СЕДМОКЛАСНИК ставам и успех си пожелавам

• 56 251
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Да, но на нас ни казаха, че за 25 задача остава само тезата. Всичко друго е отпаднало за нашия набор. В модела на МОН, към който rihan е дала линк, също е така. Не знам, вече в нищо не съм сигурна....

По математика също не разбрах окончателно ли е това с отпадането на двата модула, т. е. всичките 25 задачи ще се решават наведнъж за 150 минути.

# 466
По математика нашата учителка ни каза, че са отпаднали двата модула, т.е времето е общо за всички задачи.

# 467
Здравейте. Благодаря за идеята за "Хъшове" в Народния театър, която през лятото намерих споделена тук и която успешно осъществихме миналата сряда. Резултатът е силно положителен Simple Smile На всички много ни хареса, включително и на седмокласничката. Единствено бих искала и аз да обърна внимание, че постановката е продължителна (до около 22:20 ч.) и ако детето учи сутрин, е по-добре да се потърси петъчно-съботен вариант, макар че повечето седмокласници са ангажирани и през уикенда с школи и уроци.
Във всички случаи според мен "жертвата" си струва.

# 468
Следващата постановка Хъшове ще е на 16ноември-петък от 7ч.в Народния погледнах в програмата.
Ще гледам да се включим.

# 469

Препоръчвам ви ги с две ръце!!
До тук само това съм купила за самоподготовка за матурата по български,но мисля ,че определено си струва и ще ви е от полза!
Ще помоля пак за паролата ако е удобно!

# 470
  • No Line On The Horizon
И аз купих вчера справочните таблици по Литература и ги препоръчвам. Много добре е систематизирано всичко.

# 471
viiikiii, тъкмо моята девойка ме атакува със същите снимки с указание да ги закупя СПЕШНО Simple Smile)
Изглежда ми добре систематизирано, но каквото и да осигурим, важно е как и какво се систематизира в главите им.

# 472
Пуснах запитване в осмокласната тема за други полезни материали,защото не ми се ще да залагам на количество а на качество.Нищо ,че сме по нова програма поне да ме ориентират за издателства.
Момичета ако нещо на вас ви е харесало,моля ви качвайте.
Ние няма да сме на школа така,че всичко
,което е добро за самоподготовка ще ми бъде от полза.

# 473
viiikiii, има правила за паролата на пощата: да си писал редовно в две теми.

Аз пиша вече в трета тема и въпреки, че отговарям на условията и съм молила няколко пъти, никой не ми изпраща паролата...
Трябва ли към конкретен потребител да се обърна в в лично съобщение?

# 474
  • Варна
По математика нашата учителка ни каза, че са отпаднали двата модула, т.е времето е общо за всички задачи.

И нашата е казала така на децата. Някой срещал ли е нещо подобно черно  в официален документ? И ако да - колко ще е общото време?

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 15:58 от julisa

# 475
      Аз съм една от тези, които изпраща парола за пощата.
Имам молба- моля, прегледайте първа страница дали отговаряте на условията, след което ми пишете на лични или на другите потребителки, които пращат пощата. Не може да се очаква, че всеки следи всички постове и влиза регулярно, затова най-сигурно е молбата да се изпраща в лично съобщение.

# 476
  • Варна
Снощи беше и нашата родителска среща. И по Мат., и по БЕЛ госпожите казаха, че НВО ще бъде общо - по 150 минути. За 25 задача - ни обясни, че ще е писане на теза, и през учебната година ще учат ключови изрази по темата. За преразказа - трансформиращ, с една от двете дидактически задачи.
По математика - осведоми ни за увеличения брой на задачите, и ни обясни, че в часовете по ИУЧ ще решават задачи, които са по втория досегашен модул. Ще се набляга на разписването на геометричните задачи, което всъщност затруднявало доста от седмокласниците.

viiikiii по математика при нас са със сборника на ВЕДИ и един на Просвета - 1820 задачи(същия но за съответните години ползваха и в 5 и 6 клас). Добър е и сборника на Коала прес - също има ново издание тази година.

# 477
  • София
Нашата госпожа по БЕЛ "избухна" с 8 тези за уикенда и едно есе Grinning Чудя се да се смея или да плача. Ученичката ги пише мноого бавно. Колко минути според вас могат да отделят на изпита за тезата? От една страна си мисля, че количеството, не гарантира качествено представяне и се ядосвам. Защото ключовите думи са налице, но изреченията ѝ са толкова тромави. От друга, като я гледам колко е бавна, може би като има да пише много ще успее да се автоматизира и да съкрати времето. Като цяло ме е яд, че миналата година си клатиха краката, а сега юруш.

# 478
  • София
Има ли деца, които не са силни по математика? След 1 месец подготовка за входящо ниво, дъщеря ми е с 3 по математика....Панира се, плаче, много е подтисната....Cry

# 479
  • София
Rima,
Дано бързо се успокои детето - всяка оценка е поправима. Естествено, че не всички са перфектни по математика, така че няма нужда още от входното да се притеснява.
Моят синковец ако мисли какво пише се справя перфектно, но толкова го мързи, че съм го засилила на школа и по математика. На входното очакваше между 3 и 4, но изненадващо донесе 5, че чак сам се чуди Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт