Да преправим старите мебели с любов - тема 34

• 99 946
  • 761
  •   1
Отговори
# 285
Да, най-лесно ще е просто да сложиш другия отгоре, боядисваш долното и ще стане бижу Simple Smile

# 286
Благодаря, и аз така мислех че ще е най-добре, просто ми трябваше потвърждение, че съм на прав път. Как ме сърбят пръстите, ама ще трябва да почакам до пролетта, защото ни чака генерален ремонт и трябва да изгладя концепцията. Кухнята е изцяло за смяна, но в хола мебелите са почти нови и не ми се хвърлят и искам да им вдъхна нов живот. А двете помещения са обединени и ще трябва да поизравня стила.

п.п. Редактирам, да добавя едно огледало за стаята на щерката, което преди няколко години изрових от един антикварен магазин. За съжаление тогава изобщо не ми е хрумвало да снимам, но го изшкурих и беше боядисано в бледо розово, а цветята и листенцата в наситено розово и зелено.
Онзи ден го "преоблякох" в нови цветове, тъй като променихме стила на стаята, а и за да изпробвам тебеширената боя, тъй като смятам нея да ползвам за мебелите в хола. Червеното и синьото са темперни бои, но след запечатване с лак не мърдат, поне за сега Grinning
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 07 дек 2018, 11:40 от 3ори

# 287
Тебеширената боя ли предпочитате или акрилната? Аз не мога да се ориентирам още коя е по-добре да търся

# 288
Зависи за какво.
Тебеширената е незаменима като връзка м/у гладка повърхност и нов слой.
Иначе - зависи от това, което искам да постигна като краен резултат, т.е. как да изглежда, за някои неща предпочитам едното, за други - другото Simple Smile

# 289
Аз искам да попитам, коя основа е по- здрава. Тази с една ръка тебеширена боя, и отгоре акрилна, или ръка боро и отгоре акрилна?
Ще започвам мебелите в спалнята и не мога да реша кое е по- здраво.
Моля за помош

# 290
Не се сърди, човече, в гладка повърхност влиза ли лак, от старите секции,за една мързелива дама питам. Laughing

# 291
Аз искам да попитам, коя основа е по- здрава. Тази с една ръка тебеширена боя, и отгоре акрилна, или ръка боро и отгоре акрилна?
Ще започвам мебелите в спалнята и не мога да реша кое е по- здраво.
Моля за помош
Имам и двете, засега няма поражения, мисля, че което и да избереш, няма да сбъркаш.
Аз лично вече само с тебеширена работя, Борото ми е много лепкаво и неприятно. Ако избереш него, нанасяй с парцалче тънък слой, с четка или мече е прекалено много и се стича на струйки.

Не се сърди, човече, в гладка повърхност влиза ли лак, от старите секции,за една мързелива дама питам. Laughing
Не. Трябва едно от горните неща - Боро контакт или тебеширена Simple Smile
Ако е дървена - с надиране или направо сваляне на покритието или пак направо с тези двете.

# 292
Трета тема поред ви чета, преди да се престраша да пребоядисвам старите мебели. Днес пуснах мухата на мъжа и той веднага разглоби детската стая. Снабдил се е с боро контакт и Сократес. Та в тази връзка да питам- колко време чакате след грунда и между двете ръце боя? Финалният лак може ли да с
се пропусне? Нещо първата ръка не ми изглежда много добре, на черти стои и си мисля дали не избързахме с боята ...

# 293
След Бороконтакта трябва бързо да се действа. Аз лятото пребоядисвах, не изчаках повече от три часа. Иначе лепяло прах и други гадости. Първата ръка и при мен така беше. Втората стана гладко и хубаво. Мислех още една да намажа, но ми се стори излишно.

Аз боядисвах единствено едни крака и облегалки на кресло - беше с тъмен лъскав лак, не го шкурих дори. Перфектно е. Между двете ръце боя изчаках едно денонощие. Макар, че на пипане беше сухо.

# 294
  • София
Няма проблем да сложите дървен плот. Ето нещо подобно което направих с едно ИКЕА шкафче:

# 295
Здравейте отново,
Аз започнах лека полека спалнята с акрилна боя. Искам да попитам за лак, който не оцветява в жълто. Този Ли е на Сократес, или някой друг се ползва?

Много ще съм благодарна за помощ. Да не еъаипя всичко накрая с лак Disappointed Relieved

# 296
Здравейте, интересуваме дали някой от вас е пребоядисвал печка на дърва, имам една пробвах с Щъркел, но не стана добре, та се чудя дали да пробвам със спрей и въобще какъв е вариантът, че да стане хубаво

# 297
Здравейте отново,
Аз започнах лека полека спалнята с акрилна боя. Искам да попитам за лак, който не оцветява в жълто. Този Ли е на Сократес, или някой друг се ползва?

Много ще съм благодарна за помощ. Да не еъаипя всичко накрая с лак Disappointed Relieved
Според мен, ако боядисваш със сократес, след бороконтакт, лакът е излишен , но нека другите да кажат, защото аз съм само теоретично накълвана.

# 298
Боядисвам с една ръка тебеширена, отгоре Сократес. Искам да запечатам с нещо. А и се надявам с лак да стане по- гладко. Има малко следи от четка, още не съм минала всички ръце, надявам се да ги залича, но....
Утре мисля да разредя боята, дано стане по- гладко все пак.

# 299
Не мога да преценя точно кой е този, но гледай да се води бял.
Ползвала съм безцветен и жълтее, белият четох, че си стои бяло.

Имам шкафчета и гардероб само с акрилната и няма проблем, но с лак ще е още по-здраво.

Акрилната ти пак ли беше Сократес? Тя прави доста гладко покритие, не би трябвало да имаш проблем.

Общи условия

Активация на акаунт