В момента чета ... 59

• 70 957
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Аз ще изчакам с номинациите до последните дни на годината. Почти един месец има, може и да прочета още нещо, което да ме грабне. Тази година нямам изявени фаворити, за разлика от миналата. Трябва да се позамисля, за да се сетя за имена. Може би, защото все бяха по-малки книги като обем и съответно ги прочитах по-бързо.
И сега по темата. Докато си прелиствах книгите в четеца попаднах на "Хари Потър и прокълнатото дете" и подхванах нея, може би, защото и малкият ми син в момента е на тази вълна. Малко ми е трудно да вляза в действието предвид факта, че е пиеса, но все пак ми е любопитна.

# 466
Бачкай, много съм зле. Чудех се защо я нямам в списъка, ами че аз не съм я чела тази година:)))

# 467
  • В един копнеж!
Прочетох "Девети ноември". Хубава е, ненатоварваща, тийнейджърска...Започнах "Тринайстото племе". Отдавна я чаках в електронен вариант. За момента върви мудно, несъществени, но залагам да е интересна по натам.

# 468
Дъгата на косата - книга 2: Бурята
Нийл Шъстърман

# 469
  • España
The outsider на Стивън Кинг чета, а преди нея Спящите красавици

# 470
Нещо удрям на камък с последните книги...

Започнах Ритуалът на Радко Пенев. Доста прехвалвана.
Не ми допадна. Някак изкуствени ми седят образите, диалозите... Самата история и тя някак не звучи правдоподобно. Не я дочетох.

Преди няколко дни разбрах, че Том Ханкс е издал книга с разкази - "Рядък модел".  Реших да купя книгата за подарък на съпруга ми. И понеже ще подарявам на близък човек, си позволих да хвърля едно око да знам какво ще подарявам.
Ами не ми харесаха разказите, да не кажа изобщо.
Скучни, безинтересни, без никаква особена идея и замисъл...
Разочаровах се.
Отказах се да подарявам.

# 471
The Silver Swan от Amo Jones. Първа книга от поредицата The Elite King's Club.
Преди това четох "Законът на Моисей" от Ейми Хармън. Хареса ми, въпреки че на моменти се развиваше малко бавно, с прекалено много описания и мисли на героите и много малко диалог.

# 472
  • Благоевград
В момента чета "То" на Стивън Кинг. Книгата е много интересна.

# 473
Дафни дьо Мюрие - "Куклата".
Сборник разкази, много хммм как да се изразя... Дърпат точно струните, които трябва. Думите са като малки стрелички, прецизно насочени.

# 474
  • София
Здравейте,
Eva+, заинтригува ме, ще влезе в списъка Simple Smile
Vermilion21, затова още не съм купила Живот в скалите. Толкова похвали прочетох, че по-скоро ще се разочаровам...
Аз започнах Жената на посланика на Дженифър Стайл. Засега ми звучи посредствена, ще видим как ще продължи.

# 475
  • София
 Прочетох "Вещицата" на Камила Лекберг. Харесвам много стила на авторката и атмосферата, която пресъздава, но финалът ми дойде прекален.
Продължавам с "Тебеширения човек".

# 476
Подкрепям мнението на utro77 за Ритуалът. Преди нея пък прочетох Нестинарка на Кармен Мишу, също доста прехвалена. Тотално се разочаровах и от двете. Скоро няма да подхвана книга от съвременен български автор.

# 477
  • Пловдив
Приключих със Забравената градина на Кейт Мортън

Разкошна книга, увличаща, магнетична, която не те пуска до последната си страница, уютна...не знам защо ми навяваше Стъкленият замък  newsm78

# 478
  • София
А аз се сдобих с разказите на Казуо Ишигуро- Ноктюрни, на чист български.

# 479
  • España
Започнах шестата книга от поредицата за Юна Лина на Ларш Кеплер

Общи условия

Активация на акаунт