Американски колеж - тринадесета тема

• 67 358
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, видях в календара, че на 06.10.2018 има "parent teacher day" . Ако може някой запознат да разкаже за какво става дума. Мерси!
Simple Smile Родителска среща е, обикновено започва с обща среща на родителите на випуска с преподавателите (това само на началната за годината) и после са индивидуални срещи с учителите. Осмокласниците имат график с час за индивидуална среща с двойката учители по английски, при другите се чака заедно с родители дори и от други випуски... Понякога при преподавателя няма никого, друг път е "митинг" от чакащи родители... (за най-първата среща май това не ви касае). Може да се видите и с адвайзора на детето. Само да поясня: не се притеснявайте, ако английския ви не е добър, вас няма да ви изпитват Smiling Imp При англоговорящите учители има преводач, на мен например ми е трудно да говоря на английски и си исках превод само в тази посока Smirk
Децата ще получат писмо до вас на хартия с прикачен пропуск. В индивидуалното писмо ще имате час за срещата с преподавателите от ESL.

ПП: Prizma, ти ще имаш само писмо с пропуск и таблица с преподавателите по катедри и стаите им. Детето да ти маркира кои са неговите Hands V

# 226
Много благодаря !

# 227
Prizma, ти ще имаш само писмо с пропуск и таблица с преподавателите по катедри и стаите им. Детето да ти маркира кои са неговите Hands V
Преподавателите ги има попредметно в енгейдж-а

# 228
Prizma, ти ще имаш само писмо с пропуск и таблица с преподавателите по катедри и стаите им. Детето да ти маркира кои са неговите Hands V
Преподавателите ги има попредметно в енгейдж-а
Така е, но като започнеш да обикаляш е малко неприятно да зяпаш в телефона и да се връщаш пак към сграда през която си минал Hands V Табличката с мацнато в жълто номера на стаята си е супер полезно...

Я да ви кажа какъв срам брах в 12ти клас на едната родителска среща...
Скрит текст:
Влизам при една учителка заявявам името и... смело, безотговорно и категорично "12/6", тя си отваря тефтера, гледа -гледа и казва "Кое име казахте?" Повтарям името, а тя "Ми, че той е в 4!" (Ами аз как да го запомня два пъти беше 6, два поредни пъти в 4, е как на петия път да не се объркам 4 или 6! Да бяха различни, да си помня Smiling Imp)
А, аз в 11ти клас и при една учителка по математика влязох, той не бил при нея Satisfied ама като ме видя каза "Нали Борис!?! Не е при мен, но заповядайте да се видим!".
Още от осми клас ме разконспирират на кой съм майка - или сядам точно на неговото място в съответната класна стая или казват, че толкова приличал на мен, че не може да стане грешка... Само дето единия път учител му беше казал "Носиш ли ми ... за четене, както вчера поръчах на сестра ти да ти предаде?" Relaxed и той "Ами майка ми ми каза, но тя беше на родителската среща без сестра ми!"

# 229
Поканите за родителската среща на 6.10.18 са изпратени и на имейлите на родителите - предполагам автоматично от Engage, но имейла е подписан от Завеждащ учебния отдел.

Моля споделете линк към календара на колежа. Благодаря предварително

# 230
...

Моля споделете линк към календара на колежа. Благодаря предварително
https://acs.bg/calendar/

# 231
  • София
На 27.10. Open house day - отворени врати ли ще рече?

# 232
Да, календара го има и на български. 😉

# 233

Само дето единия път учител му беше казал "Носиш ли ми ... за четене, както вчера поръчах на сестра ти да ти предаде?" Relaxed и той "Ами майка ми ми каза, но тя беше на родителската среща без сестра ми!" [/spoiler]

Smiley  Aaa, peneva_a,  колко сладко , не виждам тук повод за срам Wink

# 234
Срама беше за предишното... объркан section и объркан учител Rolling Eyes ама с три деца, простено ми е Smiling Imp
Другото беше повод за шеги вкъщи... и  "я не ме командвай, не си ми майка, сестра си ми!"

# 235
Любопитно ми е, всички преп класове ли започват от учебника B2? И в същност, по един и същи учебник ли учат по английски или всеки преподавател има свобода да избира, като всички имат една крайна цел, в края на годината да са постигнали нужното ниво на подготовка?

Видях, че има обявени дати за отворени врати. Силно препоръчвам на бъдещите кандидати да посетят колежа и да слушат внимателно насоките, коитоо дават от колежа за справяне с изпита.

# 236
Подвързвахте ли им учебниците?Синът ми казва ,че няма нужда ама аз не съм толкова сигурна,освен това съм накупила подвързии ,но все пак да попитам....

# 237
Да. Девойката  искаше да са с подвързия. По МАТ обаче  учителката е казала, че иска да са подвързани, за другите учители не зная.

# 238
Повреден учебник се купува. А западните не са от евтините... Моите си ги подвързват.

# 239
  • Cobrs
Нашите не са подвързани. Утре ще попитаме дали е възможно вместо тетрадки по английски език и математика да се носи папка с листа. Моето дете пише в учебника по английски език, така че няма как да купим втори комплект. Много ми хареса идеята с quiz-овете, чудя се как може на мен да ми е полезна!

Общи условия

Активация на акаунт