В момента чета ... 59

• 71 509
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
  • Belgium
Пете, все пак е Макюън. Затова давам толкова шансове, а и първата, с която започнах, много ми хареса Simple Smile

Хубаво ме предупреждаваш за "В черупката", мерси Wink Поне е тъничка, а и ми е спомен. Ще сложа розовите очила.

Cioccolata, преводите на Жанет45 са на ниво, така че очаквам достойно представяне на Чимаманда на български.

# 181
О, да, аз не казвам, че няма да е добре преведена, а че не е от лесните автори за превод.

# 182
  • София
Свърших с " Eта, Ото, Ръсел и Джеймс". Имаше някаква идея, но като цяло не ми допадна книгата. През цялото време в книгата се преплитат минало и настояще, но така е написана, че трябва да прочета поне 2,3 изречения, за да разбера за кое от двете се отнася дадения абзац. Не очаквах, че един от главните герои, ще е животно. И не ми хареса краят, имаше замисъл, но не добре реализиран и написан, поне за мен.

Започвам " Пайнс", възлагам големи надежди.  Laughing

# 183
  • Плевен
Завърших "Вълшебния април". Сега Започнах "Тайна с дъх на парфюм".

# 184
  • София
"Трите дъщери на Ева" очаквах интересен финал, но се разочаровах.

"Любов" повече ми допадна от предната на Шафак.

"Живот назаем" на Ремарк ми хареса.

Сега почвам "Изгубената дъщеря" на Шилпи Сомая Гоуда.

# 185
  • София
В момента чета "Стопанката на Господ". Въздейства ми тази книга, не знам дали е крала и преписвала авторката, но книгата си струва да се прочете. Даже в чисто познавателната си част е ценна, още повече, че се базира на факти събирани от виден етнограф. Та на мен ми харесва стилът на писане, лекотата с която е поднесена информацията и любовта към рода, която строи от всяка дума в книгата.

Последна редакция: чт, 25 окт 2018, 14:27 от mia1

# 186
Аз пък ще започна една нехудожествена (ще я чета за мнение) - "Магическата искра" на Кайса Ингемаршон - общо взето съвети как да станем по-креативни. Авторката има и художествени произведения, макар че не съм чела нищо досега, но някои заглавия са били популярни през годините.

# 187
  • Бургас
"Aутопсия на една любов" на Виктор Пасков.
Не съм очарована, така и не намерих друго негово произведение освен "Балада за Георг Хених", което наистина да ме докосва.

# 188
  • София
"Живот в скалите" на Мария Лалева. В началото съм и не мога да определя дали оправдава очакванията ми от цитатите, които обикалят нета от две години.

# 189
"Живот в скалите" на Мария Лалева. В началото съм и не мога да определя дали оправдава очакванията ми от цитатите, които обикалят нета от две години.

Изглежда ми, че ще е банална и не мога да разбера защо е целият този шум, но ако ти разбереш - моля, сподели... Simple Smile

# 190
Същото щях да кажа и аз - на базата на прочетените до момента цитати, които напоследък се появяват тук-там, за себе си знам, че не бих я прочела. Но и за "Стопанката на Господ" бих казала същото, а имам приятелки, които останаха във възторг от нея.

# 191
  • София
Честно казано ми я препоръча приятелка, която си я купи още на 8.10, когато излезе. На мен дотук ми е... странна и не се припокрива с това, което си представях. Но ще я прочета, още съм на трийсет и някоя страница, има време да ме изненада. Ще споделя.

# 192
Аз от "Стопанката" не само, че не съм във възторг, а и едвам прочетох 50-тина страници преди да я захвърля.

Но пък сега е истинско удоволствие да чета "Автоимунен палео протокол" на Д-р Сара Балантайн. Освен, че е прекрасно и качествено издание, информацията е поднесена много разбираемо, дори и научната част. Също така адмирации за превода, нямам идея как изобщо се борави с толкова термини. Единствено леко ме озадачава секцийките обозначени като "Забавен факт", интересни и информативни да, но изобщо не са забавни. Дали има шанс да видим и книгата ѝ "Paleo Principles" на български?

Чета и една от шортлиста на Менбукър - "Everything Under" на Daisy Johnson, цялата е един монолог, не е точно мой тип стил, но към средата започна да ми става любопитна.

# 193
Мария, за момента нямам представа дали се планира и "Paleo Principles".

# 194
Прочетох "Загадката Анри Пик", на Д. Фоенкинос и противно на очакванията, доста ми хареса.
Започнах "Кафка на плажа". Харесвам Мураками, и засега не съм разочарована.
Ще пиша пак накрая.

Общи условия

Активация на акаунт