Тренировки в домашни условия - 95

• 42 890
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Статията е много интересна, но още веднъж ме навежда на мисълта, че има нещо в тази възраст 40. Метаболизмът ли се променя...
Около мен масово жените качват килограми о/о тази възраст, след което се захващат да спортуват.
И при мен така се получи.

# 616
  • Бургас
И психиката явно се променя. Сещаш се, че вече не изглеждаш като на 20+, а много ти се иска. И аз в групата на пробудили се за тренировки на около 40,
TDI - много хубава програма споделяш. Ако нямаш нищо против, ще качиш ли тук и останалите тренировки? Аз си ги записвам като следваща програма след Пийо-то.
Отчитам завършена Седмица 1 от календара PiYo&Running. Много съм доволна, не се претоварвам, в синхрон с ежедневието ми е, чудна. Храната също беше добре, вчера си купих блуза и пола размер XS - не съм влизала в такъв от 3 години Simple Smile

# 617
Матаболизмът се променя, да. Ако не се вземат мерки, може да стане нещо страшно в здравословен план, естетичната страна е по-малкият проблем.

Интересното е, че и мъжете спортисти забелязват промяна след 30 години, да не говорим за 40, и си налагат корекции в хранителния и двигателния режим. (Racing weight, Advanced Marathoning)
Какво остава за нас тогава, като сме различни хормонално, а и сме редови граждани, a не спортисти.

Аз тренирам от 11 години, с йога се занимавам от 1995та.

# 618
Също не тренирах два дена. На 10 бях рожденичка и се отдадох на изкушения, а вчера от мързел съчетан с МЦ.
Продължавам с 30ДШ. Чувствам се тромава и ми и много трудно да сваля едни 5кг, които продължавам да си нося от миналата година.

# 619
Аз знам, че след 40 при жените почва да намалява мускулната маса/което при мъжете става по-рано, още към 28-30/. Реално обаче това за отслабения метаболизъм е мит. Действително се забавя, но разликата е под 100 калории дневно, което е малко над блокче шоколад/ако намеря проучването, ще го постна/. По-големият проблем е обездвижването. При жените40-те явно е възрастта, в която децата им стават по-самостоятелни и няма толкова задачи покрай тях, така че, макар и несъзнателно, забавят темпото.  Аз дори сега се движа значително по-малко отколкото преди 10 години, напр. защото работата ми е по-далеч от дома и вече не ходя толкова пеша. Повече пазарувам по интернет и съответно по-малко обикалям магазините и т.н.

# 620
  • София
Много специалисти отдават голямо значение на т.нар. спонтанен метаболизъм. Дори мисля, че Агент беше постнала статия по въпроса в тази тема. Това са калориите, които се горят извън базовия метаболизъм и извън тези от спорта. Т.е това, което се води движение - ходене, стоене прав, ставане-сядане, качване на стълби и изобщо всички неща, които много често си спестяваме и което не гори много калории, но като се натрупат часове, може да стане доста сериозен енергиен разход.
Аз по себе си го отчитам за правилно. Като бях в началото на кариерата ми, не си сядах да д-то и съответно бях слаба като фиданка. После като напреднах, седнах на луксозен стол, ходех да обядвам в ресторанти и резултатът беше 15кг повече. Хубавото беше, че преди бях буквално кльощава, та част от килограмите минаха в графата "заглаждане на косъма". Само 7кг трябваше да свалям. Поддържам си постигнатото, но се движа много, не ям по ресторанти, а от кутийка като бедно студентче, калориите са към 2500 на ден.

Така че не подценявайте спонтанния метаболизъм. Има и нещо друго - когато човек спортува, е възможно да се изморява и да няма желание за излишни движения след това. А от такива елементарни движения може да се натрупат към 400-500 калории.

# 621
Извън спорта ежедневно тичам по дълги ескалатори по няколко пъти на ден. И пак ако ям 2500кал ще съм слон. Над 1800 качвам. Въпреки енергоразхода ми.
Според гривната ми горя 2500 средно на седмица, а я свалям при бокс 3 пъти седмично. Пречи ми. СПоред мен това е силно преувеличено.

И Джилиън Майкълс в книгите си пише, че нормално се храни с по 1700-1800кал. Не мисля, че лъже.
Така че за нашия ръст за сваляне си е точно между 1400-1500кал. И тя пак е по-висока от мен с 5см май.

И съм 40+.

# 622
  • София
Много ми допада темата, която сте захванали.
Аз също мисля, че с годините и порастването на децата общата активност на жените много пада. В дните, когато гладя, водя по плуване, пазарувам навън и извеждам на игри вечер - изразходваните калории са много, много повече от дните, в които тренирам сутринта, но децата са с бавачка, а аз цял ден съм на бюро. Аз лично съзнателно търся всяка възможност за допълнително движение - качвам се пеша по всички възможни стълби, уикенда не използвам колата, а ходим с метрото...или каквото друго измислим.
Сигурно и хормоните играят роля, но тези неструктурирани движения са важни!
Още повече, че жените по-малко участват в групови спортове и с годините това става все по-видимо. Мъжете се събират да играят футбол, баскетбол....колко от нас се събират редовно за подобно активности...

За днес - beast body cardio ( с тези омразни jumping squats) и 15 мин chisel glutes.
Довечера децата плуват та може да пробвам и тичане на пътека докато ги чакам. И аз като други съм доста поспалива тези дни ( тази нощ имам над 8 часа, което си е прецедент) и кардиото не ме влече.

Последно  - моята препоръка за книга - "The Spy and the Traitor" - по реална шпионска история от времето на Студената война - тъкмо я приключих, много ми допадна.

# 623
Aз след 40 станах по-активна, е да кажем след 38-39, то тогава почнах и усилено да спортувам, да си търся други планини освен Витоша. Т.е. откакто защитих двете основни неща в работата, че се налагаше доста у нас да си вися пред компа.

Непо, ми няма. Да си имах къщичка нещо там - да, ама то така все от квартира на квартира и една мизерна заплата. Аз за кръст правя едни серийки от нета на Активия, помагат ми.

Добре мина интервюто, както винаги - ще удоволетворим ли вашите способности, ще Ви се обадим, както винаги.

Аз надъхана отидох във фитнеса - крака. Замених нападите с български клек. Добавих клек с щанга, че я бях оставила за 3 месеца и други такива и накрая 25 минути вело. Разглобена съм и от тичането по града.

Ще имам гости, добре, че са близки, метнах една леща да се вари. Ако щат.

# 624
В съседната темя някой беше публикувал един пост от Лулу за нейната трансформация - много приятно и земно четиво - http://luluto.blogspot.com/  
Тони!
(вярваш ли ми, че няколко пъти се подсещах да го рипостна тук или да помоля Тони да го направи Simple Smile иначе подкрепям всичко в стретегията на Руми /Лулуто - още един човек, който съм срещнала първо във този форум)!

И аз тези дни недоспивам и съм кисела и зла 24/7. И за капак много работа и всичката от типа дето трябва да е готова вчера! Sad

Последна редакция: пт, 12 окт 2018, 16:15 от Agent Provocateur

# 625
  • София
Отчитам Lower fix extreme &10 min hardcore сутринта и 3,8 км тичане след работа.Продължавам да спазвам и хранителния режим на 21Fix .Резултатите с страхотни и съм много доволна.Скоро ше отчитам резултат.

# 626
Здравейте, банда.
Не съм писала от много дни, но междувременно не се моткам. Отчитам приключена Body Revolution, най-после!
Програмата е 12 седмици, а аз я взех за 18, хаха. Шестте седмици в повече са така разпределени: една седмица в Бг, една седмица на море, една седмица ШоГ и УжасТ покрай началото на новата учебна година на ново място - това е времето, в което съм кръшкала; после имам три допълнителни седмици с пълен набор от тренировки, все от BR, ама по моя си схема.

Сега не ми се започва нова програма веднага. Ще си греба на тренажора и мисля да пробвам тренировките от '6 week six-pack', ама не по схема, а предимно когато съм на кеф.

Другото е, че синът ми се запали да скача на въже и уж да му покажа как се прави... и се оказа, че съм много добра Simple Smile)))) мога да скачам по няколкостотин (губя бройката). Дайте идея има ли полза от това и как да го правя като нещо ефективно? Скачането ми е тип бързо, с малко отлепяне на краката (държа ги събрани) и ръцете въртя горе-долу само в китките. Доста пестеливо като движение май? Приятно ми е, бих продължила да го правя, ама само ако има смисъл... Вие скачате ли, по колко, с какъв тип подскоци? Има ли смисъл от въже с тежести в дръжките?

# 627

Другото е, че синът ми се запали да скача на въже и уж да му покажа как се прави... и се оказа, че съм много добра Simple Smile)))) мога да скачам по няколкостотин (губя бройката). Дайте идея има ли полза от това и как да го правя като нещо ефективно? Скачането ми е тип бързо, с малко отлепяне на краката (държа ги събрани) и ръцете въртя горе-долу само в китките. Доста пестеливо като движение май? Приятно ми е, бих продължила да го правя, ама само ако има смисъл... Вие скачате ли, по колко, с какъв тип подскоци? Има ли смисъл от въже с тежести в дръжките?

Ухаа! Има смисъл, и още как! Жестоко кардио е това, или загрявка преди тренировка. По 20-25мин е идеално. Според треньора ми натварва излишно много ахилесовото сухожилие след това, и било достатъчно толкова, но ако ти се скача, скачай си повече.

Можеш да правиш ножица, кан кан, кръстосани глезени, на един крак, вървиш напред, вървиш назад....и още вариации...има клипчета  в тубата.
Аз скачам по 20-25мин. преди силова за загрявка, или 10 преди и 10 след. Както имам време. Дори не го пиша към тренировката. Днес пак правих 10мин преди и 10мин след бокса. Пристигнах там загрята и тичала.

Виж Флойд Мейуедър какви ги върши:
https://www.youtube.com/watch?v=Z5m1O5niSr0

Предполагам, скачаш на възглавничките, не на петите. От тежести според мен няма нужда. Обикновено силиконово въже е напълно достатъчно като си нагласиш дължината.

Мани Пакяо (вижда се добре как стъпва на предната част на ходилото/възглавничките):
https://www.youtube.com/watch?v=6QHUU2sL-zA

Клипче тюториъл:
https://www.youtube.com/watch?v=HdIJHc3u1Ws

Последна редакция: пт, 12 окт 2018, 21:15 от Deziderata

# 628
Отчитам приключена седмица 5 на Лифта. "Изоставам" с една седмица, но здраве да е. Освен многото работа, която ми се е натрупала тези дни, съм успяла и социалния си календар да претоваря ... буквално нямам ден/вечер, в която просто да стоя и да не правя нищо ...

Статията и на мен ми хареса. Определено има много фактори, които влияят на това как изглеждаме и как се чувстваме. Аз покрай нея пак се запалих да си намеря гривна. Искам да видя колко крачки правя, защото движението през целия ден е важно. С годините и аз, както доста от вас, съм делегирала много от домашните задължения на други хора.

# 629
Спринкълс, аз специално с тази цел наскоро си сложих крачкомер на телефона и като някаква невръстна жертва на социалните мрежи ходя навсякъде с него/но не и вкъщи, това би било прекалено/. Ако нямам някакви дребни задачи/пазаруване, ходене до пощата или ходене пеша поради поредната драма в градския транспорт/, правя около 5500-6000 крачки дневно.
За днес - Step and Intervals от Cross Train Xpress с Кети.
Барбабо, има една тренировка на Michael Olajide само с въженце, мисля, че може да се намери в рутрекера: AeroSpace NYC: AERO Jump/Sculpt . Аз съм я правила само веднъж и имам спомени за едночасово подскачане. След това дълго време имах МТ на прасците. Тя обаче се състоеше от няколко кръга, тоест можеш да подбереш само 1-2, вместо да правиш всички.
п.п. 6 week six-pack е една от двете програми на Джилиън, от която имам лоши впечатления. Докарваше ми болки в коленните стави. Другата е Killer Abs, която ми натоварваше прекалено кръста.

Общи условия

Активация на акаунт