Тренировки в домашни условия - 95

• 42 886
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
  • Somewhere in Spacetime
Тази сутрин и аз направих първата тренировка със Синди. Добре се чувствам, явно е вярна приказката, че тялото помни. Мислех, че ще съм тотално начинаеща, но не е. Малко коремните упражнения ми се опънаха, но ще свиканат мускулите отново. Иска се време.

# 61
Добро утро на всички
- мъж- изпратен на работа
- манджа - пекат се пилешки гърди на тиган
- тренировка - сколасах Liift4 рамене, седмица 3, признавам си плуването го почнах с 1.5 кг, и втора и трета серия - 0.5 кг.
Днес съм на работа от 10 до 8 часа, с обедна почивка между 3и 4 и тогава ще сколасам да се нахраня. Перфектен повод за един 18 часа фаст. Даже май и 19 ще се съберат.

Аз съм съгласна и с Аманда и с Агента. Добре дошли на всички.
Това ще е дълго и го скривам - за когото му се чете.
Скрит текст:
Като човек изпробвал почти всяка известна диета, с изключение на ВМ НВХ ще кажа само едно - всяка една действа. Всяко ограничение действа. От физиологична и биохимична гледна точка, да свалиш килограми е ужасяващо лесно. Моята позиция е малко по-различна. Да, на физическо равнище всичко, което съблюдава основния закон - приемаш по-малко, от колкото изразходваш води до намаляване на теглото. Но аз мисля, че са много малко хората, чиято основна цел е просто и само това. Намесват се много други фактори - желание да сме здрави; издръжливи; силни; да отговаряме на някакви свои критерии за красота и самочувствие; да преборим хранително разстройство; да изградим култура на хранене; да се научим да тренираме правилно; да превърнем спорта в част от живота си и т.н. Т.е. тук вече основния закон губи смисъла си, ако не е практикуван по начина, който ни кара да се чувстваме добре и в хармония със себе си. Пък и много зависи дали гледаме в дългосрочен или краткосрочен план, дали сме готови на много жертви за 1-2 месеца или искаме нещо друго.

С две думи, бих казала, че основната част от всичко  е вдъхновението и щастието, които би трябвало да съпътстват един процес на промяна. Поне при мен. И аз съм избрала, основният закон за приемане и горене, да действа на седмична база, не на дневна. Осъзнах, че това е начин, в който съм щастлива. Избирам си два дни в седмицата, в които няма хъм мън, няма искам не искам - трябва и точка. Фаствам и ям чисти храни, основно пилешко месо, яйца и риба. Няма място за кеф, за лиготии и мрънкане.
В другите дни, внимавам с храната, основно с въглехидратите и мазнините. Но ям с удоволствие, с наслада, с приятели или сама, няма значение. Храня се, а не се тъпча. Вчера излязохме с приятели, пих бира (но малка), ядох пържени картофи (но обща порция с цялата маса - така хем имаш онова, което искаш, хем е в малки количества) вечерта завърших с шоколад. Не съм тренирала.
Днес основната ми храна са пилешки гърди на грил тиган, без мазнини. Разпределени на две порции за обяд и вечеря. Първо хранене след 18-19 ч., от последното. Тренировка - колкото и да ми се спеше и да ме мързеше - изпълнена. И не го приемам нито като жертва, нито като наказание, че вчера съм се кефила на живота. Приемам го, като стъпка към целта. Ако искам да я стигна - правя я. Ако не искам - не я правя. Просто е. И всъщност най-важното е, че вярвам в това, което правя. Разбира се, не ям всяка седмица и всеки ден шоколад с пържени картофи. Идеята е, че социалният ефект и психологичния, за мен са супер важни. Изумих се, колко широка ми стана една рокля за два дни. В първият ден излязох с приятелка и ядох цаца и пърцени картофи. Беше около 17 ч., бях намислила да правя фаст и последното ми хранене да е в 19.30, но часът мина докато се прибера. Осъзнах, че съм супер емоционално и хранително задоволена (през ценя бях яла много малко, основно супа, обаче настроението и кефът от тая цаца и бира и среща с хубав човек, ми донесоха такъв заряд, че изобщо нямах нужда да се храня у дома) и бам, на следващия ден - роклята широка.

Не зная колко килограма съм, но ми е достатъчно, че дънките ми стават широки, че тениската, която описваше паласки вече не ги описва, че в краката си виждам мускули и ми е много приятно да нося къси дрехи, че бузите ми намаляват и най-вече, че съм в хармония със себе си и тялото си. Приятно ми е, че минавам 12 км с бърз ход или бягане, че надграждам с тежестите, че се чувствам уверена, силна и добре със самата себе си.

Не, че давам акъл да се ядат цаца, бира, шоколад и пържени картофи и да си викаме "ей сега ще отслабна". Няма да стане. Просто казвам, че всеки трябва да намери начина да се самоограничава и да постига физическо отслабване, така, че това да задоволява емоционалните му нужди. 

За бягането - аз съм много доволна от ефекта, върху някои зони, които си стояха пухкави и с подкожни мазнини на торбички - само то ми помага да ги разсея - горната част на бедрата и коремът под пъпа.

Последна редакция: пт, 14 сеп 2018, 09:09 от Анонимен

# 62
Аз спрях въглехидратите и ограничих количествата, защото явно след кърменето бях почнала да ям повечко, и само за някакви си 4-5 дни коремът ми се прибра и свалих 1.300кг. Много ми е хубаво!

Мисля да разгледам тренировките на Руми, макар че тя самата ми е неприятна, тренировките ѝ са добри. Вчера нямах сили да правя кардио и правих упражнения с гирички 15мин за ръце и гръб. Не е кой знае какво, но е повече от нищо Simple Smile

# 63
Хайде и аз в групата с преуморените от работа ... Вчера особено бях супер раздразнена от хора, с които трябваше да работя. Мрън!

За днес - Лиифт4 § Йогата на Ейдриън. Утре след мача на дребния, забягвам някъде из горите.

За тичането и коленете - по-скоро болката е от неправилна форма, но може да е от много други фактори. Аз препоръчвам йога когато се тича. За маратонки - всеки е индивидуален и в идеалния случай трябва да отиде в специализиран магазин да пробва. Иначе класации за маратонки в нета има бол. Ето една от преди няколко дни - https://www.runnersworld.com/gear/a20865742/most-comfortable-running-shoes/. Аз лично имам два от моделите и мога да кажа, че са супер различни и единия още не мога да реша дали ще го бъде или не.  При силни болки е разумно да се спре и да се открие причината. 

# 64
И аз съм в групата с преуморените от работа, а дори не съм започнала лекции...Докато мога - ще тренирам.Точка.

За днес - Лифт 4, седмица 2 - Legs. Добре ми се отрази, но не беше кой знае какво. Очаквам с нетърпение утрешната за Бицепс.

Непокорна, чудесно е, че сте записали на маратон.

# 65
  • София
Ден 79 Cardio core от 80DO/2 и 3 км тичане в парка.Закуска 3 суп л. сусамово мюсли,обяд дюнер с риба тон ( тричавата палачинка навита с риба тон ) , снак протеиново блокче от ДМ , вечеря - сладолед 200 гр , пъпеш 300 гр и 200 гр извара.

# 66
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Днес добавям и клас и по канго. Много съм доволна Simple Smile

# 67
  • 1st floor

Непокорна, чудесно е, че сте записали на маратон.

Joy Joy Joy Само три километра, не цял маратон! Отивам само заради детето!  Радвам се, че прояви самоинициатива и пожела да го запиша.  Grinning От другия месец ще ходи на плуване с треньор, а от догодина ще търсим волейболен клуб или лека атлетика, които да са съвместими с училището.  Simple Smile

# 68
  • София
Отчет за днес - Body Beast рамене. Упраженията отново са близки до Лиифт4, но всичко се изпълнява седнал; чудя се дали така може да се вдигат по-големи тежести, но аз си правих със същите като в Лифт4.

+ 5,3 км тичане. Тичането ми е по програма като целта е издържливост за начало - 50 мин за 6 седмици. Днес беше 10мин + 1 мин ходене + 15 мин + 1 мин ходене + 10 мин и за това време докарах 5,3 км. Явно не съм особено бърза, но това ще ми се следваща цел. Вчера минах през Running Zone и след проби си взех ето тези :https://runningzone.bg/produkt/hoka-one-one-clifton-5w/ Днес съм много по-добре с колената, но вероятно има и пласибо ефект Simple Smile

Аз като съм преуморена от работа обичам да правя вечер преди сън релаксиращите йога видеа на five parks yoga: https://www.youtube.com/channel/UCrtTMWDx4u1dVKMpXNhjwpA
Освен, че мацката е много успокояваща и средата наоколо прекрасна ( Коста Рика обикновено).

От другата седмица и двете хлапета вече на училища ( малката ще е ПУК и са големи емоции). Автобусът им идва в 7.30 сутринта та или ще трябва да ставам още по-рано, или ще трябва да намаля продължителността на тренировките Sad

# 69
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз ако се чувствам преуморена, се сещам, че имам витамини в шкафа Grinning Без майтап, след 2-3 дни съм възстановена.  Не ги пия постоянно, забравям ги, трябва да си призная, но ефект има. Същото е и със сладкото. По едно време бях започнала яко да залитам към шоколад, започнах да си пия витамините, въпреки че според някои мнения трябваше да ми се увеличи апетита - точно обратното се получи.
В момента в хладилника имам ръчно правени шок бонбони в Сибир. Опитах 1 другите си стоят, не ме блазнят. Имам фурми, на които семката е махната вътре има блокче шок и са целите потопени в шок отново - и те не ме блазнят. 2-3 шоколада от децата отворени - стоят си. Кутия сладолед във фризера ... ц. А съм в ПМС и по това време в месеца щях да съм излапала всичко изброено Grinning

# 70
Отчитам си изпълнена седмицата с тренировки по моя схема БР от 1 до 4 и два пъти Кардио 1. Simple Smile

А в приема на магнезий трябва ли да се правят паузи?

# 71
Gaja възхищавам ти се на издръжливостта в тичането. Много искам да надградя  своята, но не ми се получава.
Барба, аз зная, че действа с натрупване и се пие поне няколко месеца. Не ми е казвано за паузи, но пък прекаляването със всяко нещо не е много ок Simple Smile

Аз започвам деня с един цитат на Джулия Чайлд от Julie & Julia / Джули и Джулия
"Няма нищо по-хубаво от маслото". От месеци избягвам мазнините, че не е като да не хапвам ВХ, но в последно време покрай желанието за прогрес някак си не ми се хапват толкова въглехидрати и днес си направих "яйца за душата" с масло. По-вкусни яйца от години не съм яла Simple Smile)) Работата е, че ме държат сита доста кратко, даже не се наяждам особено много с 3. Но така е по-добре. Нали уж трябва да се редуват източниците на протеин, та няма лошо.
Те бяха предхождани от 80ДО 1 фаза, Leg day.

Вчера и аз бях скапана от 12 часа права на работа, размачках се с ролера, пих 1000 мг магнезий и се трупясах.

# 72
Барба, не, винаги си го пиеш.
Непо, чудя се аз че толкова късно казваш, а чак сега видях, че октомври. Пък и аз ще взема да дойда, после може да си дотичаме.

Сецнах си кръста и бившия ми приятел гостува, от Англия. Едното няма нищо общо с другот:money:. Правих си мъртва тяга в залата и на момиче в залата му бяха големи тежестите залитна към мен отзад и ако ме беше бутнала щях да строша огледалото. С някакви мъки удържах моята щанга и вече на третия ден не мога даже и да ставам от леглото, да ходя да не говорим. Един преход с МБП мислихме да направи, останахме си с гледане на телевизия у нас.
Накратко съм бясна, че не мога да тренирам, а за преход да не говорим
Дано мазилата помогнат, то и без това съм за медицинско за работа в София при личната, ако не се облекчи да ме праша на невролог.

# 73
Jerry бързо да минава, аз също съм с такава болка в кръста, но по-поносима. Само че, ние вдигнахме спалнята, днес я боядисваме, утре втора ръка боя и сглобяваме новите мебели. Много ми е съвестно, че мъжът ми се мъчи сам, а аз предимно лежа и забавлявам децата.
Тъкмо влизах да попитам дали някой не е правил йога в подобно състояние?

# 74
Кайлис, благодаря ти! И на теб бързо да минава.
Има една йога на Данон за проблеми в кръста, на мен много ми е помагала.
Сега ще я потърся!
Ето я:
https://www.youtube.com/watch?v=KJ-N6DCg9jE

Общи условия

Активация на акаунт