С какво ви дразнят свекървите - тема 98

• 53 536
  • 974
  •   1
Отговори
# 405
Може би е имало някакви магнитни бури, обикновено не съм така. Joy

# 406
Сигурно е убила свекървата, закопала е трупа на тайно място, осигурила си е желязно алиби и сега е доволна, бяла и добра. Колко малко му трябва на човек.  Mr. Green

# 407
От както съм родила моята свекърва все иска да не праща някъде, а тя да гледа бебето. Ако кажа " трябва да се видя с приятелка ми...или искам нещо да се купи от някъде. ", тя веднага казва: когато кажеш ще гледам бебето. И това се разка постоянно При положение, че до сега когато ми се е налагало почти винаги на нея съм го оставява и се виждат по 2-3 пъти седмично, а в началото дори всеки ден. Супер дразнещо е. Поне веднъж седмично го чувам това "когато кажеш ще гледам бебето". Не разбирам какво и преча. Като дойде да го види винаги ги оставям на саме за малко. Аз ли нещо не съм в ред?

# 408
Ами не си.Жената казва, че може да разчиташ на нея, ти разбираш друго.И защо трябва да и споделяш къде и с кого ще се виждаш или излизаш.Тя пък може да си мисли, че и намекваш да гледа бебето...и си предлага услугите.

# 409
  • София
Да, не си в ред.
Де да имаше кой така ведро и щедро да ми предлага да ми гледа бебетата...

# 410
Не съм го споделила умишлено с нея, просто разговарях с мъжа ми и тя беше там. Не разбирам защо постоянно ми го повтаря, при положение, че моята майка работи, а тя е пенсионерка и няма на кого друг да го оставя. Е, мога на сестра ми, но не ми се иска да си представям тогава какво ще е ..., ако бабата разбере.

# 411
Слушай сега, постави ясни граници отсега.Детето е твое и на мъжа ти, може да решавате на кого да го оставяте само двамата.Какво ще стане , ако бабата разбере?Скандал?Ами да се сърди, ще И мине...Не се оставяйте да ви дирижира живота.Или и тя се изявява като Главната баба?

# 412
Тя сигурно има предвид, че я дразни непрекъснатото намекване, да гледа бебето, до степен да почне да се чувства излишна или все едно пречи на старата вещица. Усещането, че искат да я разкарат на някъде.

Това е грешка номер едно на старите. Непохватни са, не умеят да насърчат майката, да се грижи за бебето, а изземват функциите и я карат да се чувства неловко. Това го правят уж да помогнат, но толкова недодялано, че няма на къде.

Майка ми се държеше така, като откачена и вманиачена. Стигна до там да направи скандал, че мъжа ми ги храни и им сменя гащите, в почивния си ден, а не тя. Психопатска история.

# 413
Слушай сега, постави ясни граници отсега.Детето е твое и на мъжа ти, може да решавате на кого да го оставяте само двамата.Какво ще стане , ако бабата разбере?Скандал?Ами да се сърди, ще И мине...Не се оставяйте да ви дирижира живота.Или и тя се изявява като Главната баба?
Просто е много обсебваща и при положение , че в четвъртък гледа малкия, след като се прибрахме каза да я викаме по-често и днес пак ми казва без да съм споменала нищо, че пак иска да го гледа и това при положение, че се виждат 2-3 пъти седмично... Просто имам усещането, че иска да остане на саме с бебето, но не разбирам защо. А дали е Главна баба незнам, но за гледането през деня специално тя е човека.

# 414
  • при късмета
Няма какво да разбираш, както и защо. Втълпяваш си. Самата ти я натоварваш с гледането на бебето и предполагам, че иска някакъв по-точен график. Явно я викаш на момента и доста често, предполагам, че е заради това. Нали си наясно, че не може да се уговориш с приятелка за след 2 часа или за утре, да я извикаш и тя да доприпка на минутата? Вече се е хванала на хорото да ви помага, при това на повикване, а на теб единствено ти минава през ума, че не знаеш защо иска да остане насаме с бебето? Че причината вие сте я създали. Аз ако бях на нейно място, щях да ти кажа: разчитай на мен веднъж седмично, нататък вие се оправяйте. И си гледай бебето по-често и по-рядко натоварвай баби с него. Така, когато ти се наложи, винаги ще го гледат. Но все пак и те са хора, не живеят само за да ги викне снахата и си имат и други ангажименти

# 415
Няма какво да разбираш, както и защо. Втълпяваш си. Самата ти я натоварваш с гледането на бебето и предполагам, че иска някакъв по-точен график. Явно я викаш на момента и доста често, предполагам, че е заради това. Нали си наясно, че не може да се уговориш с приятелка за след 2 часа или за утре, да я извикаш и тя да доприпка на минутата? Вече се е хванала на хорото да ви помага, при това на повикване, а на теб единствено ти минава през ума, че не знаеш защо иска да остане насаме с бебето? Че причината вие сте я създали. Аз ако бях на нейно място, щях да ти кажа: разчитай на мен веднъж седмично, нататък вие се оправяйте. И си гледай бебето по-често и по-рядко натоварвай баби с него. Така, когато ти се наложи, винаги ще го гледат. Но все пак и те са хора, не живеят само за да ги викне снахата и си имат и други ангажименти
Нещата стоят по обратния начин. Аз си гледам детето, нито ми тежи, нито съм в депресия, нямам ангажименти никалви. Викам я само защото постоянно едва ли не ми натяква, че не го гледа и гледам поне веднъж в месеца да и се обадя. Както казах доста е обсебваща и за гледам да не я занимавам, защото ако я помоля да свърши нещо, от там нататък едва ли не и става задължение.

# 416
  • Северозапада
Taint, свекърва ми е същата. От както се е родила, при все че и не живеехме в един град първите 3 години, все повтаря "Дай да я гледам, а ти излез, почини и т.н." Може да е от загриженост, защото предполага, че съм уморена или искам да изляза сама, но беше много досадно. И сега е. Гледа я 2 месеца лятото, по собствено желание, миналата седмица беше малко болна, защо не сме и я били оставили, а знае, че като е болна предпочитам да я наблюдавам лично. Та много добре разбирам колко е досадно и дразнещо постоянно да ти казва "обади се, ще гледам детето", при положение, че вече го е казала и ти си се възползвала, т.е. имаш я в предвид.

# 417
Тя сигурно има предвид, че я дразни непрекъснатото намекване, да гледа бебето, до степен да почне да се чувства излишна или все едно пречи на старата вещица. Усещането, че искат да я разкарат на някъде.

Усещането е неприятно, да. Но нищо чудно свекървата да предлага помощ, а снахата да се дразни или заради все още тресящи я хормони, или заради натрупани предразсъдъци в главата.

# 418
  • при късмета
  Аз си гледам детето, нито ми тежи, нито съм в депресия, нямам ангажименти никалви. Викам я само защото постоянно едва ли не ми натяква, че не го гледа и гледам поне веднъж в месеца да и се обадя. Както казах доста е обсебваща и за гледам да не я занимавам, защото ако я помоля да свърши нещо, от там нататък едва ли не и става задължение.

При положение, че до сега когато ми се е налагало почти винаги на нея съм го оставява и се виждат по 2-3 пъти седмично, а в началото дори всеки ден. 
Двата цитата изобщо не кореспондират един с друг. Или едното е вярно или другото. Понеже започна с втория, затова и такива коментари получаваш. Всичко бях чувала като оплакване, но това, че някоя се чуди защо свекърва ѝ иска да остава насаме с бебето, не бях чувала. Че тя е насаме с него и ти като ѝ го оставиш. Или тогава защото решението е твое, е различно? А какво точно е различното, не става ясно, все са насаме като гледа детето

# 419
Аз си мечтая за такава баба. С кеф ще си ходя по кафета и напред - назад.
Радвай се на помощта, която имаш и си свиркай. Аз плащам на дете гледачка за всяка минута гледане на детето, екстра щеше да е да си имам свободна баба.

Общи условия

Активация на акаунт