Американски колеж - тринадесета тема

• 67 174
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
Разгеле, откри Америка.... Дано и други го схванат, че аман от напоителни обяснения.
Иначе е съвсем просто, виж как добре си го формулирал.
Друго си е франкофоните, един полет на мисълта....

Е дано и в двата лагера да го осмислят това, че аман от обяснения за мейли и т.н.

# 721
То май със СМГ сравняваха повече, но все повече се убеждавам, че всякакви сравнения с български гимназии са като да сравняваш ябълки с круши. АК е съвсем различно училище, философията му е съвсем различна и просто няма как да се правят паралели.

Има как: "Северният елен съвсем не прилича на крокодила".

# 722
Моята 8-класничка си учи прилично. Разбира се, тя беше учила немски преди това и имаше да наваксва. Забелязах, че си планира времето , така че да няма дни с много натоварване и такива , в които  да се мотае. Пише в библиотеката, събота и неделя учи за понеделник и ако може и нещо за вторник. Успеха и е отличен. Вероятно 9 клас ще е екшън.

# 723
  • София
Бунова, на твоята дъщеричка  никак няма да ѝ е трудно в 9 клас, защото има тренинга да учи редовно. Шоково е за енергоспестяващите, които са си почивали в 8 клас, защото са били малко по-добре с английския преди Колежа. А накрая на 8 клас те всички се изравняват по владеене на английски.

# 724
  • софия
Няма да е екшън 9-ти клас. Като сега ще е Simple Smile Поне при нас не е, може би защото свикна с формАта, схвана ритъма, разпределя правилно тежестта, значимостта...
Дори в 9-ти клас успеха и е по-висок от 8-ми при все, че беше с отличен и миналата година. Ама в един момент не ти стига 6-ца, искаш висока 6-ца. Е, те тая висока шестица вече прави разлика в усилията, но явно не ги притеснява щом влагат сили и време. Освен това е много важно учителите ти да са най-яките на света. Тази година определено и се падна на щерката страхотен преподавателски състав- от първия до последния предмет!

# 725
Ежко, Grinning преди малко решавахме с детето детски кръстословици, има картинка и трябва да напише думата. На едната картинка - онова горското животинче с бодлите и детето вика - Тралалеж. Я, казвам, го кажи бавно и на срички и то каза- ТРА-ЛА-ЛА-ЛЕЖ. Ей паднах да се хиля. После се чуди, що не му стигат квадратчетата да събере всички букви. Викам му - Таралеж, а не тралала, та леж.
Да не се засегнеш, просто наистина много смешно ми стана Grinning

# 726
Във гората той живее,             
но да пее не умее.                   
Хапва ябълки и дренки,           
спи във буковите сенки.         

Никой него не закача.             
Туй е трудничка задача!         
Ако някой го нападне,
или ще да му открадне
ябълка или пък слива,
на кълбо се бързо свива.

Бронята си той изправя
и се храбро отбранява.
От безброй игли съшита,
тя е сигурна защита!

Пипнеш ли го – ще се убодеш!

Той се казва… (Таралеж)

# 727
Фран, колко е голямо най-малкото ти дете? Аз вече не си ги спомням тези стихчета Joy
Миналата година по това време, някъде около файнълите, завършващите започнаха да си обсъждат рокли и костюми... Някои щастливи от получените оферти, други тръпнещи в очакване се разсейваха с тема "облекло"...

# 728
Нямам малки деца аз вече. Към бабешката група по-скоро съм.
Иначе вълненията са ни към други неща в момента, ама няма как да споделя, много е лично.
Балове, да, предстоят, но май никой не се вълнува особено.
Ние сме много семпли откъм организацията на бала и не правим от него малка сватба. Има време още, нищо не сме пазарували.
За мен по-вълнуващия ден е церемонията по раздаване на дипломите.

# 729
И за мен - церемонията, но за децата - бала Smile почти наравно с вечерята в Колежа.
Скрит текст:
На бала си бяхме само "домашните" вкъщи + баба, дядо, леля (при тях израстна до 7клас...) и братовчеди бебоци Wink Сподели после, че е доволен, че не е имало "джангър" Smirk

Фран
Скрит текст:
Само положителни вълнения/емоции пожелавам Hug

Последна редакция: чт, 31 яну 2019, 18:03 от peneva_a

# 730
  • софия
Фран, каквото и да ви върти главите, ви пожелавам да се нареди по най-добрия начин! И много моля, от сега да се знае- искам снимки от деня с раздаването на дипломите! Трябва да си се радваме на "нашите" деца и да полеем подобаващо излизането от училище Simple Smile

# 731
Да си похваля чадото.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 12:30 от Фран

# 732
Браво, Фран! На девойката и на теб като родител. Много ми се иска някой ден и аз да мога да постна нещо такова.

# 733
  • София
Поздравления и на чадото, и на майка му за подкрепата!

А моят е успял да се поизложи на файнъла по български...

# 734
Поздравления за детето и неговата майка!

Фран, пожелай ни да ни се връща. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт