хормон, отделян от надбъбречната жлеза, която отделя кортизол и адреналин, се влияе също много от стреса. Има изследвания, че при посттравматичен стрес жлезата започва да функционира прекомерно, отделяйки не само адреналин и кортизол, но и въпросния хормон. И се получава дисбаланс.

# 953
Инсулинът се повлиява благоприятно от NAC като натурална алтернатива на метформин, инозитол (мио инозитол) и естествено НВД, тренировки с тежести и умерено кардио. АЛА също е добър антиокзидант за намаляване на инсулина. Вижте в нета има публикувани изследвания за НАЦ и инозитол...почти също толкова ефективни като метформин.

# 954
  • София
Знам, благодаря Simple Smile
Взимам добавки.

# 955
 Момичета, не сте ме притеснили ни най -малко Innocent Ако знаех, щях да се включа по - рано. Без този проблем с косата, нямаше да прозрея много неща за себе си. Мисля че всеки здравословен проблем е знак за вътрешен конфликт в човека. Това ми помогна да разбера моите.
 Sharpy, oт ампулите, които съм използвала не виждам запълване на оределите места. Да, има нови коси, но съвсем не са достатъчни като количество, за да запълнят местата отгоре на темето. Но до сега не съм ползвала ампулите повече от три месеца в годината, което е грешка според мен. За да има ефект, трябва да е системно, но ми идва твърде скъпо това "удоволствие". Така че при едно стабилно използване, без дълго прекъсване, е напълно възможно да има задоволителен резултат.

# 956
  • София
А някаква промяна в начинана живот направи ли и съответно без да приемаш лекарства хормонът пак ли ти е завишен?

Възхищавам ти се, че гледаш по този начин на нещата.
Аз още нямам поставена диагноза, но ако е нещо, което не се лекува, ще се гръмна сигурно.

Някой намерил ли е в София къде взимат биопсия от скалпа и гледат косъма под микроскоп. Нямам намерение да повтарям грешките си за други проблеми и да губя време и сума пари за общи приказки и рандъм ампулки. Simple Smile

# 957
   The Cather in the Rye, не бих казала, че съм правила някакви промени в начина си на живот. Работя главно върху намаляването на стресовите ситуации и механизмите със справянето на такива, защото и аз доста четох по темaта за връзката на DHEAS и стреса.

Скалпа са ми го гледали под микроскоп в една клиника в Лозенец. Установиха, че реално имам нови растежи, но структурата на новите косички в областта на темето е много крехка и тънка, а това е показател за андрогенната алопеция.  Посъветваха ме да започна мезотерапия, но не се навих.
Ако твоята загуба на коса е равномерна, мисля че има надежда да имаш някакъв реактивен косопад, след който нещата се нормализират при изчистване на проблема  Hug

# 958
Здравейте девойки,

И аз ще споделя моя опит колкото и безполезен да се окаже евентуално Grinning

Младичка съм на 25 ама пада ли пада тая коса, че и тънка като е все едно без нищо ще остана. Опитвах различни неща да се справя и в даден момент усетих ефект. За съжаление, като се замислих, в този период в който имаше ефект правех следното:
1. Ампули на Revalid
2. Шампоан на Ducray
3. Витамини на Ducray
4. Маски с тривитаминол.
5. Използване на по-мека кърпа като си мия косата

Казвам "за съжаление" понеже не знам дали едно от тези неща ми е помогнало или комбинацията от всички тях. За Тривитаминола мога да кажа, че е доста добър workaround. Не спира косопада, но пък стимулира растежа на нова коса. Аз го позлвам 1 път в седмицата и след 1 месец като отидох на фризьор за първи път ми се направи коментар колко много бебешка коса имам.

В момента съм го поувладяла това "бедствие" и фокуса ми е просто да е здрава и подхранена.

Надявам се поне малкооо съм била полезна.

# 959
  • София
Болейн, и аз благодаря, че се включи!
Аз също започвам да се замислям за хормоните и имат ли те чак такова значение или са просто симптом, какъвто е и косопада, и дали проблема не е съвсем друг.Замислям се защото не мога да разбера следното..
Ако приемем, че проблема е в дхт, дхеас или пролактин защо след нормализиране на нивата проблема не се разрешава?!Някак неубедително ми звучи, че заради покачване на някакви хормонални нива в някакъв период от време процеса става необратим.Цялата информация из всички учебници, книги и мединцински публикации ми звучи като предположения и неубедителни теории....Чета и из разни чужди форуми, и там хората се лутат безуспешно, което още повече ме накланя към мисълта, че нито пострадалите, нито докторите знаят за какво иде реч...а междувременно индустрията бълва ли бълва и бизнеса процъфтява.
Със сигурност сериозния хроничен стрес изиграва главна роля и действително си заслужава най-голямата част от усилията да се насочи натам.

Общи условия

Активация на акаунт