С какво ви дразнят свекървите - тема 98

• 53 514
  • 974
  •   1
Отговори
# 435
Вие тук ме увредихте трайно.Скоро бях на фризьор ,опашка голяма имаше и понеже тук се познаваме всички си говорихме доста.Питаха ме за внуците и  глеаднето,казах,че не гледам внуци,първо са далеч,което е несъществено пред това, че не мога.Каква баба съм била,бабите умират за внуци.Гледат ги и при баба може всичко,при мен не може глезене, защото води до  бели,опасни наранявания.Например да се люлее на врати,които са близо да юка мисля ,растение с остри, твъди, бодриви листа.Може да остане без очи ако падне и така нататък.Толкова горещи бяха коментарите ама как може  една баба да не гледа внуци...че се почувствах зле.
Първо имаха ревност да си дават де;цата моите ,вече им се иска да има кой да ги вземе,но няма.За тяхно съжаление тази баба не става.И да иска, но май и  не иска.

# 436
  • при късмета
Майка ми е пенсионер от 2 месеца и веднага се наруши установения от години ред. Направих се на ударена за една ваканция, но започна у-ще и всичко си влезе в релси. Казах в началото, че така или иначе няма да се променят кой знае колко нещата, ама не ми вярва. Друго е, като е някакво изключение, а не да променяш установена практика. Затова кой както си го направи.

# 437
Не искам никакви баби да ми гледат децата. Не си струва нервите, дето ще потроша по изкукуригалия им мозък. Предпочитам да си платя - там всичко е ясно.

# 438
Десетгодишният ми опит с детегледачка сочи, че не е никак лесно да се намери човек, когото можеш да пуснеш в дома си и на когото да повериш детето си. Нашата беше чист късмет, по-голям от шестица от тотото.

# 439
Боряна, на такива коментари майка ми отговаря с - добре съм си възпитала и научила децата, сами се справят в живота.
Тя също не може да идва много да ми помага - надалеч са, работят още, а и ние сме си изградили начин да се справяме.
Сега от известно време ни е малко натоварено, защото правим основен ремонт и не всичко става толкова бързо, колкото сме го планували. Имам нужда от някой да готви и да ми помага с чистене и подреждане, но няма кой. Ще се справим и с това де.
Детегледачка и аз съм наемала. Една, ама и една на милион. Няма друга такава жена. Година и половина гледа малката, чудно беше. На кръщенето даже обясняваше на двете баби как да се оправят с внучка си Stuck Out Tongue Winking Eye

# 440
Десетгодишният ми опит с детегледачка сочи, че не е никак лесно да се намери човек, когото можеш да пуснеш в дома си и на когото да повериш детето си. Нашата беше чист късмет, по-голям от шестица от тотото.

Не мога да намеря детегледачка, която да идва в къщи - търсих. Като чуят близнаци и дават назад. Има лицензирани гледачки, които приемат по няколко деца в къщите си, или направо day care, което си е нещо, като ясла. Не е задължително да посещават редовно, има възможност и почасово, и някакъв ден в който съм заета, или пък всеки ден, когато се върна на работа. И някак си, по ми е добре да е професионалист, отколкото някаква баба, да ми лази по нервите с бабешките си простотии.

# 441
Salsisha, в UK не може да намериш бавачка? няма ли професионални, които да ходят по къщите? или това е пазар само на филипинки и българки...

# 442
  • София
Слушай сега, постави ясни граници отсега.Детето е твое и на мъжа ти, може да решавате на кого да го оставяте само двамата.Какво ще стане , ако бабата разбере?Скандал?Ами да се сърди, ще И мине...Не се оставяйте да ви дирижира живота.Или и тя се изявява като Главната баба?

Изтрещявате, генерално!
Жената изразява готовност всеки път, когато чуе че снахата иска да отиде някъде.
А, съвсем не е задължително да е винаги насреща, нищо че е пенсионерка.

Авторката, ти защо си приела че да ти гледа децата е даденост, та се дразниш когато ти го потвърждава?
Как няма кой да научи тази баба да изисква да я уведомите и помолите поне 3 дни предварително, пък да се окаже че е заета, да разбереш че си намерила та си се оляла!?

# 443
Salsisha, в UK не може да намериш бавачка? няма ли професионални, които да ходят по къщите? или това е пазар само на филипинки и българки...

Има, но не искат да гледат две, а пък и не са толкова много. А тия нелегалните българки, филипинки, рускини не бих взела, честно казано. Предлагаха ми две гледачки, което ми идва прекалено, няма да правя митинг в къщи. Голямата философия, да гледат някакви лапета, дето само си стоят в леглото, че чак и две да наемаме ..

# 444
  • София
Слушай сега, постави ясни граници отсега.Детето е твое и на мъжа ти, може да решавате на кого да го оставяте само двамата.Какво ще стане , ако бабата разбере?Скандал?Ами да се сърди, ще И мине...Не се оставяйте да ви дирижира живота.Или и тя се изявява като Главната баба?

Изтрещявате, генерално!
Жената изразява готовност всеки път, когато чуе че снахата иска да отиде някъде.

Авторката, ти защо си приела че да ти гледа децата е даденост, та се дразниш когато ти го потвърждава?
Как няма кой да научи тази баба да изисква да я уведомите и помолите поне 3 дни предварително, пък да се окаже че е заета, да разбереш че си намерила та си се оляла!?

Ревност е - Сирената го каза. Защото майка и не го гледа достатъчно, има и сестра, а свеки ще му "промие мозъка" Smile

Не ми обръщайте внимание - по принцип не защитавам свекървите! SmileSmile

# 445
Мойто момиче, което гледа Тайфуна, е чудо на чудесата! От сърце и душа 'и идва да се разправя с малки разбойници! За две седмици я приучи на неща, които аз не успях последните месеци. Heart
Само, че ще мога да я ползвам много кратко, защото и тя чака бебенце.

# 446
Мойто момиче, което гледа Тайфуна, е чудо на чудесата! От сърце и душа 'и идва да се разправя с малки разбойници! За две седмици я приучи на неща, които аз не успях последните месеци. Heart
Само, че ще мога да я ползвам много кратко, защото и тя чака бебенце.

Това е другия плюс - когато им е професия, хората се развиват, стараят се, да се грижат за детето адекватно на съвремието. Бабите ... старо куче, не може да научиш на нови номера.

# 447
Изтрещявате, генерално!

А, де! Аз се облещих направо. Отначало помислих, че някой просто си прави гаргара с темата и жалбите тук, но като се заредиха следващите постове, май-май...
И това доживях, да се плюе по свекърва, защото казвала (забележете - КАЗВАЛА!), че винаги при нужда е насреща.
Ох, ще се преметна и аз към партията на Уиш - никакви внучета, никаква помощ, НИЩО! Тъй и тъй все ще са недоволни, поне да знам защо.

# 448
Тия с болезнения ентусиазъм да гледат внучета са за освидетелстване. Вече 25 години деца гледам. Това е повече от половината ми живот. Като порасне и дребното и се отърва, ще бягам с 200 от бебенца, внученца и всякаква подобна напаст. Даже на Хамстера един морков няма да дам. Crossing Arms
Срам, не срам, ама ...и аз така.   Smiley
Изобщо не горя от желание да ставам баба.И хич, ама хич не ми се гледат отново бебета.
Да им се порадвам за час-ДА.Да гледам бебета/деца-твърдо НЕ.
Не искам бе.....

Скрит текст:
И понеже почти на всяка страница чета подобни
Скрит текст:

Не мога да намеря детегледачка, която да идва в къщи - търсих. Като чуят близнаци и дават назад. Има лицензирани гледачки, които приемат по няколко деца в къщите си, или направо day care, което си е нещо, като ясла. Не е задължително да посещават редовно, има възможност и почасово, и някакъв ден в който съм заета, или пък всеки ден, когато се върна на работа. И някак си, по ми е добре да е професионалист, отколкото
някаква баба, да ми лази по нервите с бабешките си простотии.
+ определения като "бабишкери/старици/вмирисани дъртофелници" и т.н., нагледно, че не всички жени, кандидатки за бъдещи баби, се вписват в горното.
Не  е етично да пускам чужди снимки, но около мен има още подобни "старици/бабишкери", че и с внуци, които обичат екскурзиите, купоните, събиранията на по питие, разходките по плажа, дрехите и прическите, и последното ,което искат, е да се занимават с вресливи бебета и да дават акъл на младите майки как се гледа бебе.  Laughing
Сори, ама това повторение на "старици/старици/старици...." става вече дразнещо.
[/spoiler]

Последна редакция: пн, 01 окт 2018, 12:39 от Анонимен

# 449
Какво трябва да говорят тези кълки със сандалки и кецове, за детегледаческия капацитет на бабите и нивото им на дразнител? Или пък, че обичали купоните и да си пийват?! Те това го смятат за модерно, нали? Да се насвяткаш на стари години и да си качиш сандалките да танцуват на някоя маса?

Другия път качи снимки по чорапогащник тип рибарска мрежа и мастичка в ръка, да е по-убедително.

Общи условия

Активация на акаунт