Косопад - тема 13

• 109 460
  • 1 015
  •   1
Отговори
# 960
S.Magnifica много точно казано,из други теми и форуми срещам хора, които се оплакват от завишени хормони, причиняващи косопад, ама те не от косопад страдат, а от трудности при зачеване. По тънката и слаба коса може би е по податлива на влиянието им( било то в нормални граници) дебелия косъм е по силен и не се повлиява така лесно. Да не говорим за хормонални промени, които дори и след като се наместят пак не се оправя косата, ами то нормално да е така. Тя косата е свикнала цял живот в един ритъм после нещо се случва и тя се стрсирва и опадва. Затова ти си много права като казваш че трябва да намерим баланса на целия организъм- хормони, витамини, минерали, дори и спортИ да си дадем една спирачка на всичко, защото в един момент косопада може да ние и най малкия проблем.

# 961
  • София
Счита се, че при андрогенната алопеция не просто пада косъмът, а се уврежда трайно фоликулът му, затова при нормализиране на нивата не избуява коса. Дори да има растежи, те са от увреден фоликул и също падат. Така поне аз знам.
Това относно (не)обратимостта на хормоналния косопад, щото той в повечето случай се дължи на андрогените.
При ареата и ефлувиум не се уврежда самият фоликул. Всички по- близки случаи на ареата, за които знам, са търкали яко чесън и е помогнал почти в 100% от тях.

# 962
Момичета, вчера бях при моята фризьорка и тями каза, че при измиване съм имала напълно нормално падащо количество косми и че било от сезона, ако е в повече от преди. Каза и, че съм имала адски много бейби косички и че не ми е рядка косата отгоре. Според вас мнение на фризьор трябва ли да се взима насериозно или да си слушам моята интуиция? При вас фризьорите забелязват ли косопад?

# 963
  • София
От това, което си писала в темата, че имаш китеник на главата, бейби косички и вече ти падат, не 5, а 50 косъма, отдавна си мисля, че нямаш косопад, но не исках да давам непоискани съвети.
Сега питаш обаче, та Simple Smile

# 964
Болейн, и аз благодаря, че се включи!
Аз също започвам да се замислям за хормоните и имат ли те чак такова значение или са просто симптом, какъвто е и косопада, и дали проблема не е съвсем друг.Замислям се защото не мога да разбера следното..
Ако приемем, че проблема е в дхт, дхеас или пролактин защо след нормализиране на нивата проблема не се разрешава?!
Със сигурност сериозния хроничен стрес изиграва главна роля и действително си заслужава най-голямата част от усилията да се насочи натам.
Според мен донякъде сама си си отговорила на въпроса.
Стреса при различни хора "удря" на различно място. Някои отключват диабет, други развиват множествена склероза, трети отлючват андрогенна алопеция и т.н
И тъй като АА уврежда фоликулите, дори и да си върнеш хормоните в норма, или да се успокоиш от стреса, веднъж вече отключена, тя си действа. Както и при диабета. Веднъж вече отключен, си с него до живот.

# 965
  • София
Чета назад и се отчайвам, че никоя не каза "оправих се, момичета".
Стигнах до ампулите с Б6 на Sharpy, днес ще чета развръзката : )

# 966
Чета назад и се отчайвам, че никоя не каза "оправих се, момичета".
Стигнах до ампулите с Б6 на Sharpy, днес ще чета развръзката : )
На мен доста ми помогнаха. Драстично ми се намали косопада тогава. Тъпото е, че в момента никъде не мога да ги намеря, за да си купя пак.

# 967
Момичета,как се процедира с чесъна срещу косопад и действа ли за сгъстяване?При мен косопада е слаб,почти го овладях,но има нужда от сгъстяване,най - вече отпред над бретона.

# 968
  • София
Добре, да приемем, че андрогените унищожават космения фоликул и няма как да израстне нова коса.
Как тогава Миноксидил действа, па макар и само на 60% от жените..косопада спира, израства нова коса..
Ето и Болейн разказва, че от лореал и керастаз има някакви нови растежи.
А какво е положението при жените с репродуктивни проблеми, за които споменава Петя, измежду тях има множество с повишени андрогенни хормони, но се радват на хубави гъсти коси...
Сега чета за Пролактина и откривам, че са много малко жените, които реално се оплакват от косопад...
Разсъждавам си само, или се опитвам де Grinning Някъде ми се губи нишката...
За диабет тип 2 не смятам, че е доживотна “присъда”.

Пропуснах да напиша, че посетих центъра за кожно-венерически заболявания.Докторката за добър ден ми се скара, че съм почукала на вратата Grinning После ме изслуша с огромна досада, стана оскуба ме яко на няколко места и заключи, че корените ми са супер здрави...Коментара по изследванията и беше, че коспада е от завишения Пролактин.Попитах я дали той има нещо общо с андрогените и тя каза категорично Не, не било андрогенен косопад...Предписа ми тоник ревалид и миноксидил ако искам..нито погледна косъм под мироскоп, нито обели дума за проба от скалпа.

bananadana всички които са ми мили косата след началото на косопада ми казаха, че количеството на падналата коса е абсолютно нормално, но за мен не беше така, а и факта ,че се е разредила значително го доказва.Не казвам, че твоя случай такъв, но ние най-добре познаваме косите си.

# 969
Добре, да приемем, че андрогените унищожават космения фоликул и няма как да израстне нова коса.
Как тогава Миноксидил действа, па макар и само на 60% от жените..косопада спира, израства нова коса..
Действа на НЕзагиналите фоликули. Расте нова коса само от тези фоликули, от загиналите не расте. То затова никога не се възвръща предишната гъстота на косата. Затова препоръчват започването на Ригейна от по-рано, за да не се погубят нацяло фоликулите. Но тук идва въпроса, че като няма кой да ти постави точна диагноза и никой не ти казва, че е АА, така губиш време и накрая оставаш без коса.

Аз също съм посещавала кожния диспансер в Пловдив. "Прегледа" ми беше подобен на твоя. Това беше някъде 5-6 месеца след началото на косопада. Накрая заключи "О, ти нямаш никакъв проблем, като гледам коса си имаш" Тогава няма да забравя, ми текнаха сълзи от очите, наведох се, "тръснах" глава, без дори да се пипам с пръсти, плочките долу почерняха и аз си излязох.

Последна редакция: сб, 24 ное 2018, 17:04 от sharpy

# 970
  • София
Знам как действа миноксидила и, че трябва да се започне максимално бързо, те и заради това го изписват и при телогенен и реактивен, за всеки случай.Обаче пак някакви въпроси си ме мъчат.
Аз още не смея да го почна, няма да преживея психически първоначаното засилване на косопада, на мен и сега ми треперят краката докато се реша, иначе другите странични ефекти не ме плашат.
О, ама ти имаш много коса!ми е “любимото” възклицание...

# 971
И мене много ме е страх от миноксидила и точно това му действие. Нали АА при жени косата се разрежда с течение на времето(както при мъжете). Е на мен за 2 год ми се приполови косата и горе долу след толкова би трябвало да остана изобщо без коса, е то по зле от мъжки тип косопад излиза. Изобщо има ли такъв случай?!?
Аз пак питам, какво ви е мнението за инозитолът, има ли някой да го е ползвал било то и по др причини?
В крайна сметка не се знае откъде ще изскочи заека. Причината при всеки е разлина и косопада се е активирал при различни обстоятелства, така че и решението ще е индивидуално.
Не искам да вярвам че тука всичките с ме с АА , не изглежда нито нормално нито логично.

# 972
  • София
Инозитолът има антиандрогенно действие в дози 2-4г.
Предписва се за СПКЯ, за инсулинова резистентност и подобни.
И в конски дози за депресии и разстройства като ОКР.
Не би навредил, ако няма да помогне при всички случаи.

# 973
  • София
Аз съм пила инозитол, холин инозитол и NAC не съм забелязала някаква промяна.

# 974
Току що си поръчах този Еукапил, поредните 130 лева. За месеца, за отдел "коса" станаха 350лв.

Общи условия

Активация на акаунт