Всичко за всички марки гел лакове-21

• 43 510
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аз обмислям закупуването на стерилизатор, струва ми се добра идея за четки за грим.... инструментите за маникюр си ги използвам сама и не стерилизирам... има ли смисъл от подобна покупка  newsm78
Утре ще е 29$
https://www.aliexpress.com/item/SUNUV-UV-Sterilizer-Box-Beauty-T … bcfa-5ec403469514

# 616
  • Paris, France
Здравейте, не знам дали това е подходящата тема, но някъде мярнах статия за японски маникюр и много се впечатлих. Гугъл казва, че е много хубав, но явно не е станал популярен в България, не намерих салони, в които да се прави. Някой от вас правил ли си е такъв някъде? Или да си е купил отнякъде комплект за домашна употреба?
https://ezine.bg/n10-7140-%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82_% … D0%BA%D1%8E%D1%80

Подходяща е темата, да. Последните страници са доста хумористични и статията е весела. Нали много от нас полираме нокти за под белещата се база.

За мене японският маникюр е най-доброто и естествено за нокти, което наистина ги заздравява и разкрасява. Няма по-красиви от лъснати до огледален блясък чисти, къси нокти.

Не е новост, както твърди статията  Ходя на такива маникюри от 30г, а самият японски маникюр е практикуван в Япония от хилядолетия, доста преди да се появят комбинираните уредби и заздравителните и усилващи гелове в Али.

Това кърти:

"Първият етап се състои от вана с топла вода и специални съставки и невероятен ексфолиант за ръце и нокти. След тях върху ноктите се нанася смес от протеини и оризово мляко, които пречистват и обезмасляват нокътната плочка."

Ние, като абсолютни глупендери си купуваме спирт, ацетон, клензъри, фрешъри, че и кисел праймер, а хората си почиствали и обезмаслявали ексфолираните  нокти със смес от мазничко оризово млекце и протеини. Те, моля ви се, си ексфолирали ноктите. Освен да са гъбясали? Ако ексфолирам моите 0.0003 микрона на дебелина, нокти ще правя японски маникюр направо на кожа.

Истинските продукти за японски Маникюр са направени от пчелен восък, стрити истински перли, розово багрило от стрити калинки, май беше. В бета такива, оригинални продукти не намирам. Ходила съм при известна японка, която си внасяше продуктите от Япония и във Франция, с продукти на P-shine, който се намира в алиекспрес вече и разликата е огромна. В евтините, с които работят в салоните тук има всичко, но не и восък и перли. Изкуствени са в мога да си спестя втриването на парафин, който е отровен продукт от петролната индустрия и куп други боклуци. Резултатът с продукти от нета е ОК, но не е траен и красив като този с истински продукти.

Ноктите можеш да си ги лъснеш и с пили или блокчета за полиране, които са 2-3 евра за 10 броя в Али. Можеш, след най-грубата страна, да сложиш малко восък. Пак става добре. Само не дръж във вана, защото да втриеш восък в мокър нокът е да се абонирал за бактерии. Японският маникюр никога не се прави след вана и ме предупреждаваха специално да не отивам след къпане.

Това може би има връзка и с обезмасляването с оризово мляко и протеин, хаха.

Ефектът, особено на разслояващи се и меки и набраздени нокти е невероятен. Все едно отгоре има кристален, перлен гел.

Потърсете в Ютюб "japanese manicure" и P-shine. Също в Али. 5-6 евра е кита, но не съдържа оригинални съставки.

В никакъв случай не купувайте, преди принцесата да е проверила в групата във фейса! Може вече да го има там продукта и да изпуснем обявата. Залагайте каква е цената!

ма ма, ако не знаеш как да ползваш форми, недей да си играеш на чужди ръце! Това не е лак или гел-лак и не се маха лесно. Поради спецификата на поставяне мехури, ако има се затварят до нокътя. Не става със всеки гел и на всеки нокът. В зависимост от гъстотата не гела и техниката се правят един или няколко слоя, като след всеки слой формата се пече. Ако е гладка повърхността се слага последен слой, който не се пече. Задължително ти трябват тънки приставки и Ел. пила , защото, ако излезе гел, излиза около кожата и може да вгради, така да се каже, формата. С пила не се маха.

над, стерилизирам в мултикукър с налягане или стъклена купа с хапче или течност за гумените и неиздръжливи на горещина неща.

# 617

Nevena Virolan, след като спомена P-shine открих следното:
https://www.enii-nails.bg/japonska-manikura/p-shine-/

Това ли са оригиналните продукти за японския маникюр?

# 618
Аз обмислям закупуването на стерилизатор, струва ми се добра идея за четки за грим.... инструментите за маникюр си ги използвам сама и не стерилизирам... има ли смисъл от подобна покупка  newsm78
Утре ще е 29$
https://www.aliexpress.com/item/SUNUV-UV-Sterilizer-Box-Beauty-T … bcfa-5ec403469514

Аз съм много ЗА такъв уред! След прахоуловителя това ще ми е на дневен ред.  За момента дезинфекцирам с живахекс

# 619
Здравейте, момичета, опитах да се намеря информация по темата, но честно казано се залях с информация и нищо съвсем конкретно. Ще съм благодарна, ако помогнете. Искам да си взема сет за гел лак за лична употреба. Бих искала обаче да избера "най-безвредния" възможен вариант (ако такъв има), тъй като кърмя бебенцето си. Бихте ли препоръчали фирма/производител, за които  се знае, че правят висококачествени гел лакове, които не съдържат вредни за организма вещества. Цената е без значение и не  е определящ фактор. Бихте ли ми препоръчали и какъв тип лампа трябва да купя с оглед това, че за мен най-важното е да е колкото се може по-безвредно. Благодаря ви.

# 620
  • София
Утре ще е 29$

Аз съм много ЗА такъв уред! След прахоуловителя това ще ми е на дневен ред.  За момента дезинфекцирам с живахекс

За вкъщи или за салон? Никога не съм имала проблеми с ноктите и си живея с мисълта, че на мен не може да ми се случи....
Два примера, родителите ми цял живот борят гъбички по краката, не веднъж съм обувала неволно пантохите на майка ми, никога не съм имала гъбички. Втори пример, в родилното заразиха детето със стафилококи , по съвет на педиатърката отидох да се изследвам, оказа се че бебка ми ги предавала с кърмата, а организъма ми  ги убива(не образуват колонии) от тук и извода ми, че гъбите могат да се развият не при всеки.
Поправете ме, ако греша!

# 621
За вкъщи или за салон? Никога не съм имала проблеми с ноктите и си живея с мисълта, че на мен не може да ми се случи....
Два примера, родителите ми цял живот борят гъбички по краката, не веднъж съм обувала неволно пантохите на майка ми, никога не съм имала гъбички. Втори пример, в родилното заразиха детето със стафилококи , по съвет на педиатърката отидох да се изследвам, оказа се че бебка ми ги предавала с кърмата, а организъма ми  ги убива(не образуват колонии) от тук и извода ми, че гъбите могат да се развият не при всеки.
Поправете ме, ако греша!
Аз го правя чисто превантивно въпреки, че основно си ползвам инструментите аз. Случвало се е приятелка да ми ползва клещите и т.н.
С препарата почиствам и пинсети, игли и т.н. когато си почиствам лицето.

# 622
  • Враца
Аз дезинфекцирам също със спрей. Desident мисля, че се казва, че не е до мен да видя. Не знам тези ув лъчи как е възможно да дезинфекцират. Изкушавала съм се точно за този, но не съм убедена във функционалността му.

Светлана, поръчай си от Алиекспрес лампа sun1, sun X или sun3. Лаковете на CND са хипоалергенни, но трябва да намериш познат маникюрист с диплома, за да  ти поръча, защото не продават на непрофесионалисти. NDED също са хипоалергенни, но не знам от къде се поръчват.

# 623
В салон първо се мият с твърда четка на мивката, после киснат в дезинфектант, после се слагат в стерилизатор. Най-добри са кварцов и ултразвуков, ув след това...

# 624
Дааааа седи си син все едно сега съм се лакирала и това китаец  newsm78,който преди година щеше да се обелил на другия ден. сега го погледнах  CNDc  пише на него.
Какво ви е мнението за топа на Vanalisa.Не се обсъжда тук,а не вярвам да не сте го пробвали.Не мога да кача снимка но лака ми е от 7 дена точно и не е мръднал.Предния издържа 13дни ,махнах го защото ми омръзна,и пак не беше мръднал.Реших да проверя как е в лампата,ами да синее.
Не е по темата,но защо не мога да качвам снимки.Преди години ставаше,сега и от телефона и от компа зарежда една синя линия и до там.

# 625
Аз имам топ Веналиса,без лепкав слой,но на мойте нокти не държи. Не съм доволна. И от Елита също.

# 626
Vic08 -аз имам темперирания топ и обикновения на Веналиса и съм по-доволна като трайност от обикновения. Темперираният е по-рядък и прави страхотен блясък, но за 3-4 дни, след това на ръбчетата започва да се изтърква и матира.

Невена - имам питане за маслата.... до вчера ползвах едно олио за нокти и кожи на Балеа. Намазвайки с него ноктите и кожата наоколо изглеждат добре и на пипане кожата е мека. Вчера най-накрая обаче намерих в аптеката масло от чаено дърво - мирише тежко и гадно и след намазване по кожата и ноктите няма усещане за мекота. Да не би да не съм купила правилния вид - Етерично масло от Чаено дърво листа на Пранаром взех?

# 627
  • Варна
 Уау чаеното дърво се разрежда в базово такова не се маже чисто! Аз съм си сготвила един бъркоч от рициново,бадемово и ему с две капки чаено дърво. Няма как етерично масло да очакваш да омекоти. Чисто го слагам само на пъпки и то само локално.

# 628
Спешно ми трябва лампа, да чакам ли 11. 11, дали ще има реално намалени?
Ако имате една лампа повече, и искате да я продате пишете на лични.

# 629
Уау чаеното дърво се разрежда в базово такова не се маже чисто! Аз съм си сготвила един бъркоч от рициново,бадемово и ему с две капки чаено дърво. Няма как етерично масло да очакваш да омекоти. Чисто го слагам само на пъпки и то само локално.

Аха, ясно... хич не съм на ти с маслата. Какво трябва да купя сега и от къде, че на 5 места ме гледаха изумени като исках масло от чаено дърво. Чак в Субра като ми казаха, че имат аз се изумих....

Може ли да накапя в това?

Общи условия

Активация на акаунт