МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 13

• 69 274
  • 766
  •   1
Отговори
# 510
обърнете се към уролог.
забременява се и с такива резултати, ама да кажем с по-малка вероятност.
но пък подвижността има някаква вероятност да се подобри с витамини и добавки.

Добре , брагодаря.Съотношението Концентрация      294.8   milion/mL   > = 15.0
Подвижни сперматозоиди ( ПП+НП )%      31.0   %   > = 40.0 не е ли добре , тъй като при 294 мил при средно 15-40 милн не е ли добър резултат затова % Подвижни сперматозоиди да е по-малко тъй като концентрацията е по-висока.

Честно казано и аз мисля, че е добре, даже много добре. За анализа на отделните показатели и на база концентрацията наистина най-собре се консултирайте с андролог.
Нашата не е толкова добра е ни казаха ,че е идеално и няма нужда нещо да се прави.

# 511
Здравейте, можете ли да ми препоръчате добър ендокринолог в Пловдив за съпруга ми? Има завишен пролактин и инсулинова резистентност.

# 512
Д-р Нончев препоръчват много. Ние ходим при д-р Станчев в “Света Каридад” и сме доволни.

# 513
Здравейте, можете ли да ми препоръчате добър ендокринолог в Пловдив за съпруга ми? Има завишен пролактин и инсулинова резистентност.
Аз препоръчвам д-р Димитър Георгиев. Много добре обяснява всичко и обръща внимание, поне при мен беше така. Приема пациенти с направление във II-ра поликлиника и също така има кабинет в Медлайн.

# 514
Благодаря за мненията. Исках при д-р Нончев, но не успявам да се свържа с него. Обадих се в Медлайн и запазих час при д-р Георгиев. Имаха много удобен за мъжа ми свободен час. Искам да попитам за един хормон-  SHBG. Той е единственият, който все още не е излезнал. Всички останали са готови. Проблемите при този хормон от компетентността на ендокринолога ли са? Питам, понеже едва ли ще излезе и утре, та не знам дали не трябва да го изчакаме. След ендокринолога ще се върнем при уролога, който му назначи изследванията, за да изпише терапия за другите проблеми, така че и той ще види резултатите.

Последна редакция: пн, 28 яну 2019, 17:10 от Forest rain

# 515
Принципно всички хормони са от компетенцията на ендокринолозите, но много често се ориентират за проблема и без да се изследват всички хормони, т.е. възможно е изобщо да не ви поиска резултат за този хормон, а е възможно да ви прати да изследвате и нещо друго което сте пропуснали.

# 516
Момичета, когато пролактинът е завишен и има проблеми със спермограмите, на ендокринолог ли се ходи, или на уролог? Искам да съм сигурна, че джипи-то, ще ни прати на правилния специалист и да съм подготвена.  Споменахте уролог, но има проблем и с пролактина. Благодаря

# 517
Момичета, когато пролактинът е завишен и има проблеми със спермограмите, на ендокринолог ли се ходи, или на уролог? Искам да съм сигурна, че джипи-то, ще ни прати на правилния специалист и да съм подготвена.  Споменахте уролог, но има проблем и с пролактина. Благодаря
Ние сме при андролог поради лоша спермограма на ММ. При изследване на хормоните, той откри висок пролактин, заради коети ни препрати към ендокринолог. Според мен сте и за двамата...

# 518
Джули, при двамата идете.И ние тепърва ще пускаме хормони, да видим дали ще изскочи нещо оттам.

# 519
Оф, тук с тея специалисти е много сложно, май ще трябва да е ендокринолог, защото след лошите спермограми, на кръвния тест излезе завишен пролактин и тсх не ми харесва особено. Голям филм. Тенк ю 😘

# 520
jullliana, на нас уролог ни назначи хормоните и изследването за ИР и го прегледа за варикоцеле, а до уролог стигнахме заради лоша спермограма. Днес сме на ендокринолог заради ИР и високия пролактин. Според мен трябва уролог- андролог и ендокринолог.

# 521
Днеска ще правим спермограма след 3 месеца терапия от Бъчваров , Та стана тука една нелепа глупост , Спазваше си всичко но вчера тресна един чист мелатонин за спане , Според мен не би трябвало да окаже влияние на спермограмата ! вие как мислите ?

# 522
Момичета някой знае ли сперматозоидите на какво влияят? Ако са с лоша морфология , възможно ли е да няма имплантация?

# 523
Здравейте, момичета, нова съм тук. Във вторник ММ си направи спермограма, а микробиологията му ще излезе утре. Моя АГ му изписа Профертил, но все пак бихте ли коментирали резултатите му и вие.

# 524
Момичета,

а аз къде мога да си направя изследване за ИР ?
В репродуктивана клиника ( например Малинов ) или в Цибалаб ? ( предполагам не може ).

Аз съм със захар 5,8 от миналата година. Сега пак ще пусна заедно с ТСХ и холестерол.

Общи условия

Активация на акаунт