С какво ви дразнят свекървите - тема 98

• 53 511
  • 974
  •   1
Отговори
# 540
  • при късмета
Измислица трудно се поддържа в детайли, толкова много време. Изобщо не подлагам на съмнение, че гледа детето.
Е точно баба като КАГ, която държи на ежедневният контакт и живее само за внуците не искам и да имам, че и да бъда.

Много пъти сме го говорили това в темата, но всяко нещо трябва да си има граници и нито едните, нито другите да злоупотребяват с гостопримеството и желанията си.

Така е Контеска, но двете със снаха ѝ, в техния случай имат разбирателство по въпроса.
Аз също не бих оставила детето да се отглежда от баба си, но ако и двете страни нямат проблем, значи това е верния начин за тях.
Друга не харесвам в КАГ, винаги се опитва да убеди снахите колко по-добре е детето да е при баба си, вместо на градина примерно. Като учител и с претенции за интелигентен човек, трябва да разбере, че не във всички случаи е така и да приеме и другата гледна точка и доводи, като някой е решил въпроса другояче. Тя обаче не го прави и не отстъпва грам от тази позиция

# 541
  • София
И защо да отстъпва от нещо, в което е убедена?
Все едно, ти да отстъпиш от това, в което си убедена.

Или, щото е по- възрастна и баба станала вече, да свие уши пред непреходната правота на нечия снаха? newsm78

Тя държи на своето виждане, ти на твоето- да не ходиш на работа и да си водиш детето на училище до завършване, а трета- да го хвърли на ясла на годинка, за да " гради кариера".

# 542
  • при късмета
Това е въпрос по който не може да има генерален извод. Всеки различен случай е сам за себе си и има хора, които го решават. Затова не може да е толкова убедена, че правилното за тях решение, ще е същото за друг случай.
Не е нужно пред която и да е снаха да свива каквото и да е, но трябва да приеме и друг модел за правилен, така както приемат, че техния е правилен за тях. Просто е.

# 543
Едва ли е измислица, но то не е нужно да е измислица, за да не е вярно, просто пречупено през гледната точка на пишещия ... а когато пишещия повтаря едно и също до фанатизъм, ми се струва, че е мнооого склонен на пречупвания. Пък може и да е измислица от типа "така би ми се искало да бъде"...

# 544
  • при късмета
Е, чак пък фанатизъм не е. Вече е пенсионер и практически към момента живота ѝ се върти около внуците. Повтаря ежедневието си, а не го прави от фанатизъм. Едното тръгна на у-ще и това ще продължи най-вероятно докато тръгне и малкото

# 545
Е, чак пък фанатизъм не е. Вече е пенсионер и практически към момента живота ѝ се върти около внуците. Повтаря ежедневието си, а не го прави от фанатизъм. Едното тръгна на у-ще и това ще продължи най-вероятно докато тръгне и малкото

Дано да тръгва по-скоро, че аман от самохвалстване и една и съща лента. Тотален спам. Има други теми да си разгръща бабоуменията, тук е за оплакване. Освен, ако не се оплаква от себе си, непряко.

# 546
КАГ живее в идеалния вариант на близост-всеки в къщата си и достатъчно близо да помага.Има вероятно и разминаване на възгледи в тази близост,но и удобство.Свиква се.Малко биха отказали да имат такива възможности за помощ-носиш детето на баба и си го прибираш.Особено тези дето нямат час помощ си мечтаят такава  конфигурация.Особено за деца ученици,през вакан;циите  и други свободни дни е чудно -хем са в къщи,в двора си,хем под надзор.И не всички снахи и свекърви не се понасят.

# 547
КАГ живее в идеалния вариант на близост-всеки в къщата си и достатъчно близо да помага.Има вероятно и разминаване на възгледи в тази близост,но и удобство.Свиква се.Малко биха отказали да имат такива възможности за помощ-носиш детето на баба и си го прибираш.Особено тези дето нямат час помощ си мечтаят такава  конфигурация.Особено за деца ученици,през вакан;циите  и други свободни дни е чудно -хем са в къщи,в двора си,хем под надзор.И не всички снахи и свекърви не се понасят.

Това какво общо има с оплакванията от свекървата? Или просто сте решили да създадете синдикат от баби точно в тази тема?

# 548
Непоносимост към баби е твой патент,много си остра.Със сигурност с времето ще се промениш.А като питаш какво общо-трябва си друга гледна точка.Иначе се надъхвате една друга и плъзгате.Мненията ми не са много различни от тези на Гугъл,Уиш, Амур и други ,дето могат да са ми деца.И не започвам да пиша в тази тема днес ,минаха години.И ми е първата,заради която влязох ,преди това гледах един сериал и  толкова,бях забравила дори че имам рег.Приятни са ми повечето пишещи тук,заради тях е ,синдикат не правя. Сори за неудобството да виждаш баби.

# 549
Непоносимост към баби е твой патент,много си остра.Със сигурност с времето ще се промениш.А като питаш какво общо-трябва си друга гледна точка.Иначе се надъхвате една друга и плъзгате.Мненията ми не са много различни от тези на Гугъл,Уиш, Амур и други ,дето могат да са ми деца.И не започвам да пиша в тази тема днес ,минаха години.И ми е първата,заради която влязох ,преди това гледах един сериал и  толкова,бях забравила дори че имам рег.Приятни са ми повечето пишещи тук,заради тях е ,синдикат не правя. Сори за неудобството да виждаш баби.

Патент, лиценз, предсказания какво ще ставало с времето изобщо не е предмет на темата. И кога си започнала да пишеш, разни други спомени и мемоари също.

Кое не е ясно от заглавието и смисъла на темата точно? То написва човек един пост и 50 баби скачат с разни клетви и гадания, какво щяло да се случи или не, като остарее пишещия. Що за наглост и опити да нареждате на хората, какво да пишат и какво да мислят. Няма достатъчно пейки пред блоковете ли, що ли?

# 550
Значи искам да пиша тук и го правя.Явно не заслужаваш човешко отношение.Както и не проявяваш.Жалко, че извън тази тема те чета  с удоволствие.

# 551
Значи искам да пиша тук и го правя.Явно не заслужаваш човешко отношение.Както и не проявяваш.Жалко, че извън тази тема те чета  с удоволствие.

Кой каквото заслужава, ще си го получи. Нека дотогава, в темата за свекървите, да коментираме свекървите. Ако синдиката позволява ... /поклон/.

# 552
Уиш, сигурно ли е, че Майката на хамстера няма нищо общо с изчезването на Гугълчето? Rolling Eyes
И "хамстера" с главна буква ли се пише?

# 553
Това е перфектен план - първо си подбираш свекървата във форум, издирваш сина и, "връзваш" го с чинчилата, че е по-бързо от бебе, излъгваш го, че е хамстер, за да не заподозре свекървата.

# 554
Ехо, да се включа и аз. 3 страници назад се дискутираше за веги-снахите. И понеже имаме една такава - майка ми ще, не ще - готви за нея отделно от на останалите. Доста й тежи на моменти. Девицата не се оплаква, дори е благодарна. На плменничето позволява да яде мръФколаци, обаче тя такива не готви.

Та сега и да си мислите че няма да се съобразите с вегито, ако все пак решите да не скарвате сина си със снахата -и вие ще се подготвите като идват на посещение. Хихи, кво да се прави

Общи условия

Активация на акаунт