МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 13

• 69 285
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
Здравей, Forest rain. Сякаш виждам моите изследвания за ИР. Има си ИР при всички положения, но не се притеснявай при добър ендо с правилно дозиран метформинов препарат и ДИЕТА (безвъглехидратна) ще се справи успешно. И да инсулина е възможно да скапе спермограмата, поне така ми обясни моя док, при мен също тотално беше объркал хормоните и качеството на Я. На 2рия час инсулинът трябва да в най-много до 10. макар че референтните стойности на лабораториите са до 25 мисля, но ендото ми обясни. че се гонят минималните ст-ти. А защо нама инсулин на гладно?

# 496
Благодаря за отговора. Има инсулин на гладно
Инсулин (IRI) сутр. на гладно   21.05       mIU/l     3 - 24.90

# 497
Инсулинът на гладно трябва да е до 10. Най-добрите му стойности са колкото захра на гладно 4-5. На вторият час трябва да е до 25. Захар на гладно до 6.1, най-добре 4-5. На вторият час макс 7.8. ИР скапва всичко, но като се държи под контрол, се овладяват нещата, Безвъглехидратна диета, спорт и заради лошите му показатели ще му изпишат и метформин, Отначало изглежда страшно, но не е. А пълен ли е мъжът ти? Тези ст-сти на инсулинът ме водят към тази мисъл. Излишните килограми водят и до лоши показатели на спермограма

# 498
Здравейте, може ли да ми кажете дали резултатите на мъжа ми са добре - има ли от какво да се притесняваме.
Правим опити вече от 8 месеца.

Спермален анализ :      Профил   *   *
Цвят      Белезникав      Белезникав
Вискозитет      Нормален      Нормален
Втечняване      12   минути   < 60
pH      8.0      > = 7.2
Обем      1.5   ml   > = 1.5
Концентрация      294.8   milion/mL   > = 15.0
Общ брой сперматозоиди      442.1   M/Ejac.   
Подвижни сперматозоиди ( ПП+НП )%      31.0   %   > = 40.0
Прогресиращо подвижни сперматозоиди ( ПП )      27.0   %   > = 32.0
Непрогресиращо подвижни сперматозоиди ( НП )      4.0   %   
Неподвижни сперматозоиди ( IM )      69.0   %   
Концентрация на подвижните сперматозоиди(ПП+НП)      92.3   M/mL   >= 6.0
Концентрация на прогр.подвижните сперматозоиди(ПП)      78.5   M/mL   >= 5.0
Концентрация на функционалните сперматозоиди      9.7   M/mL   
Подвижни сперматозоиди ( ПП+НП )      138.5   M/Ejac.   >=16.0
Прогресиращо подвижни сперматозоиди ( ПП )      117.8   M/Ejac.   > =12.0
Функционални сперматозоиди      14.6   M/Ejac.   
Индекс на подвижност      291.0      > 80.0
Скорост      46.0   micron/s   >= 5.0
Морфология - нормални форми ( WHO 5th strict )      5.0   %   >= 4.0
Аглутинати      Не се наблюдават      
Агрегати      Не се наблюдават      

Според вас Подвижни сперматозоиди под 40% зле ли е много като резултат?

# 499
Абсолютно подкрепям ive23. Да извинявай, не съм го видяла. Височък е.

# 500
Той е висок 1.98 и е 103кг. Не изглежда пълен изобщо, но има корем.

# 501
Точно там се трупа при ИР. Аз бях заприличала на "картоф на клечки". Слаби крака и огромно тало, ужасТ.  Висцералните мазнини са опасни и водят и до редица други проблеми, освен диабет. Мога да ти пратя линк на тема точно за ИР. Прочети на 1 стр. http://www.bg-mamma.com/?topic=1089546.new#new

# 502
Сиси, а ти преодоля ли проблемите? Аз отключих ИР миналата година. Обаче при мен е в доста по- лека форма. Даже сама реших да си пусна изследването. Пия Глюкофаж от няколко месеца и мисля тия дни да направя контролно.

# 503
Да, при мъжете е характерно да трупат на корем. По принцип коремът е и индикация че се натрупва мастна тъкан около вътрешните органи, като черен дроб например. За инсулинът и аз знам че разваля СГ. За пролактинът може би трябва да се повтори, но и той ако е висок пречи.

# 504
Вече да, без хапове съм, а бях на Метфогама 3 x 850мг, което не е никак малко като доза, но съм на много строга безвъглехидратна диета, много научих от момичетата от темата, прочети ако искаш и старите теми. Със спорта не съм много редовна, но ходя доста, движа се и за сега всичко ми е в норма, но ако се върна към стария начин на хранене вероятно отново ще съм на старта с хапове. Ендото така ме сплаши с диабет, че..... Каза ми ако диабетът е открехната врата на една крачка си от него, ти си прецени. Но факр е, че с хормоните ми всичко е наред, е не са перфектни чак, бо нямам хормонален дисбаланс, имам вече и редовна О. засега още се боря за детенце, но се надявам на успех. Ако имаш въпроси на ЛС. ще помогна с каквото мога.

# 505
Благодаря, Сиси. Ще го имам предвид. Радвам се, че вече си добре.
И да повторим изследването, сигурно пак ще му стане лошо. Даже в колата ми каза, че повече не иска да прави изследвания. Не знам как се справяте с вашите мъже. Моят по принцип се съобразява много с мнението ми, но вече взех да се чувствам виновна, че го водя по изследвания,  макар че те са му назначени от лекар. На него хормоналните му бяха назначени още преди години, но той отказа да ги направи. Преминахме към инсеминация и стана бебето. Сега се успокоява, че вече си имаме едно дете, но аз много държа да не остава сам синът ни. Заради това толкова се боря за второ. Отделно аз съм с постоянни бактерии и се боря с тях, за да успеем да направим някаква процедура, та и при мен не са читави нещата.

# 506
Много се радвам, че сте успели, дано се получи отново. Стискам палци. С мъжете само с "кадифени ръкавички" се действа, че са чувствителни.Специално за ИР трябва да го мотивираш, че има кофти последици. Успех.

# 507
Здравейте, може ли да ми кажете дали резултатите на мъжа ми са добре - има ли от какво да се притесняваме.
Правим опити вече от 8 месеца.

Спермален анализ :      Профил   *   *
Цвят      Белезникав      Белезникав
Вискозитет      Нормален      Нормален
Втечняване      12   минути   < 60
pH      8.0      > = 7.2
Обем      1.5   ml   > = 1.5
Концентрация      294.8   milion/mL   > = 15.0
Общ брой сперматозоиди      442.1   M/Ejac.   
Подвижни сперматозоиди ( ПП+НП )%      31.0   %   > = 40.0
Прогресиращо подвижни сперматозоиди ( ПП )      27.0   %   > = 32.0
Непрогресиращо подвижни сперматозоиди ( НП )      4.0   %   
Неподвижни сперматозоиди ( IM )      69.0   %   
Концентрация на подвижните сперматозоиди(ПП+НП)      92.3   M/mL   >= 6.0
Концентрация на прогр.подвижните сперматозоиди(ПП)      78.5   M/mL   >= 5.0
Концентрация на функционалните сперматозоиди      9.7   M/mL   
Подвижни сперматозоиди ( ПП+НП )      138.5   M/Ejac.   >=16.0
Прогресиращо подвижни сперматозоиди ( ПП )      117.8   M/Ejac.   > =12.0
Функционални сперматозоиди      14.6   M/Ejac.   
Индекс на подвижност      291.0      > 80.0
Скорост      46.0   micron/s   >= 5.0
Морфология - нормални форми ( WHO 5th strict )      5.0   %   >= 4.0
Аглутинати      Не се наблюдават      
Агрегати      Не се наблюдават      

Според вас Подвижни сперматозоиди под 40% зле ли е много като резултат?

Здравейте , някой може ли да погледне резултата и да ме посъветва дали да се обърнем към репродуктивен специалист?

# 508
  • София
обърнете се към уролог.
забременява се и с такива резултати, ама да кажем с по-малка вероятност.
но пък подвижността има някаква вероятност да се подобри с витамини и добавки.

# 509
обърнете се към уролог.
забременява се и с такива резултати, ама да кажем с по-малка вероятност.
но пък подвижността има някаква вероятност да се подобри с витамини и добавки.

Добре , брагодаря.Съотношението Концентрация      294.8   milion/mL   > = 15.0
Подвижни сперматозоиди ( ПП+НП )%      31.0   %   > = 40.0 не е ли добре , тъй като при 294 мил при средно 15-40 милн не е ли добър резултат затова % Подвижни сперматозоиди да е по-малко тъй като концентрацията е по-висока.

Общи условия

Активация на акаунт