Да преправим старите мебели с любов - тема 34

• 99 951
  • 761
  •   1
Отговори
# 300
Сократес е, но ми е някак гъста ни оставя следи. Утре ще мина с фина шкурка и нов слой. С мечето е ок, но с четката не ми харесва. Дайте да ги видя този бял лак, ако го има някой. Утре ще мина през Бриколаж след работа.

# 301
С четка е така по принцип, затова с мече действай, ако гониш гладкост.
Ето с такова велурено става идеално.

# 302
Здравейте, интересуваме дали някой от вас е пребоядисвал печка на дърва, имам една пробвах с Щъркел, но не стана добре, та се чудя дали да пробвам със спрей и въобще какъв е вариантът, че да стане хубаво
Когато съм го правила, съм използвала от четките за нанасяне на боя за обувки. Добре става, но иска упоритост.
Скрит текст:

# 303
Здравейте, правим ремонт в апартамент, който дълги години беше необитаем и се сблъскваме със следния проблем. Коридорът е с ламперия, която е от някакви дървени плоскости, лакирани най-вероятно с нитроцелулозен лак. С виброшлайф свалихме това покритие и се каним да лакираме отгоре с водоразтворим лак на Леко. Наш познат изказа предположение, че не сме избрали подходящ лак и можело този "да се подуе" и да стане още по-зле от преди. Някой може ли да даде съвет в случая, още докато не сме почнали, да сменим лака, ако се налага.
Скрит текст:

Може ли да помоля за снимки преди и след?Благодаря!

# 304
Исках да споделя с Вас моето изобретение с тебеширена боя - която си правя съвсем сама - това е 100 годишната закачалка на баба ми - ето как изглежда сега!

# 305
Може ли още снимки? Благодаря Flowers Hibiscus

# 306
Може ли още снимки? Благодаря Flowers Hibiscus

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 14:17 от Не се сърди, човече

# 307
Исках да споделя с Вас моето изобретение с тебеширена боя - която си правя съвсем сама - това е 100 годишната закачалка на баба ми - ето как изглежда сега!
Страхотно се е получило! В първия момент помислих, че даваш примерна снимка и планираш така да правиш, направо професионално стои, браво! Simple Smile

# 308
Здравейте! Попаднам на темата, в момент, в който съм в чудене какво да правя с апартамент обзаведен в СОЦ време с много дървена ламперия, вградени гардероби. Кухнята - отново дървена - стои на летви. Нямам снимки на този етап. Всичко е запазено, но много тъмно. Стои вехто и подтискащо. Как да подходя - тъмно боядисаното дърво подлежи на циклене и боядисване в по-светли тонове така че да се запази "дървесната шарка". Нямам опит с боядисване и обновяване на мебели, но ще трябва да навляза бързо. Моля за коментари и идеи.

# 309
За да се вижда шарката - сваляне на старата боя и полагане на нов слой байц или боя (не до плътно покритие).
Може и само лак.

Ако не ти се занимава със сваляне на боя - съветите от последните страници - 1 слой Боро контакт или тебеширена боя и отгоре плътно боя. Пак ще стане супер. Примерно:
Скрит текст:

# 310
Скрит текст:
За да се вижда шарката - сваляне на старата боя и полагане на нов слой байц или боя (не до плътно покритие).
Може и само лак.

Ако не ти се занимава със сваляне на боя - съветите от последните страници - 1 слой Боро контакт или тебеширена боя и отгоре плътно боя. Пак ще стане супер. Примерно:
Скрит текст:

Благодаря!

# 311
Petra Petrova, поздравления и от мен, много добре се е получило.
Сподели моля и технологията по състаряването Simple Smile, отдолу по-тъмна боя и после протъркваш ръбовете или самата закачалка си е била тъмна преди? Отгоре запечати ли с нещо и какво? Имайки пред вид, че е закачалка и ще има триене с дрехи ежедневно, ще е хубаво и след време да споделиш дали е устойчиво покритието.

juniper, под "стои на летви" нещо такова ли имаш пред вид :

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 19:57 от 3ори

# 312
Здравейте, интересуваме дали някой от вас е пребоядисвал печка на дърва, имам една пробвах с Щъркел, но не стана добре, та се чудя дали да пробвам със спрей и въобще какъв е вариантът, че да стане хубаво

Продава се бронзова боя за печки и кюнци в железарски магазини.

# 313
Аз съм боядисвала камина в черно. Има спрейове за печки и става много лесно.

# 314
  • В градината...
Много хубава се е получила закачалката, браво. А защо не боядисате и пода ?

Общи условия

Активация на акаунт