Всичко за всички марки гел лакове-21

• 43 543
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
Невена, ако имаш отзиви за някой от 3те цвята в  Bogen, иначе още търся хубаво студено или неутрално телесно. Щом ги препоръчваш мога да пробвам да поръчам от ибей за 20тина лв, по-добре от колкото 30 за снб, които съм давала. Само да вмъкна, че от моя опит, лаковете им на промоция, не случайно са на такава - само на 1 читав случих намален.
За слоевете пишеш, че си слагала повече - по-принцип дразни ли те, ако ти прозира свободния край/линията на усмивката или не. На мен дори да ми прозира само на светлина, ме дразни много, за това слагам винаги 3 слоя минимум. Амо и ти си като мен, значи по моите стандарти се слагат нормален брой слоеве. Най-съм доволна като покривност от гел боичките за рисуване на коди, но покритието става твърде твърдо и съответно се нацепва и бели, особено ако ноктите са меки или изтънени или зачупени и да се огъват на зачупенито повече, но светлина през тях не минава, да не говорим да се види нещо от естествения нокът.

Какво имаш предвид под 'типът'.
По принцип Шилак не харесвам - имах досег с него, но ми беше ад за нанасяне. Всъщност варираше - формулите за различните цветове са различни съответно някои от тях се нанасяха по-лесно, но мъчението за мен не е оправдано, нищо че наистина се махат за 5 мин, особено с течността на снд.

За ултрабонда ме зариби Grinning Звучи ми идеален - трудното сваляне не ме плаши, научих се да свалям до база и така запазвам нокътя в идеално състояние, вече когато базата трябва да сваля напълно стават леки издънки, но мога да кажа, че това само върху моите нокти се е случвало - на чужди внимавам изключително много, за моите държа да е по-бързо, препиленото израства.
Та имам няколко човека с проблемни нокти и още няколко капризни - дори и запечатания свобиден край с цвят да се изтърка ми се оплакват на пожар. Ще видя първо с ултрабонда на коди как ще е, ако не стане ще оробвам този. Говорим за ултрабонд, а не кисел праймър нали?

Също като съм на тема ултрабонд - възможно ли е от него да стане алергия, ако отива по кожата. И може ли да се говори за алергия, ако плочката се отлепи от самосебе си и то безболезнено от нокътното легло? Това нещо ще се оправи ли, ако се случи?

Забравих и се наложи да редактирам: какво всъщност е шилак? Реших да погледна опаковлата на едни боровинки със шоколад и гледам в хранителният им състав има шилак - глазиращ агент Grinning Защо снд са кръстили продукта на този глазиращ агент, каква е идеята.

Последна редакция: пн, 29 окт 2018, 00:09 от black_kitten

# 541
  • Paris, France
Поднасям извинения за "тип". Писах топ, но речникът ме е поправил. Топ и база имах предвид.

Да, мразя лакът да прозира и не обичам да стои леко прозрачно. Лаковете без частици ги харесвам силно пигментирани, плътни и да не прозира свободния край. Рядко слагам по-малко от 3 слоя. На за повечето ИБДта трябват 4, че и 5 по моя стандарт. А тогава става дебело. Ако не се сложат достатъчно слоеве, термолаковете никога не дават ясна граница, а и седят по-блудкави. Не са ми фаворит като марка за цветни лакове вече. Преди 4-5 години нямахме много от избор, но сега не е така.

Ще ги опиша по спомен. Нито един от трите намалени не ми е фаворит:

Iceberg - светло сиво-бежов, зеленеещ цвят с много, много лек елегантен шимър. Отдалеч минава за пастел без да е плосък. Само отблизо е седефен. Не ми отива, защото съм с голяма нокътната плочка и светла кожа, но на кафява или жълтееща кожа и малки нокти е елегантен цвят. 4 слоя и.... не е плътен. Може да се сложи на 2 слоя върху по-плътен или тъмен цвят, ама е много игра.

Fancy fingers - бебешко светло синьо с лек седеф. Самият цвят ми е любим. Много прозира, дори на 3-4 слоя и правех подложка с по-плътен. Обличам се в такъв цвят лятото. Замених го с elite99 58008 или 58013. Те са по-ярки и с брокат и 2 слоя са ми предостатъчни и не прозират.

Siberian minx- много елегантна сребърно-златиста, но леко убита перла. Не е моят тип. Труден за нанасяне. Една приятелка го носи и ми призляваше като дойде с него. 3 слоя са достатъчни, но внимавай да покрият свободния добре. Елит99 58004 и 58005 са подобни, но с по-едър брокат и се нанасят и пекат идеално.

Ако работиш клиенти можеш да ги вземеш за бейбибумър или да разнообразиш гамата. Много работа е, обаче.

Ултрабонда може да предизвика алергия, да. Potrebitelka1, която е с алергия, похвали ултрабонда на NDED като наистина хипоалергичен. По принцип няма работа по кожата.

amini е купувала гел лакове на Джесика в промоция и писа, че е доволна.

И СНД Шилак и Гелиш имат лакове, които изискват повече слоеве, но не и колкото ИБД. ИБД са уникално непокривни. Бият всички останали марки по този показател. Не съм попадала на техен лак, който да може да изглежда прилично на 2-3 тръбички слоя.

Разгледай цветните на Кучио. Доста покривни са и са евтини.

Шилакът е жълта смола, която се произвежда от едно азиатско насекомо. Употребява се за дървообработка, мебели, паркет. Дава гланц да дървото. CND са патентовали думата за употреба в индустрията за нокти. В гел-лакове на СНД няма такава смола. Използват наименованието като еталон за лъскави на.

# 542
Да, наистина ползвам силиконовия гел на Микросел за каре, доволна съм.
Днес по случай Хелоуин се лакирах с черното на Флормар, голямо мъчение, фиксирах всеки пръст, но въпреки това успява да се събере и стане някак на черти...

# 543
  • Down south
Аз съм от тези, които упорстват с Gelish. 
Всичко е на тази марка. Искам само да отбележа, че премахвайки лепкавия слой на базата със спирт, цялото нещо (ph bond, база, цвят, цвят, топ)  издържа доста по-дълго.

# 544
Съвсем малко преди да вляза тук поръчах айсберг - на снимки в гугъл изглеждаше хубав на определена светлина. Може би, ако му сложа слой бяло отдолу, няма да се налага с
да слагам 4-5 слоя. 3 са ми ок като време, но 4 вече започват и мен да изнервят.

Ще погледна споменатите марки - дано имат интересни цветове. Ibd ми хванаха окото с цветове, за това и попитах за тях, но ако толкова не покриват... дано пък случа с покупката си някак, ако не, здраве да е!

За база и това - нямам голям опит, но от базата на коди съм много доволна - върши ми чудна работа, само по-хубава четка да имаше. Все се каня да изчистя четката и да я срежа както ми е удобно, но все ме помързява. На снб четките, които са извити отпред, са страхотни! Толкова лесно се лакира с тях, че не е истина. Чак си купих 2 обикновенни техни лака на по 3лв за четките им. От топа обаче се разочаровах - жълтее както споменах в предишен пост, та там мога да поекспериментирам.
А за аутокоректа не се притеснявай, все пак се разбрахме.

Криейтив плей на снд също имат някои страшно непокривни гел лакове, които искат 4+ слоя, но поне се нанасят лесно за разлика от шилак. Мисля да си взема няколко цвята все пак и от тях - имат интересни и не са много скъпи. Но шилак не Grinning 

За nded мисля, че пак ти ме осведоми при предишно запитване. Погледнах им нещата, но защо си спомням, че се отказах от тях заради цената за доставка? Трябва да я погледна пак.

Да, няма място на кожата ултрабонда, но жената каза е попадал в гънките като бързала. И след време правене с гел лак се получило това отделяне на плочката от леглото. Казали и че било алергия и тя решила, че е от ултрабонда, защото бил попадал и по кожата. Ултрабонда е ма снб. Но мен ме интересува отлепена плочка от легло оправя ли се - просто информативно за всеки случай.

# 545
  • Paris, France
Аз съм от тези, които упорстват с Gelish.  
Всичко е на тази марка. Искам само да отбележа, че премахвайки лепкавия слой на базата със спирт, цялото нещо (ph bond, база, цвят, цвят, топ)  издържа доста по-дълго.

+1. За всяка база се отнася. Аз вече не слагам цвят преди да махна лепкав, ако има. Така се вижда изпечена ли е и дали на места не е липсваща. Много е тъп лепкавия слой. Даже имам обяснение защо като я махна седи по-здраво. След изпичане фотоинициатори се изхабяват. Неизпеченият горен слой се смесва с тънкия, цветен лак и понеже е течен го разрежда. Под цветния лак неизпеченият повече не се изпича добре и така. В салон е различно, защото всичко се прави бързо. Ръката се вади от лампата и се лакира набързо, веднага. Когато се правим сами се чистим, оглеждаме и така процесът на втвърдяване спира. Затова е по-добре да се прави по една ръка, ама е бавно.

Дейли, доволна ли си и спря ли преждевременното белене?

китън, оправя се отлепването, но не трябва да се човърка и трябва да се маже джоба. Честно да ти кажа се съмнявам, че е от алергия. Гризане, чоплене, ръчна работа с механика, примерно, травма от удър, инфекция от задържана вода, особено ако не си слага маслото, са по-вероятни причини. Може и алергия, но трябва да е имало подуване а тя такова не е забелязала. Не твърдя, че не може да е от ултрабонда, а че е почти невъзможно.

Да си изреже нокътя, защото, ако в джоба се завърти гадина става страшно. Като походи без лак се оправя работата.

Това отделяне е по-често при меки, плоски нокти с овална усмивка.

Ако не минава и усмивката слиза все по-надолу нокътя се облича в акрил и се щипе. Така почва да расте с С-извивка и принудително слепва с кожата.

20€ е доставката до БГ от НДЕД Германия, но ако някой може да ти ги донесе е 5€ или 7 до адтес в Германия. За голяма покупка си струва, тъй като цените им са смешно ниски за качеството. Много, много качествени помощни материали имат и гелове и акрил също. Ел. пилите им са с 3г гаранция. Само лампите и прахоуловителите им не струват. Доста неща съм тествала от тях и единствено комбинираната база/топ за гел-лак не ми хареса. Честно казано са на едно ниво или по-високо даже с ИБД, но по-щадящи откъм алергии. Първоначално с неохота размених нежелани американски продукти за техни, но като ги тествах ги харесах много. Не знам защо не са популярни.

Виждала съм техни лакове в Бг сайт.

# 546
  • Down south
Цитат
Дейли, доволна ли си и спря ли преждевременното белене?
Значително намаля, с премахването на този проклет лепкав слой.  Това, в случай, че не се разсея и не забравя, че трябва да се махне. Разликата е драстична  Twisted Evil

# 547
  • Враца
ferriy кои са цветовете от първата снимка на показалеца и безименния?
На показалеца е един на Росалинд, но по-късно ще кажа номера, че не го помня, а на безименния 959 на Веналиса.
Мелани, сестра ми ми го поръча от Амазон (живее в Канада).
Невенка, чакам да ми пристигне един Сапфир от Али и ще сложа на различни пръсти Гелиш, Сапфир и Коди и ще ги отразя, но това ще е при следващото ми лакиране, дано дойде сапфира до тогава. А това, което Принцеската обяснява за Коди все едно аз съм го писала. Все едно се изтрива от ноктите ми и те се матират до известна степен към 7-8 ден. Странна работа.
Ако не държи самостоятелно Гелиш, ще слагам слой Коди и върху него Гелиш. Wink

# 548
  • Mostly in my mind
От снощи. Как слагате тези конфети? Доста трудно ми беше. Топът не иска да се задържа на тях, те се местят...

Някой ползвал ли е черното на gd coco? Покривно ли е?

# 549
  • София
Daylily липсваше ми!Лампата на гелиш ли ти е?
Свалям лепкавия слой на базата,без него мога да поправям да запилвам ако има нещо стечено,цвета не се разлива.

# 550
  • Враца
За черното не знам. Конфетите ги слагам върху база Коди, пека, след това пак база Коди, пак пека, след това слой рейнфорс и тогава топ.

Ейвалин, на показалеца е на Росалинд 2511. Simple Smile

# 551
  • Down south
Daylily липсваше ми!Лампата на гелиш ли ти е?
Свалям лепкавия слой на базата,без него мога да поправям да запилвам ако има нещо стечено,цвета не се разлива.
Радвам се да те видя!
Не, лампата е някаква амазонска, останалото е на Gelish.

Девойките тук минаха през какво ли не, аз съм зациклила на Gelish,  може би защото ми е евтин и достъпен. Пълна консерва Joy

# 552
  • София
Вземи една лампа на гелиш и бъди пълна консерва,горещо ти я препоръчвам.Благородно ти завиждам за цената и достъпа до тази марка.

# 553
Също като съм на тема ултрабонд - възможно ли е от него да стане алергия, ако отива по кожата. И може ли да се говори за алергия, ако плочката се отлепи от самосебе си и то безболезнено от нокътното легло? Това нещо ще се оправи ли, ако се случи?

Получих алергията си точно от продукти на ибд, и то оригинални (американси) Sad
Тествах и само ултрабонд-а им, и той ми предизвиква силна алергия, за съжаление.
Ултрабондът им е хубав, дължи добре, нямах отслояване с него...но алергия.
Ултрабондът им трябва да се пече, не съхне на въздух.
При мен алергията се изразяваше в мехурчета и червени точки по кожата около нокътя, от всички стани: кутикули, под нокътя и т.н., свързани с големи сърбежи. Нямала съм никога проблеми с нокътното легло.

Доставката на НДЕД до бг на мен ми показва, че е 13евро за пакет до 31кг. 31кг пакет сигурно може да побере продукти за всички ни в групата, това е наистина голям обем. Simple Smile
Продължавам да твърдя, че основните им продукти, и то с маркта НДЕД са супер и още нямам забележки към тях. Визирам: база, изграждащ гел (едно и трифазен), топ с и без лъскав слой. (Продуктите с фибростъкло на мен не ми харесаха, защото се напукват, но предполагам, че това е доста индивидуално. Просто са много твърди за моите нокти и за това резултатът е такъв=пукнатини).
Доста съм разочарована от цветните гелове (изпробвах 5-6 пастелни цвята), защото са непокривни и трябва да се нанасят на много слоеве. Даже и белия (snow white, който принципно рекламират като finish= няма нужда от топ върху него) трябва да нанеса на няколко слоя (поне 2-3-4) да за получа покривно бяло и след това да нанеса няколко слоя цветен. Става много дебело. Но вече повече от 7-8 месеца нямам никакъв проблем с алергии, откакто използвам техни продукти.

# 554
Аз имам Гелиш топ и база може би от 3г. Той също сле 5-7 дни губи първоначалния си блясък и мен точно заради това след това започваше да ме дразни, че още е здрав и е рано да го махна.След година почти почивка, сега трудно нещо се задържа обаче 5 дни. Събота се сдобих с Микросел и Алесандрото, лакирах се и за сега седи, а вчера мих доста. Борн Прити дори и само върхо карето се обелва още същия двн или максимум на следващата сутрин.

Общи условия

Активация на акаунт