СЕДМОКЛАСНИК ставам и успех си пожелавам

• 56 286
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Не знам дали влияят и не го смятам за редно. Децата в тази възраст растат с различни темпове, някои понапълняват в пубертета, имат различна физическа активност. Би трябвало да се оценява старанието,а не възможностите.

# 496
  • у нас
Със сигурност нормативите влияят на оценките. Ако не можеш да направиш изискванията, отлична оценка няма / от 5-ти клас нагоре/. И най-тъпото е, че по всички предмети учениците /които визирам/ имат 6, а пи ФВС - 5.  И да не си помислите, че те са с наднормено тегло. Напротив високи, стройни и дългокраки. Обаче непосилният от няколко години норматив, просто ги спъва, а някои намразват физическото.

# 497
Щом са високи, стройни и дългокраки, няма пичина да не покрият норматива. Щерката е трета по височина, отзад напред и ги покрива. Освен бягане и скачане, има и волей и баскет, гимнастики и други. Няма как да са спънати коне на всичко.

# 498
  • София
Това с ФВС ми е болна тема. Цял срок играят народна топка, волейбол или нещо подобно, после изведнъж - коремни преси. Няма тренировки, няма подготовка. Миналата година след последните, целият клас ходи една седмица с мускулна треска в корема. Включително и редовно спортуващите. Пълно безумие!

# 499
  • София
Е то мускулна треска в коремане смятам, че не е голяма драма-единствено говори, че нямат тренинг, но то не е за сефте, имайки предвид цялостното ниво на обучение по всички предмети. Очевидно и фвс не прави изключение/очаква се тренинга да се случва извън училище/.

# 500
  • Sofia
Със сигурност нормативите влияят на оценките. Ако не можеш да направиш изискванията, отлична оценка няма / от 5-ти клас нагоре/. И най-тъпото е, че по всички предмети учениците /които визирам/ имат 6, а пи ФВС - 5.  И да не си помислите, че те са с наднормено тегло. Напротив високи, стройни и дългокраки. Обаче непосилният от няколко години норматив, просто ги спъва, а някои намразват физическото.

В тази група сме. Госпожата е бивша баскетболистка и почти само това играят и покриват нормативи. Два пъти чупи ръка по физическо. Лятото ГО освидетелстваха със сколиоза и лекарят каза да избягва всякакви скачащи занимания. Разбрахме се с баскетболистката да се съобразява с това. Аз също мразех физическото. Физически активна станах след 20тата си година, когато вече сама избирах какво да правя.

# 501
  • у нас
Щом са високи, стройни и дългокраки, няма пичина да не покрият норматива. Щерката е трета по височина, отзад напред и ги покрива. Освен бягане и скачане, има и волей и баскет, гимнастики и други. Няма как да са спънати коне на всичко.
Ами, при нас не е така. Волейбол и баскетбол не играят. Държи се само на лекоатлетическите дисциплини - бягане, скачане и тн. Учителят е треньор по ЛА.  Само ще вметна, че в пети клас лицевите опори, които трябваха да правят момчетата /на 11г./ бяха близо два пъти повече от лицевите, които се изискват, за да кандидатстваш в полицията.
И да, после тези ученици, когато отидат в други училища, не могат да дори баскетболна крачка да направят.

П.С. За момичета бягането е 300 м., а за момчетата 600 м., освен 50-то м.

# 502
  • През девет земи в десета
За нормативите по ФВС, в нашето училище не са толкова важни. Важно е децата да са с екип, да влизат в часовете, да играят. Когато времето позволява са навън, момчетата обикновено играят футбол, момичетата волейбол или народна топка. Учат теоретично как се играе този спорт, който е заложен в програмата за съответния клас.
Оценките са според старанието на ученика, а не за спортни постижения.

# 503
  • София
При нас пи физическо е волна програма и всички имат само 6. Приятно и без тормоз.

# 504
  • Бургас
И при нас ФВС е само народна топка.Като стане време за покриване на норматив бум всичко за 2-3 часа.Вчера е скочила 1,75 и е много доволна от себе си.Следващите два скока са по 1,40.Simple SmileНормална си е на килограми и височина.Още в 5 ти клас я накарах да попита учителката как се скача.Ами засилваш се и скачаш.Това е отговора.Е,не става.Има си техника,но е тайна.Rolling Eyes

# 505
И при нас ФВС е само народна топка.Като стане време за покриване на норматив бум всичко за 2-3 часа.Вчера е скочила 1,75 и е много доволна от себе си.Следващите два скока са по 1,40.Simple SmileНормална си е на килограми и височина.Още в 5 ти клас я накарах да попита учителката как се скача.Ами засилваш се и скачаш.Това е отговора.Е,не става.Има си техника,но е тайна.Rolling Eyes
[/quote
Не е тайна,но ако учителя се впусне в техниката, детайлно ще е необходимо доста време и усилия за да покажат по-добри резултати .Децата много бързо се отегчават.Акцента е само на по-важните елементи-засилване,летежна фаза а приземяване.

# 506
  • у дома с любимите си хора
Моите деца нямат проблеми с нормативите по ФВС и въобще с часовете по ФВС.Синът ми още в 6-ти клас покриваше нормативи и по бягане, и по скачане за 10 клас,дори искаше да гони рекорда по бягане на училището.Още в четвърти клас скачаше по 211 см от място без да е тренирал лека атлетика.Дъщеря ми миналата седмица е покрила норматива за скачане с много аванс-175см е скочила,а е само 5-ти клас.
Иначе в час играят народна топка,футбол,баскет и волейбол.Но има деца от класа им,които не можеш да накараш въобще да се включат в каквито и да е игри.

margo,моите деца твърдят,че скачането е от място,а не със засилка.

Последна редакция: вт, 09 окт 2018, 17:15 от Вилиан

# 507
  • София
В нашия клас пък са големи ентусиасти по физическо и миналата година най - много им се харесваше да играят хандбал, но иначе ходеха даже и на състезания по волейбол и шах. Оценките са отлични и са за участие и редовно носене на екип.

# 508
Синът ми не покрива само норматива за хвърляне на медицинска топкя Crazy Всичко друго е на 6, но заради този норматив общата му оценка е 5, което е супер, защото мног други са с 3-ки, но имам чуството, че учителката е супер маниачка...Лошото е, че не му харесва как се провеждат и часовете по волейбол и баскетбол, та се прави на маймуна и дразни учителката...едва в последно време разбра, че само той губи + че ме тормози Confused

# 509
  • София
Честно казано, пет пари не давам за разните нормативи. Детето ми е здраво, няма проблеми с килограмите, движи се достатъчно, оценката по ФВС не му е балообразуваща.

Общи условия

Активация на акаунт