В момента чета ... 59

• 70 927
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Ще чакам мнение за новата на Глуховски, че съм си я приготвила и аз. Само да свършва тухлата на Дона Тарт, че съм още в самото начало.

Коя тухла?

# 556
"Щиглецът". В началото се уплаших колко грамадно е книжното тяло, но стилът на авторката ми е познат и много се надявам да ме омае така, както го направи първият път.

# 557
Момичета прехвърля си питането тук, дано да има кой да ми помогне Simple Smile
"Търся на Дамян Дамянов стихотворението "Никола Вапцаров". Помня, че започваше " Не мога да си го представя старик седемдесет годишен...", но не успявам да го намеря в Google."

# 558
Започвам за втори път "Майстора и Маргарита". Един път я започнах и не можах да изкарам и 50 страници, сега - втори опит.
Искам да попитам, понеже е много хвалена тук "Ние, удавниците" пълна ли е с някакви неразбираеми морски термини? Бих искала да я прочета, но само това ме спира да я купя.

# 559
  • София
Аз докато четях "Майстора и Маргарита" през цялото време имах чувството, че се намирам в главата на психично болен човек. Не е моята книга.

# 560
"Търся на Дамян Дамянов стихотворението "Никола Вапцаров". Помня, че започваше " Не мога да си го представя старик седемдесет годишен...", но не успявам да го намеря в Google."

Сигурна ли си, че не бъркаш нещо?

https://chitanka.info/text/8561-vaptsarov
https://chitanka.info/text/8717-nikola-vaptsarov

# 561

Сигурна ли си, че не бъркаш нещо?

https://chitanka.info/text/8561-vaptsarov
https://chitanka.info/text/8717-nikola-vaptsarov

Възможно е...... и на мен ми излиза това е Google. Ще погледна отново, благодаря!

# 562
  • София
В момента чета "Разплата" на Джон Гришам и съм доволна, че в романа откривам елементи от стария типичен Гришам.

Преди това прочетох "Ноктюрни" на Ишигуро - едно мъничко бижу!
Запознах се с Алекзандър Маккол Смит и неговата героиня Изабел Далхаузи - много приятна изненада, стилът на автора ми допадна и със сигурност ще чета и други негови книги.
Минах набързо и книгата на Джеф Линдзи, по която е сниман "Декстър". Не беше лоша, но като знам какво става интересът не е същия.

# 563
Започнах "Каин и Авел" на Джефри Арчър

# 564
Итало Калвино „Невидимите градове“ - една хубава книга в която градовете се описват, като усещане.

Ангел Игов „Финни прахови частици“ - книга написана по неветоятно  елегантен начин. Със сдържан тон се описват политически машинации. Ще потърся и "Кротките" на същия автор.

Мартин Шмаус „Момиче разпали огънче“ . Просто я дръпнах от библиотеката. Не знаех за какво се разказва изобщо. Когато открих в къщи, че става въпрос за цигански проблеми, си се ядосах на себе си, че съм я взела.
Обаче, на места е като цигански романс. Авторът е много добър и в описанието на живота, манталитета, мисленето, различията между циганите и всички останали.  Просто разбираш, че е невъзможно приобщаването на тази група хора.

# 565

Приключвам книжната си година изключително удовлетворяващо с "Разплата" на Гришам! Blush
Това е по-скоро семейна сага, отколкото съдебен трилър, макар че и съдебната част заемаше своето голямо място.
Гришам ме изненада тук с историческата част на романа, която заема около 1/3 от книгата. Научих изключително интересни факти за военните действия през ВСВ на Филипините и за зверствата на японците.
И въпреки че имам леки забележки, поставям пълни 5* на романа! Чуден! Blush
И много се кефя, че съм навлязла в готина серия с книгите - предната също много ми хареса, сега и тази ... Ще се наложи пак да редактирам номинациите си Stuck Out Tongue Winking Eye

Преди малко видях в GR че и Вени го е прочела, ще очаквам и нейното мнение Simple Smile

Последна редакция: нд, 30 дек 2018, 10:08 от Happy Mijjj ツ

# 566
  • София
Миж, да, прочетох я снощи и много, много ми допадна! Благодаря за препоръката, прекарах си два чудесни дни с романа.
Мисля си, че Гришам обича да пише за американския юг. По едно време ми се струваше, че чета "Отнесени от вихъра" в мъжки вариант и отнесен към друга война, не Гражданската Sweat Smile. Епизодът с "Похода на смъртта" във Филипините ми беше не по-малко интересен от историята около убийството и съдебното дело.
Ти успя ли да хванеш каква е истината за ситуацията? Аз се досетих и на финала не бях много изненадана Bowtie.

# 567
Честно казано още щом "влезе" героят заподозрях нещо... Развръзката не ме изненада и мен, но това не намали нито с грам удоволствието от четенето на романа до последната страница Simple Smile

# 568
"Големият портрет"  - Дино  Будзати  препоръчвам на всички. Започвате я днес и я приключвате днес. Толкова леко се чете.  Фантастика, но повече е  темата за любовта, но морала в любовта и науката.

Чудя се с коя да приключа годината  "Орелиен"  Луи  Арагон  или  "Змия и лилия" Никос Казандзакис?

# 569
Завърших годината с трилогията на Долорес Редондо за Бастан, но ме човъркат разни неща:
Скрит текст:
Какво имаше в сейфа на Флора? Какво беше това с Дюпри? През цялото време смятах, че и той е част от всичко..

И като съм запитала отново, ще си повторя и другото питане от няколко страници:
Към прочелите "Тебеширения човек":
Скрит текст:
Не разбрах или съм проспала - кой е изрисувал църквата с тебеширени човечета при побоя? И Ники ли е имала намеса също - ангелските крила?! Татуировката й?!

Общи условия

Активация на акаунт