МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 13

• 69 225
  • 766
  •   1
Отговори
# 270
Сексът всеки ден не е добра идея ако наистина има проблеми със спермограма.

# 271
Няма нищо общо ! Защото по принцип матката сама си филтрира сперматозоидите , И. кофти. перматозомд няма как да стигне до яйциклетка ! шанса е 10% само от сперматозоид да се получи нещо кофти ( И то ако се получи изобщо ) ! Хиляда лекари са ми го казали , и официално ми го затвърдихи Турските лекари ! Че дори с две бременности по естествен път , С не перфектна спермограма , С 10% нормални , И двата плода с Хромозомни аномалии , Пак мога да забременея по естествен начин , и че за това шанса да е виновен сперматозоида н само 10% , 60% яйциклетка , 30% случайност ! Така че не съм съгласна;) quote author=_limonche_ link=topic=1062385.msg37844228#msg37844228 date=1544275535]
Сексът всеки ден не е добра идея ако наистина има проблеми със спермограма.
[/quote]

# 272
Въпросът е ,че със схема през ден се достига по-голяма концентрация на сперматозоиди в еякулата и така се увеличава шанса.

# 273
От Ямбол. Насочили сме се към клиниката на Д-р Щерев в София.Някой знае ли дали се чака много за свободни часове? Ако имате други предпложения бих се радвала да ги чуя...

# 274
Лимонче , да през ден , също е опция .
Алая , В Шерев зависи при кой искате да отидете , Вижте ги онлайн имат график за записване . Simple Smile Ходила съм при половината им лекари , при всеки е различно ! Иначе имайте в предвид че при по известните се чака до 2 часа след часа ви , Дали в Щерев дали в Надежда все така Simple Smile

# 275
В Щерев съм доволна от андролога им д-р Бъчваров. Бивша пациентка съм на д-р Билчев , от който не останах доволна. Имам и едно инвитро при Коновалова (нея пък хич не искам да я коментирам). Като цяло е строго индивидуално навсякъде има и доволни и недоволни.
Аз бих ти препоръчала д-р Калчев от Адела .

# 276
Въпросът е ,че със схема през ден се достига по-голяма концентрация на сперматозоиди в еякулата и така се увеличава шанса.

Вярно е. Но когато става въпрос за качество на материала нещата са точно наопаки. При високи ДНК фрагментации руските клиники препоръчват секс всеки ден, при това по 2ва пъти един след друг, ако е възможно. Тогава се гони качеството, а не количеството. Колкото по-често има изпразване, толкова по-малко са вредите от свободните радикали. Има положителен ефект и при хроничен проблем /възпаление/ на простатата.
      Практиката пък показва че всичко е божа работа. Има естествени бременности и с плачевни СГ. При други пък с по-добри СГ никак не се получава. Луда работа. Rolling Eyes

# 277
И това е така. Най - добре се получава секс всеки ден и в дните около овулация през ден. ММ беше с плачевна спермограма , която се подобри значително с много усилия. Сега съм бременна. Забременях тогава когато най-малко очаквах. При нас помогнаха повече дни въздържание.

# 278
Лимонче, сподели какво пиеше мъжа ти и как подобрихме нещата, ще съм ти много благодарна 😉

# 279
Незнам точно кое помогна ,но целия процес отне доста време. Първо Бъчваров му откри уреаплазма и микоплазма и ги излекуваме. Правехме чести контроли за да сме сигурни ,че 100% сме ги преборили. После започнахме с класическите схеми на Бъчваров -прегнил +един куп витамини (не помня точно какви и по колко беше отдавна).Също така и бърканицата с мед ядки и пчелен, прашец. Смени си изцяло начина на хранене. Хапваше предимно месо ,яйца,риба,ядки , зеленчуци и плодове. Никакви пакетирани храни и алкохол .На този етап вече имаше напредък. След приключване  на схемите на Бъчваров пиеше известно време ортомол (незнам дали помогна) После продължи само с фолиева киселина + високи дози витамин ц+ омега 3. Хранителният режим си го спазва и до ден днешен. Също така не пие никакъв алкохол (съвсем никакъв) Сладко хапна веднъж на няколко месеца по много малко.За това се сещам в момента. Освен спермограмата си подобри и общото здравословно състояние.

# 280
И ние сега сме с купиша лекарства от Бъчваров . Защото ще правим инвитро в крайна сметка . Въпреки че с Турция казаха че може да забременяваме сами нищо че имаме 10% само и 27% днк фрагментация . Просто с Два аборта аз психически няма да издържа вече . А и матката ми може да не задържи плод след тва . Иначе Мм пие , Потенциатор , Витамин Ц конска доза , фолиева , цинк , Селен , Коензим , Л карнитин , Агапурин , глутатион , витамин Е 200 .

# 281
Алая, насочете се към Надежда или Адела.
Аз съм от недоволните от Бъчваров и не го препоръчвам. Изписва купища ненужни лекарства и действа повърхностно. Освен това, Щерев не са добри в мъжкия фактор.

Стара Загора също ви е близо и може да проверите и в тамошната репродуктивна клиника.

Успех!

# 282
Само да допълня ,че правих опита в Надежда с наши приятели.Мъжът на приятелката ми го бяха “отписали “ ,че изобщо някога ще има собствени деца -това във Варна и в Бургас.С много ,много тежък мъжки фактор.Да е жива и здрава д-р Персенска ,днес се радват на една прекрасна Даная на 3 месеца Simple Smile

# 283
Ние успяхме точно в Щерев, с много тежък мъжки фактор и след схемата на Бъчваров. Всичко е много индивидуално.

# 284
  • Ловеч
Момичета, ние сме с намалена морфология, ММ пие добавки и за месец морфология се вдигна, но днес излезе СДИ теста, там е много зле 76% увредени. Като попарена съм. Насявах се януари да започнем ИКСИ и ММ е ужасен, много му се събра. Подкрепям го, успокоявам го, че ще стане. Аз съм без тръби и сега ни е първи опит. Подадохме с тубарен фактор, грешката ми е, че до документите само аз ходих на прегледи.
Имам ли шанс за успех, според Вас.
В КИРМ сме и на моя лекар вярвам, но неговата ме побърква. Според меб не може спец. по хранене и вътрешни болести да е и андролог. (И е и пухкава, не и вярвам за съветите за хранене).
Извинявам се за дългия пост, но съм отчаяна. Трябва да се държа пред милото, но тайничко си плача и Ви хленча. Чета Ви и сте ми опора!

Общи условия

Активация на акаунт